Makale Yaz
ardacanturk
Bu haberi yazdır
Galatasaray'ın Altın Kadrosu
 Haz
22
 2012

  Arkadaşlar ben buradaki bazı makaleleri okudum ve Galatasaray'ın oluşturabileceği en iyi kadroları ve yapılabilecek en iyi transferleri yazmak istedim.

  Öncelikle takımdan gönderilecek oyuncularla başlayayım. Bir kere Gökhan Zan, Servet Çetin, Çağlar Birinci, Serkan Kurtuluş, Riera, Baros, Stancu, Pino, Kazım, Aykut Erçetin, Ceyhun Gülselam, Mehmet Batdal ya gönderilsin ya da takasta kullanılsın. Sabri ve Necati konusunda emin değilim ama iyi bir anlaşma yapılabilecekse kalsınlar .Ayhan zaten futbolu bırakıyor. Culio'nun ise kalmasından yanayım çünkü Culio çok teknik ve tecrübeli bir oyuncu sol kanatta ve sol bekte oynayabilecek bir oyuncu iyi bir alternatif olur. Sercan ve Yiğit'in kiralanamsından yanayım çünkü gelecek vaat edebilecek yetenekli oyuncular.

  Gelelim transferlere. Bizim ihtiyacımız olan oyuncular bir yerli bir yabancı stoper, iki kanat ve bir de santrafor. Stoperden başlayayım. Bence Danny yaptığımız en iyi stoper transferi olacak. Defans oyuncusu olmasına rağmen çok kıvrak ve hızlı. Ujfaluji ne kadar iyi olsa da olsun 34 yaşına geldi ve bu sene onda bazı eksiklikler hissedilecektir. Bu yüzden onun yerine iyi bir transfer oldu fakat ülkemizde yabancı kontenjanı adlı bir uygulama var ve bu uygulamaya göre kadroda en fazla 6+2 yabancı oyuncu oynatabiliyoruz. Ve ilerleyen dönemlerde bu 6 oyuncunun 5 oyuncuya düşme ihtimali var. Bu yüzden Danny transferi ne kadar iyi olsa da bi yandan da mantıksız çünkü yabancı hakkımızı o bölgede kullanmak diğer bölgelerden fazla yararlanamıyacağımız anlamına gelir. Bunun için stopere bir yerli oyuncu transfer edilmesini öneririm. Bu oyuncular Ömer Toprak veya Serdar Aziz olabilir. Hakan Balta'nın yerinede altyapıdan iyi bir solbek çıkartılabilir çünkü Galatasaray'ın alt yapısı Türkiye'nin en iyi altyapısıdır bu sezon altyapıya da önem vermeliyiz.

  Kanatlara gelince. Kanatlara bir tane yabancı, genç ve yıldız bir transfer yapılması şart. Assaidi başlıca seçimim. Eğer o olmazsa Arshavin, Pabon, Hoilet gibi oyunculardan biri olabilir. Aslında Amrabatı çok istiyordum ama Sayın Hurma sağolsun hayallerimizi yıktı. Bakalım o oyuncuyu 15 Milyona başka bir takıma satabilecekmi. Neyse bir de kanatlara yerli oyuncu transferi şart. Benim seçimim Kerim Frei'den yana fakat onun dışında alınabilecek bir sürü yerli yetenek var: Sercan Sararer, Gökhan Töre, Olcay Şahan, Jimmy gibi. Bu yerli oyunculardan en az ikisinin alınmasını isterim.

  Orta sahaya ise Melo'nun bonservisinin alınmasını kesinlikle istiyorum. Selçukla birlikte çok uyumlular bu uyumu bozmak anlamsız olur. Ayrıca Melo taraftarı ateşlendiren bir oyuncu. Böyle bir oyuncu her takıma lazımdır. Zaten bütün topları savunmadan önce Melo kesiyor. Adam hem ofansif hem hücum oynuyor. Melo kesinlikle alınsın. Onun alternatifi olarak Alper Potuk alınırsa çok iyi olur genç ve çok yetenekli bir oyuncu. Yektayla birlikte orta sahanın çok iyi alternatifleri olurlar.

  Ve takımımızda en çok eksik hissedilen bölgeye geldik: Santrafor. Öncelikle bu bölgeye kesinlikle yıldız, tanınmış, rakiplerini korkutacak, bitirici, çalım atabilecek, kafa toplarına çıkabilecek yani tam bir golcü lazım. En iyi seçenekler Suarez, Soldado ve Demba Ba. Ama ben en çok Matias Suarez'i takımda görmek isterim. Çünkü Suarez hem kıvrak, hem kafa tplarına çıkabiliyor, hem hızlı, hem şut atabiliyor, hem de asist yapabilen bir forvet. Soldado ve Ba da çok iyi golcüler fakat Suarez gibi asist de yapabilecek oyuncular değil. Başkanımızın sadece bu oyuncu için paraya kıyıp bu oyuncunun alınmasını isterim. Ayrıca bu bölgeye Elmander ve yeni gelecek golcü için en az iki tane yerli alternatif alınmasını isterim. Umut'un transferinde zaten sona yaklaşıldı.(Kiralanması çok iyi oldu böylece oyuncu kötü oynarsa elimizde kalmayacak.) Bir de Muhammet Demir'in alınmasını ısrarla isterim. Adam resmen yeni Tanju.

  Ünal başkanım inşallah bu yazılarımızı okuyup bizim görüşlerimizi dikkate alıyordur. Ben başkanımıza iyi transferler yapacağı konusunda güveniyorum. İnşallah hayallerimizi boşa çıkarmaz. Taraftar arkadaşlarım da lütfen biraz sabırla beklesinler derim.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...