Makale Yaz
semihcevik
Bu haberi yazdır
Forvet mi ? Ne forveti ?
 Haz
29
 2012

Öncelikle yazıma takımımızda olan forvet oyuncularını saymakla başlayayım. Sanırım hepimizin hem fikir olduğu gibi değişmezimiz 1)Johan Elmander. En azından taraftarlarımızın ondan vazgeçebileceğini düşünmüyorum. 2) Umut Bulut. Umut'u 2. sıraya koymamın sebebi Elmander'i yedekleyecek olması. En azından hepimiz öyle düşünüyoruz. 3) Necati Ateş. En azından çıkan haberlere ve başkanın söylediklerine göre bu sezon da Necati bizimle. Yani bu 3 oyuncumuz 2012-2013 sezonunda kesin olarak Galatasarayımızın kadrosunda.

Gelelim durumu belirsiz olanlara. 4) Milan Baros. Çoğunuz gibi bende Baros'un satılmasından yanayım. Eski performansı yok ve seneye kontratı bitecek. En doğrusu satılması. 5) Mehmet Batdal. Mehmet verilen şansları değerlendiremedi. İlerleyen yaşı ve yetenekleri onun için kiralama seçeneğini de barındırmıyor. GS kadrosunda forvet oynayabilecek yeteneklere sahip değil. Baros gibi Mehmet'in de satılması veya takasta kullanılması şart. 6) Anıl Dilaver. Anıl geçen sezon kadroya giremedi ve Samsunspor'a kiralık gönderildi. Samsun'da hiç gol atamayan forvetimizin kendini göstermek için bir şansı daha olduğuna inanıyorum ve bu sene de kiralık gönderileceğeni düşünüyorum. 7) Sercan Yıldırım. Hepiniz gibi benim için de Sercan bu sene hayal kırıklığıdır. Yeni sezon kadromuzda bulunması yerine kiralık gönderilmesi ve tıpkı Anıl gibi bir şans daha verilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Zannedersem problemi mental. Argo tabirle Sercan ''kazma'' bir futbolcu değil. 8) Erhan Şentürk. Bir çok GS ''seyircisinin'' Erhan'ı tanıyacacağını zannetmiyorum. Yıllardır başka takımlara kiralık gönderdiğimiz bu genç gittiği takımlarda bekleneni gösteremedi. Sözleşmesi bu sene itibariyle bitti ve yeni sözleşme imzalanması söz konusu değil diye düşünüyorum. Aslında Erhan'ı yazmam anlamsız ancak şu anda GS'nin forvet hattında olan birisi olduğu için ekledim. 9) İsmail Berk Ünsal. A2 takımda oynayan bu genç kardeşimizin yaz kampına götürüleceği söyleniyor. Medyanın Berk'i abarttığını düşünmüyorum. İzlediğim kadarıyla çok iyi bir forvet. Başka klübe kiralanması veya GS de abileriyle beraber pişmesi teknik heyetin tasarrufudur. Ama ben takımda kalıp adapte edilmesi taraftarıyım. 10) Bogdan Stancu. Eveet bence en zor kısım Stancu'da ortaya çıkıyor. 5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında alınan bu oyuncu GS de oynadığı yarım sezonda 2 gol 2 asistle oynamıştır. Oynatıldığı sezonda kendi mevkisi olan forvet yerine sol açıkta görev almıştır ve hatırlayacağınız gibi geldiği sezon olan 2010-2011 sezonunda GS ligi 8. bitirmiştir. Hiç bir mevkisi işlemeyen GS' de Stancu da diğerleri gibi ''maalesef sırıtmıştır. 2012-2013 sezonunda Orduspor gibi sınırlı kadrosu olan takımda 10 gol 5 asistle oynamıştır. Ben Stancu'nun 2-3 milyon gibi komik rakamlara gönderilmesi taraftarı değilim. Stancu'nun iyi bir teknik direktörün elinde (ki bu isim kesinlikle ve kesinlikle Fatih Terim'dir) ve iyi besleyiciler tarafından (ki bunlarda Melo ve Selçuk'dur) yılda 15 golün altına düşmeyeceğini düşünüyorum ve önümüzdeki birkaç sezon içinde değerini 4' e katlayacağını tahmin ediyorum.

Bu uzun ve sıkıcı analizden sonra gelelim asıl tartışılıcak konuya. Elmander, Umut, Necati, Stancu ve İsmail Berk'in bırakın Şampiyonlar Ligi'ni, Türkiye Ligi ve kupasını götürebilecek forvet hattı olması tartışılabilir bir konu. Bu yüzden bu 5' li den Stancu'yu elden çıkartıp yerine yıldız transferi yapmak için uğraşılıyor. Peki bu yıldız Demba Ba, Matias Suarez ya da Dzeko mu yoksa, geldiklerinde tek yapacakları yatmak olan yaşları geçmiş ve bitmiş Milito ya da Owen mı. Milito ya da Owen a Stancu yu değişmeyeceğimi, hatta ve hatta bunlar yada bunun gibi forvetler alınacaksa Baros'u bile tercih edeceğimi söylemek isterim. Artık bitik oyuncuların GS mize gelmesini istemiyorum. Ancak yukarıdaki 3'lü den biri ya da o ayarda oyuncu alınırsa Stancu'ya şans vermeyi aklımın ucundan bile geçirmeyeceğim su götürmez bir gerçektir. Burak Yılmaz' ın ise GS sistemine uyup geçen seneki performansı devam ettirebileceği ise ayrı bir konudur.

Yöneticiler transferleri bir an önce yapsa ve gönderilecekler gönderilse de bizde şu hesap kitap işlerinden bir an önce kurtulsak. Yukarıda yazdıklarım benim görüşlerimdir. Aynı görüşte olmayan GS lilere de saygı duyarım. Başınızı ağrıttıysam affola.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
 
Haziran (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...