Makale Yaz
izmir1976
Bu haberi yazdır
Ne Yapmalıyız?
 May
24
 2012

Alnımızın akıyla hakederek bitirdiğimiz güzel ama bir o kadarda stresli sezondan sonra şükürler olsun Şampiyonluğu kazandık.

Herkesin bildiği ve hasretini son noktasında yaşadığı gerçek evimiz olan Şampiyonlar Ligine önümüzdeki sezon başında büyük bir aksilik olmazsa Merhaba diyeceğiz.

Şimdi ise sıra geldi transfere; Herkesin aklında şu soru var elbette ; kimler gitmeli kimler kalmalı...

Öncelikle şunu kabul etmeliyiz ki maddi anlamda biz bir Milan veya Barcelona değiliz.

İşte tam da bu sebeple bir futbolcu transfer ederken çok dikkatli ve seçici olmalıyız zaten geçen senede bunun negatif etkilerini hep beraber yaşadık.Örnek vermem gerekirse Riera hala önümüzde duruyor, Transferin son anlarına sıkştırılmış aceleyle verilmiş bir karardan başkası değildi Riera ! ve tabiri caizse elimizde patladı ! Çünkü Galatasaray'dan almış olduğu ücreti başka bir yerde bulamayacağı aşikar...

Bir diğer dikkat etmemiz gereken konu ise elimizde var olan ve vazgeçmeyi düşündüğümüz yerli oyuncular

Evet bende zaman zaman Hakan Balta'yı ağır olduğu için eleştiriyorum, Sercan'nın laubaliliğine kızıyorum, Gökhan'da kim ki zaten kaç maç oynadı geçen sene diye düşünüyorum Ve en azından bu örnekleri 7-8 oyuncuda daha çoğaltabilirim de ancak yine de elimizdeki yerli oyuncuları dikkatlice ve sistemli bir şekilde elemine etmemiz gerektiği görüşünde ısrarcıyım, çünkü;gönderdiğin her bir yerli oyuncu için yerli bir transfer yapmamız gerekirse Anadolu Kulüplerinin elindeki en basit bir adam için bile talep ettiği meblağ ortada... Alt yapıdanda bu kadar genç birden çıkartamayacağmıza göre çok dikkatli ve herşeyin hesabını yaparak hareket etmeli Galatasarayımız.

Benim fikrime gelecek olursak transferde ne yapmalıyız ?

Öncelikle Yabancılardan başlamak istiyorum Şu an elimizde mevcut olanları saymak gerekirse ,

1 - Fernando MUSLERA

2 - Tomas UJFALUSI

3 - Emmanuel EBOUE

4 - Albert RIERA

5 - Milan BAROS

6 - Johan ELMANDER

7 - Juan PABLO PINO

8 - Bogdan STANCU

9 - Emmanuel CULIO

Yani toplamda 9  yabancımız var ve şu anki statüde sadece 6 sını ilk 11 de oynatabiliyoruz ve bu 9 futbolcunun haricinde Felipe Melo var etti mi 10!

Bence yabancı sayımız en fazla 8 olmalı bunun içinde geçen seneki performanslarınıda düşünürsek Stancu ve Culio için Türkiye liginde kulüp bulmamız sıkıntı olmaz hatta iyi ve genç bir yerli karşılığında takas bile edebiliriz. Pino'nun da en kötü bedelsiz bırakılması büyük bir kayıp değil gibi geliyor bana, Melo ise apayrı bir yazıya konu olabilecek zorlukta bir futbolcu Satın alsak çok para 28 yaşnda bir futbolcu kendisine de ödenecekle birlikte bu kadar para eder mi ? Opsiyonumuzu kullanmasak yerine en az onun kadar iyisini ne fiyata buluruz ve Melo kadar katkı verebilir mi ?  İyi düşünülmesi gerek ama Benim oyum alınmasından yana zira uyum sorunu yok ve neredeyse simge olmuş bir futbolcu,tirübüne de çektiği taraftar cabası, üstelik güçlü kuvvetli mücadeleci ve yetenekli unutulmamamlı ki Türkiye'ye sık sık gelen bir futbolcu profili değil Melo.

Yani kiralık Melo ile beraber 10 eden yabancı sayımız Stancu, Culio ve Pino'nun gitmesiyle 7 ye düşecek(tabii Melo alınırsa).Keşke Rieraya da bir formül üretebilsek ancak elimizden yüklü bir para çıkmadan mümkün gözükmüyor.

Sonuç olarak tek atımlık yabancı kontenjanımız var benim Galatasaraym da ve bende bunun hem sağ hem sol kanatta oynayacak genç ve yetenekli birinden kullanılmasından yanayım. Rierayı ucuz maliyetle gönderebilirsek Yıldız Statüsünde bir golcü bize cidden ilaç gibi gelebilir.

Yerli Transferinde ise ;

Yurtiçiden Alper Potuk, Serdar Aziz, Yurt dışından Serdar Taşçı , Ömer Toprak ve Tabiiki de Hamit Altıntop en önde düşünülmesi gerekli isimler bunların haricinde Türkiye Liginde başka bir futbolcunun Galatasaray'da formayı zorlayabileceğini düşünmüyorum.

Kısaca Kendi Kurduğum 22 kişilik Kadroyuda Sizlerle Paylaşıp yazımı noktalıyorum

Kaleciler

Muslera

Ufuk

Sağ Bek

Ebue

Sabri

Sol Bek

Hakan Balta

Çağlar ( en sıkıntılı alan)

 

Defansın Göbeği

Semih

Ujfalusi

Gökhan Zan

Serdar Aziz (Sağ bek olarakta oynayabileceği için derinlik katar)

 

Defansif Orta saha

Selçuk

Melo

Hamit Altıntop (ayrıca sağ kanat)

Alper Potuk

Hücumcu Orta Saha Oyuncularımız

Emre

Engin

Vladimir Weiss (orta sahanın her bölgesinde hücuma katkı sağlar)

Kazım

Aydın

Riera

Forvet

Elmander

Necati

Milan Baros

Sercan

Drogba (sadece gönlümden geçiyor)

İyi Günler diliyorum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
 
Mayıs (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...