Makale Yaz
ayhandayan
Bu haberi yazdır
TRANSFER POLİTİKAMIZ NASIL OLMALI?
 Tem
06
 2020

 

          Geçenlerde Sayın Başkanımız Mustafa Cengiz, GS Tv’deki programda “Bizim skot ekibimiz var. Diğer takımların yok. Bizim beğendiğimize onlar da talip oluyor.” İyi tamam da sayın başkanım diyelim ki böyle bir durum var. O zaman bizim skot ekibin ağzı gevşek mi?  Galatasaray’ın alımkâr olduğu bir futbolcuya onlar nasıl talip oluyorlar? Demek ki skottan ağzı gevşek olanlar var ki basına çarşaf çarşaf çıkınca olanlar oluyor. Karşı taraf parayı bastırıyor ve pahalıya da gelse alıp geçiyor.

 

Transferde Marcao’da güzel bir yol izlendi örneğin. İsimsiz bir futbolcuydu izlendi ve alındığı duyuldu. Skot böyle çalışmalı. Skot gizli iş yapmalı. İmzalar atılana kadar hiç kimseden en küçük bir transfer konuşması çıkmamalı. Skotun izlediği oyuncular hangi takımdan olursa olsun basına yansımamalı. Bunun çok yönlü zararları oluyor. Alacak olduğun oyuncu elinden kaçıp gidiyor ya da sana kalırsa da fiyatı artmış oluyor.

Şöyle bir geçmişe bakıyorum da alt yapıdan ne futbolcular çıkarmışız. Hem kulübün dışarıdan çok pahalı transferlerle maddi israfının önüne geçiyor hem de sahada canın dişine takarak, ruhunu ortaya koyarak mücadele eden oyuncular izliyorduk. Alın size Bülent, Mert, Okan, Suat, Semih, Aydın, Ozan… Bu durum yeniden canlandırılamaz mı? Bugün Avrupa’nın önemli kulüpleri bu şekilde bir yol izliyor. Kendi gençlerine bir iki yetenekli gençler katarak başarılı oluyorlar. Chelsea, Dordmunt, Roma örnekleri gözümüzün önünde. Üstelik sürekli oynatarak parlatıp, dünya piyasasına sunuyorlar. Önemli gelirler elde ediyorlar.

Bundan sonrası birkaç sezon bu salgın süreci futbolumuzu seyirci potansiyeli yönünden dolayısıyla da kulüplerin maddi gelirleri yönünden olumsuz etkileyecek görünüyor. Alt yapıya önem verin lütfen. Anlaşmaları da sağlam yapın. Mustafa Kapı konusunda bile sorun yaşanmaması gerekir. Bir iki sezonda ne yetenekli gençler çıkar ortaya. Aralarına bir iki dünya çapında futbolcu ile ne güzel takımlar kurulur. Bir de oyuncu alırken sürekliliği, müzmin sakatlık durumları çok iyi irdelenmeli. Falcao gibi futbolcuları yüksek fiyatlardan transfer edip oynatamayacaksan hiçbir anlamı kalmıyor.      

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2020
  2019
  2018
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...