Makale Yaz
ali-sami-yen-1905
Bu haberi yazdır
Mustafa Cengiz Seçime Gitmeli
 Eki
31
 2019

Galatasaray’ı tanımayan, işler iyi giderken fotoğraf çektirip sosyal medyadaki hesaplardan kendilerini alkışlattıran, kendilerine eleştiri yapan muhalif üyelerin üstüne ultrAslan’ı salan ve sosyal medyada algı yapan Mustafa Cengiz ile yönetimi, Galatasaray’ın kötü gidişinin baş sorumlularıdır. Galatasaray da profesyonel bir ortam yok. Kulübün Florya, Riva, Otel, Spor Salonu ve Ada gibi çözülmeyi bekleyen sorunları varken, Mustafa Cengiz ve yönetimi çaresizce süreci bekliyorlar. Tek yaptıkları iş gidip devlet makamlarına ‘bize yardım edin’ diye ağlamak. Bu süreç pansuman yapılarak devam edemez. Galatasaray 2 senedir Fatih Terim liderliğinde yürümeye çalışıyordu ama artık Fatih Terim’de tüm motivasyonunu kaybetti ve dağıldı. Burada Terim’in de kendi hataları var.

Güçlü bir başkan ve yönetim göreve gelmeli

Galatasaray 2022 senesine kadar oyuncu satmadan transfer yapamaz. Ya kiralık oyuncular alacak ki kiralık oyuncuların da çok olması ve Galatasaray’ın parası olmadığı için o kulüpte devam etmeyeceğini biliyor olması Galatasaray da istekli oynamasına engel oluyor, ya da Galatasaray sözleşmesi biten futbolculara yönelecek ki bu da ocak ayında mümkün değil. Bir başka seçenekte Galatasaray futbolcu satacak ve futbolcu alacak. Anlaşılan Galatasaray ocak ayında sözleşmesi bitmiş futbolcular olmadığı için yine kiralık oyuncu bakacak ya da futbolcu satıp futbolcu almanın yollarını deneyecek. Peki Galatasaray mevcut oyuncularından kimleri kaç milyon euroya satabilir? Belhanda’ya kim para verir? Bu Feghouli’yi kim kaç milyon euroya alır? Luyindama satılsa yeri dolacak mı? 4 milyon euroya alınan Marcao’yu hangi kulüp kaç milyon ödeyip alır? Takımın el vitesi Babel’e kim para verir? Galatasaray’ın işi gerçekten çok zor. Galatasaray’ın yurt dışı bağlantıları güçlü olan ve dış bağlantıları ile mevcut futbolcularını yurt dışına çeşitli formüller ile satabilecek, göreve gelir gelmez tüm projeleri sonuçlandıracak, TFF’de ve UEFA koridorlarında Galatasaray’ın güçlü olmasını sağlayacak gerçek bir başkana ve yönetime ihtiyacı var. Türkiye’de Ali Sabancı dışında Galatasaray’a başkan olabilecek Galatasaraylı başka bir iş adamı yok. Ali Sabancı’nın da böyle bir niyeti yok. Kaldı ki Türkiye’deki iş adamlarının çoğu da kendi düzeninin sıkıntıya uğramaması için TFF’yi ve mevcut siyasi yapıyı karşısına almaz. Geriye tek seçenek kalıyor, Galatasaray bu başkanı yurt dışından bulacak. Çekincesi olmayan, konuşacak, özel firmalar ile Galatasaray’a projeler bulacak, Galatasaray’ı seven bir başkana ihtiyaç var. Ünal Aysal gibi bir formül lazım. Krasnodar 2. Başkanı olan Bahattin Demirbilek dışında da camia da başka bir isim yok.

Bahattin Demirbilek önce 2’inci başkan mı olur, yoksa direkt Galatasaray camiasındaki muhaliflerin ortak adayı mı olur bilemiyorum yalnız mutlak süratle görev almalı. Bu göreve geçtiğimiz aylarda talip olduğunu da kendisi beyan etmişti.

Bahattin Demirbilek ismi altında güçlü bir yönetim oluşturulmalı

Bahattin Demirbilek’e herkes sıcak bakar. Galatasaray camiası da sıcak bakmalı. Bahattin Demirbilek’in etrafında camiadaki her gruptan birer ikişer yönetici belirlenerek ortak akıl içerek bir yönetim oluşturulmalı. İçerisinde Refik Arkan, Sedat Doğan, Mete İkiz, Naci Cansun, Ali Yüce, Burak Elmas, Erden Timur gibi isimlerin olduğu çok güçlü bir yönetime ihtiyaç var. Birkaç tane de yeri geldiğinde kasa kolaylığı sağlayacak iyi düzey de iş adamına da ihtiyaç var. Sadece Bahattin Demirbilek ile olmaz. Yönetimin de güçlü olması şart.

