Makale Yaz
cskndmrl
Bu haberi yazdır
Derbi
 Nis
23
 2012

Büyük takımlar aldıkları kupalarla, tarihleriyle, küçük takımlar ise büyük takımları yenmekle övünürler... Bizim için tıpkı "uefa kupamız var" gibi klasikleşen Michel Platini'ye ait bu sözle başlamak istedim yazıya. Çünkü sadece Galatasaray'ı yendiği için, aradaki puan farkını ikiye indirebildiği için sevinen ve sokaklarda konvoyla dolaşan insanlar gördüm. Üstelik sahada bu kadar çok ezilmesine rağmen. Kötü günler geçiren, iyi bir kadrosu olmasına rağmen çok fazla hata yapan teknik direktörlerine rağmen bizi yenen rakibimizi de kutlamak gerek herşeye rağmen.

Güzel oynadık, hatta maçın büyük kısmını kadıköydeki derbi gibi tek kale oynadık ama yine olmadı. Bu yüzden biraz da kendimize bakıp eleştirmemiz lazım önümüzdeki yıllar için. Eğer Türkiye'nin en güçlü olarak kabul edilen ve ligin lideri olan takım 15-20 pozisyona girip sadece 1ini atabiliyorsa burda bir sorun vardır. Ve bu sadece bir maça özgü bişey olmayıp tekrarlanıyorsa buna şansızlık diyemeyiz. Fatih hocanın da dediği gibi ben de ''Futbol şansı diye bir şey kabul etmiyorum''. Volkan'ın bize karşı sergilediği üstün performansın etkisi olsa da ben bunu bizim forvetlerin özellikle de Necati'nin beceriksizliğine bağlıyorum.

Şöyle bir hayal edelim şimdi, sezon başında o kadar yazıldı, geldi geliyor diye umutlandırıldı bu taraftar eğer Drogba transfer edilmiş olsaydı ve bugünkü maçta Necati yerine Drogba oynasaydı bu maçın sonucu nasıl olurdu. Bence şu an ve hatta kadıköydeki maçtan sonra ne şanssızlıktan bahsediyor olurduk ne de başka birşeyden.

Önümüzdeki sezon avrupada iddialı bir takım istiyoruz hepimiz, rakiplerimizin aksine ufak sevinçler değil büyük kupalar istiyoruz. Ama böyle bir şekilde bunlar hayalden öteye gidemez çünkü bir avrupa maçında hiçbir takım bu kadar pozisyona girmene izin vermez. Ve girdiğin pozisyonları bu kadar basit harcarsan kimse de gözünün yaşına bakmaz. Hani diyoruz ya hep biz oynadık, 15-20 gol pozisyonu yakaladık Fenerbahçe 2 kere geldi onlar da gol oldu diye şanssızlıktan bahsediyoruz ya işte aslında mesele burda geldiğin zaman golü atmakta.

Fatih hocanın da açıklamalarında ben bunu görüyorum ve inanıyorum ki yönetim içindeki çatlaklıkları giderip Fatih hocaya güvenerek gerekli transferleri yapacak ve önümüzdeki sezon Türkiye'de 15-20 pozisyona girip 5-10 tane atabilen, asıl hedefi avrupa olan takımın kalitesini avrupa seviyesine taşıyacaktır. İmparator da genç, tecrübeli, yetenekli ve altyapı oyuncularını harmanlayıp en iyisini yapacak ve belki de bir kaç yıl içinde yeni avrupa zaferlerini yaşatacaktır.

Son olarak herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Teşekkürler..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
 
Nisan (1)
  Derbi
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...