Makale Yaz
vartan
Bu haberi yazdır
Seyircisiz 'oynama'
 May
01
 2012

Ben herkezden aksine farkli bir konuya deginmek istiyorum bu sefer...

Ozellikle bu sene olmakla beraber son senelerde rakiplerine nazaran centilmenlikte buyuk fark atan GALATASARAY taraftari olmaktan aslinda ne kadar ovunsek azdir...

GALATASARAYIMIZ cirkeflikten,rakiplerini hor gormekten,ukalaliktan ve en onemlisi tesfik ve sikeden her zaman uzak kalmistir.Buda GALATASARAYI her zaman ozel yapmistir.

Gelelim son zamanlardaki seyirci olaylarina.

Hatirlaycagimiz gibi fenevbahce sezon basinda bir kac mac seyircisiz oynama cezasi almisti.Ama tabiki bu maclarini seyircisiz oynamamisti,cunku federasyon baskanligini yanci kisilere teslim etmislerdi. Neticesinde ilk fenevbahce olmak uzere bir kac klub seyircisiz oynucagina cocuklu ve bayanli taraftarlarla oynama SEREFINE erismislerdi.

Ve saniyorumki sizlerde benim gibi o bogucu,yirtici,tirmalayici ve rahatsiz edici taraftar seslerinden bayagi rahatsiz olmussunuzdur.

Yazili basinda okudugum bi makalede UEFA yetkililerinden TFF nin almis oldugu bu karardan dolayi (cocuklu ve bayanli seyirci) tebrik mesajlari bile almis. SEBEP ornek bir kararmis.

Sizleri bilmiyorum ama ben avrupada hic seyircisiz mac izlemedim cezadan dolayi. Bildigim kadariylada boyle bir ceza yok (varsa bilgilendirin). Avrupada kullanilmayan bir ceza icin nasil "ornek ceza" diye ifade edliliyor bana biraz mantiksiz ve yalan geldi.

Sizleri bilmem ama ben seyircisiz maclara cok karsiyim.Keyifsiz,isteksiz soguk mac izlicegime, coskulu taraftar esliginde zevkli maclar izlemeyi tercih ederim. Peki nasil olucak bu.

Avrupada oldugu gibi...

Sahaya giren seyirciler eger uzun vadeli cezalar alirsa, ornegin stadlara girememe, bence bu isi kokten cozmus oluruz. Her kim olursa olsun once kendisini dusunur, bu tuttugu takim olsa bile. Eger sahaya girdiginde takim ceza alirsa bunu dusunmez.Eger kendi ceza alicaksa kendisini frenler. Herkez bu dusunceyle haraket edip daha sakin davranir. Ki bu durumda su mantikta ortadan kalkmis olur. "Sahaya giren rakip takimin taraftaridir"...

Bu durumda haksiz yere ne kluplerin cani yanar ne de seyircisiz ve zevksiz mac izlemis oluruz. Ortadan adaletsiz cezalarda kalkmis olur bu durumda.

Ben bu yuzden "SEYIRCISIZ OYNAMA" ya karsiyim.

Umarim sonunda TFF baskanligina akli basinda, zeki ve cózúcú kisiler gelir ve TURK futbolunu bu kaoslardan kurtarir.

sevgiyle kalin.

Vartan KARAKUTUK





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
 
Kasım (1)
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...