Makale Yaz
onur34
Bu haberi yazdır
Mevcut Kadro ve Yapılması Gereken Transferler
 Haz
15
 2012

 

Öncelikli merhabalar. Benim de düşüncelerimi paylaşmak istediğim konu bu aralar herkesin diline sakız olmuş olan, basının her gün onlarcasını yazdığı (çoğunlukla da uydurduğu) transfer gündemiyle ilgili. Mevcut kadro üzerine yapılmasını gerekli gördüğüm transferleri sizlerle paylaşacağım.

Kaleden başlayalım: Musleranın hem şampiyonlar liginde hem de süper ligde kalemizi en iyi savunacağından şüphem yok, yedeklerimiz de bir sorun teşkil etmiyor.

Savunmaya baktığımızda Ujfalusi (Avrupa tecrübesi olan bir futbolcubu sene daha fazla faydasının dokunacağına inanıyorum), Semih (Genç, o da bu sene tecrübe kazanır gelecekte büyük faydaları dokunur) ve yeni transferimiz Dany. Bu stoper üçlüsü üç kulvarda da değişikli oynar ve diri kalmaları sağlanabilir. Yani stoperimiz iyi. Gelelim beklere... Sol bekte Hakan Balta süper lig için yeterli olabilir ama avrupada başarı hedeflediklerini her defasında dile getiren yönetimimizin bu bölgeye hızlı (özellikle hızlı çünkü günümüz futbolunda beklerin önemi iyice arttı defansif yönelerinin yanında hücum yönlerininde gelişmiş olması, kanat oyuncularına yardımcı olmaları ve sürekli bindirme yapmaları gerekiyor) ve güçlü bir bek transfer etmesi gerekir. Aynı zamanda bu bekin avrupa futboluna da alışık olması lazım. Bu sebepten bu bölge için yaşın o kadar önemli olduğu düşünmüyorum. (tabiki 34-35 ine gelmiş adam da tutup alınamaz:) Bildiğim kadarıyla böyle yerli bir bek yok onun için yabancı sol bek transferi şart!!! Sağ bekte Eboue var sorun yok fakat yedeği ?

Ortasahaya baktığımızda Melonun kesinlikle alınması gerekir çünküoyunu derleyen toparlayan, dengeyi koruyan bir futbolcu. Özellikle de şampiyonlar liginde ilaç gibi gelir. Umarım yönetim yakın zamanda anlaşmayı sağlar. Ortasahanın ortasındaki diğer isim Selçuk... SELÇUKa İNANcım sonzum, gelecek sezon için en güvendiğim isimlerden biri bu sebepten fazla bahsetmeye gerek yok. Emre ve Engin ile ilgili düşüncelerim ise göstercekleri çabaya ve performansına bağlı olarak iyi birer yedek olmaları veya ilk on bir çıkmaları. En büyük sorunumuz: KANATLAR...Kontraatağa çıkarken zorlanıyoruz, hızlı hareket eden top süren oyuncularımız nerdeyse yok. Bu bölgeye genç, top sürme kabiliyeti olan, çalım atabilen, birebir de etkili (yani adam eksiltebilen), bileklerine hakim kısacası bireysel yetenekleri olan ama takım oyununa da yatkın GENÇ ve en önemlisi HIZLI iki futbolcunun transfer edilmesi ŞART !!! Benim aklımda dört beş tane oyuncu var onları paylaşayım: Nordin Amrabat (bu özelliklerinin yanında fiziksel gücü artısı ve galatasaray aşkıyla yanan bir futbolcu:), OUSSAMA ASSAİDİ (umarım transferi doğrudur çooook önemli bir yetenek olduğu kanaatindeyim, aradığımız adam), Vlademir Weiss, Sercan Sararer (Türk olması artısı), David Hoilett. Bu oyunculardan transfer edilenlerin çok faydalı olacağına eminim.

Sıra geldi forvete: Elmander ve Umut Bulut ikisi de uzun boylu ve sürekli pres halinde olan oyuncular. Kendilerini sahada adeta parçalıyorlar. Avrupa da pres halinde olan forvetler takımlarına büyük yarar sağlıyor. Bu özellikleri bize de büyük katkı sağlayacaktır. Necati iyi bir yedek yeri geldiğinde çıkıp oynar, avrupa futbolunu da bilen bir isim. Fakat bir yabancı forvetin daha takıma katılmasını gerekli görüyorum. Bu aralar basın tarafından sürekli lanse edilen Demba Ba olabilir mi ? Hala şüphelerim var. 27 yaşında bir futbolcu ve geçen sezon patlamayı yaptı. Bu yaşa gelene kadar neden ismini fazla duymamıştık? Bence kapalı kutu, beklentilerimizi karşılayabilir mi şüpheliyim. Öte yandan İngiltere her açıdan dünyanın en zor ligi, bu ligde başarı yakalamış bir futbolcunun da diğer liglerde başarılı olma potansiyelinin her zaman için mevcut olduğu fikrindeyim. Bu bölgeye yapılacak transferi yakın zamanda hep beraber bekleyip göreceğiz. Teknik heyete ve yönetimimize güvenim sonsuz.

Yazımı artık yavaş yavaş sonlandırıyım. Son olarak da belki bu transfer sürecinin en zor kısmına geldik. Eldeki gereksiz, takıma yeterli yararı sağlamayan futbolcuların elden bir an önce çıkarılması gerekir. Bu tip oyuncuların da takımda fazlaca olduğunu göz önünde bulundurursak bu işin ağır ağır değilde bir an evvel olması gerekmektedir. 

Benim sözlerim bu kadar... Gerisi siz taraftarlarımızın ve yönetimimizin yorumuna kalmış. Bana düşüncelerimi paylaşma imkanı sağladığı için webaslan.com editörlerine teşekkürlerimi dile getiririm...

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...