Fatih Terim’in artık transfer yapmaması lazım

Özhan Canaydın döneminden beri transfer yapamadığını her şartta göstermiş, Ünal Aysal döneminde Amrabat, Sercan Yıldırım, Ceyhun, Dany, Yiğit Gökoğlan, Erman Kılıç gibi isimlere dünyanın parasını harcatmış, son gelişinde Ozan Kabak’dan gelen paraya Diagne, Gomis’den gelen paraya Emre Akbaba’yı aldırıp Serdar Aziz’i bedavaya Fenerbahçe’ye göndermiş, Tudor döneminde yapılan takımı bozup aidiyet duygusu olmayan, hantal, yaşlı ve saçma sapan bir takım kurmuş Fatih Terim’e ne zaman transferden el çektirilecek? 2 senede 40 milyon Euro harcattı hâlâ Ocak ayında değiştireceğiz diyor! Ayıptır ! Burası Galatasaray. Burada bir teknik direktörün bu kadar başına buyruk kararlar alması, onu sattırıp bunu getirip bunu bir daha sattırmasının önüne geçecek ama hocayla da uyumlu çalışacak doğru düzgün bir başkana ve yönetime ihtiyaç var.

Fatih Terim’in Diagne ve Emre Akbaba’yı aldığı paraya Tudor; Mariano, Fernando, Feghouli, Gomis’i aldırdı.  Transfer de elbette hatalar yapılır ama Terim’in bu güne kadar transferlerde yaptığı hatalar artık transfer de belirleyici adam olmasının ne kadar tehlikeli olduğunun göstergesidir.

Galatasaray’ın diğer sorunu da takım saha da kaptansız

Muslera’dan kaptan olmaz. Galatasaray’ın Emre Belözoğlu gibi bir kaptana ihtiyacı var. Sahada bir Bülent Korkmaz’a, bir Tugay’a, bir Hagi’ye ihtiyaç var. Saha kenarındaki hocayı rahatlatacak, saha da teknik taktik değiştirip takımı oynatacak, takımı sahada yönetecek bir lider oyuncuya ihtiyaç var. Bu lider oyuncu illa yıldız olacak diye bir şart yok. Galatasaray bunu şuan yapamayacağına göre de, sezon sonu takım sil baştan yeni bir başkan ve yönetim önderliğinde değiştirilmeli ve Galatasaray sözleşmesi biten futbolculardan yeni kuracağı futbol takımına bir de kaptan transferi gerçekleştirmeli.

Fatih Terim yardımcılarını değiştirmeli

Terim 23 senedir teknik direktör. Çeyrek asırdır yanından bir tane bile Tamer Tuna kadar teknik direktör çıkaramamasının tek sebebi yanına sürekli biatçıları toplamasıdır. Fatih Terim artık bu hatasından vazgeçip yanına doğru düzgün bir ekip almak zorunda. Elmander, Ujfalusi gibi Galatasaray’da görev almış biri İngiltere, diğeri İspanya’da yıllarca futbol oynamış 2 genç isimden ne zaman yararlanılacak? Taktik teknik ve oyun bilgisi yüksek bu 2 ismi, yada benzer başka bir iki tane yabancı ismi Fatih Terim’in yanına alması gerek. Yine Hakan Balta ve şartlar el verirse Hamit Altıntop’un da teknik ekibe alınması lazım.  Her ikisi de Almanya’dan çıkma, soğukkanlı, profesyonel ve karakterli isimler… Ayrıca Bartali denen Seri C’den koskoca Galatasaray’a kondisyon uzmanı diye getirilen zatı muhteremin de derhal Seri C’ye şutlanması lazım. Doğru düzgün alanında kendini ispatlamış CV’si yüksek bir ekibin göreve getirilmesi gerek. Bu iş artık tek kişinin yürütebileceği bir iş değil. Tamamen ekip işi…

Özetle Galatasaray’a yeni bir takım lazım. Galatasaray Belhanda’yı satarsa en fazla bir tane sol bek veya sağ bek bakabilir. Ocak ayında Belhanda’nın oynadığı bölgeye Belhanda’dan gelen para ile iyi adam bulmak çok zor. Terim,  Emre Mor ve Feghouli ile 10 numara pozisyonunu sezon sonuna kadar idare etmek zorunda. Sezon sonu başta bir kaptan alınmalı.  Sağ ve sol bekin eksik olduğu malum… Orta sahanın göbeğine dribbling yapabilen, mümkün olduğunca genç, oyunu 2 yönlü oynayan ve özellikle de sakat yada formu düşmüş olmayan, sözleşmesi bitmiş isimler arasından 2 isme de ihtiyaç var. Yine Galatasaray’ın Rodrigues ve Moses gibi oyunu dikine çabuk oynayan 2 hızlı kanat oyuncusu da alması lazım. Ve tabi yine sezon sonu skor yapabilen, asist ve gol istatistikleri yüksek bir 10 numara lazım.

Bu kadar fazla transferin yapılabilmesi için, bekleyen projelerin bir an evvel başlatılabilmesi için de bu imkanları sağlayabilecek bir başkan ve görevin ivedi şekilde göreve gelmesi gerekiyor. Mustafa Cengiz ve arkadaşları Galatasaray’ın önünü açmak için seçime gitmeliler. Galatasaray’da ki kanayan yara büyüdü. Bu yara artık pansuman değil, ameliyat istiyor.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...