Makale Yaz
solotrkgs
Bu haberi yazdır
ELEŞTİRİ
 Şub
04
 2019

Yorumum biraz sert olacak o yüzden kimseyle polemiğe girme niyetinde değilim. Beğenen ve beğenmeyen herkese saygım var. Lütfen küfürlü içeriklerinizi kendinize saklayın. 

Takım yönetmek hele hele Galatasaray gibi borcu olan bir klübü yönetmek çok çok zor olmalı. Ama zaten sizleri buraya bunu yönetebilirsiniz diye getiriyorlar. Bunu benden yapmamı bekleseler herhalde ben bu yönetimin yaptığı yanlışları yapmazdım.

Aslında bu yazıyı Alanya maçından önce yazmıştım ama site yönetimi yayınlamadı veya teknik bir nedenden gecikti.

Maçla ilgili birkaç şey söyleyeceğim. Alanyaspor  gibi Anadolu takımları nedense maçları bizimle olunca hırs küpüne dönüşüyorlar. Önde baskı yapıyorlar. Ama bu baskı 60-70’ten sonra kayboluyor ve Takımımız iyi oynamaya başlıyor. Ancak bizim de yaptığımız hatalar var. Mesela maça Mitroglouyla başlamak…. Kurulu ve birbirini tanıyan futbolculardan oluşan bir takım neden pat diye bozulur anlam veremiyorum. Sok mitroglounu oyuna 60. Dakika da. İş bitsin. Ayrıca Mitroglou çok iyi bir forvet değil. Sitede yapılan yorumlara baktığınız zaman herkes daha ilk maçı, orta yapıldı da adam vurmadı mı diye söylemiş. Arkadaşım zaten sorun orada. Alanyaspor baskı yapıyor. Baskıyı kırmak için en öndeki adamınız prress yapacak. Burak yılmazı zerre sevmem ama adam önde press yapardı ve orta sahada top kapardık. Aynı şekilde beğenilmeyen sneijde de pressle top çalardı. Beğenilmeyen Umut Bulut hala aynı pressini başka takımlarda sürdürüyor. Yani mitroglou önde baskı yapmadığı sürece bence çöp transfer kim ne derse desin… forvet dediğin önde baskı yapar. UYUMAZ.!!!

Hakem yine rezaletti. Yorumlarda kimse dememiş hakem ilk yarı maçın oynanmasına ve alanyasporun Galatasaray’a yaptığı faullere hiç sarı-kart göstermedi diye. Yani aynı maçı seyrediyoruz. Hakem zırt pırt düdük çaldı faul oldu ben ilk yarıdan hiçbir şey anlamadım düdükler nedeniyle. Çoğu sarı kartlık hareketi kart vermeden geçtiği için takım futbol oynayamadı. Yapılan top kayıplarının Fauller nedeniyle olduğunu söyleyelim de herkes bilsin.

Şimdilik bunları yazıyorum. Ama şampiyonluk yarışında olan ve kadrosu sezon başından bu yana birlikte oynamış bir takımın devre arasında genleriyle oynanmaz. Buradan şunu çıkarıyorum. Ya ligi  bıraktık, Zaten siyasi takımın şampiyon olacağını herkes biliyor bir danışıklı dövüş var ortada, ya da UEFA’ya sarılıp orada ilerlemeyi düşünüyorlar. Ama her halükarda devre arası takımın genleriyle bu kadar oyanamayacağı kanaatindeyim. (Bu kısmı maçtan sonra yazmıştım.)

(Bu bölüm ise maçtan önce yazılmıştı.)

Bize açıklamanız gereken yerler var.

1.      Gomis gittikten sonra transfer yapabilecek dünya kadar futbolcu vardı neden bir tane bile almadınız? Kuralar çekildiğindeki surat ifadeleriniz gözümün önünden gitmiyor da. Umarım yaptığınızla mutlusunuzdur….

2.      Sivasspor kariyeri boyunca 200 küsur gol atmış HUGO VİERA’yı forveti 2,75M avroya alabilirken siz nasıl Galatasaray kulübünün ilk yunan futbolcusuna kiralık olarak 1.6+2.5m avro verebiliyorsunuz. Sonra bize Black Friday bilmem ne diye ağlıyorsunuz. Bu dönem bana şu anki teknik direktörümüzün 2000 sonrasında ikinci kez takımın başına gelip bir sürü oyuncu alıp başarısız olduğu dönemini hatırlatıyor. Hele hele devre arasında 10m avro satın alma bedeliyle forvet ve oyuncuya da yaşlandıkça artan bir sözleşmeyle intihar olduğunu düşünüyorum. Keşke transfer yapmasaydınız. Bu adamı alacağınıza yapmasaydınız. Biz giderdik yine şampiyonlar ligine. Forvetsizde olurdu ama çıkıp kimse demedi ki biz bu yıl feda edelim…. Varsa yoksa alacağız alacağız. Siz aylardır yatmışsınız başka bir şey yapmamışsınız….    Kulübümüzün bu politikalardan vazgeçtiğini düşünmüştük ama anlaşılan olaylar çok farklı şekilde yürütülüyor. Demek ki Galatasaray’ın borcu falan yok. Ya da ödeyebilecek potansiyeli her zaman var. Buradan bu sonuç çıkıyor.

3.      Bize küfür eden bir Yunan tohumunu neden transfer ettiğinizi açıklamak zorundasınız. Yazık değil mi bizim atalarımızın kemikleri sızlamaz mı. Bizi mikmeye geliyormuş adam. Duydunuz mu EEEEEEYYYYYYY Cimbomlu kardeşlerim. Adam bizi mikmeye geliyormuş. Geldi eveet çok güzelde mikti 1.6+2.5m avro. Söylenecek söz yok…..

4.      Madem bu kadar paramız vardı. Neden böyle çapı belli olmayan adamlara para verdiniz. Gidin ZLATAN’ı getirin. Adam leblebi gibi hala gol atıyor. İddia ediyorum Türkiye’deki başka kulüplerin taraftarı bile adamın formasını da satın alırdı. Zlatan demek prestij demek. Bize UEFA kupasını getirirdi belki. Drogbayı getiren bu kulüp Zlatanı getirmeyip bu adamlara paramı verir yazık cidden bu kadar yeteneksiz bir yönetim ben görmedim. Keza emre akbaba olayında da aynısını yapmıştınız. Durduk yere Anadolu topçusuna milyon avrolar verdiniz hem de paramız yok derken. Demek ki bu işte bir terslik var. Demek ki para var, biz kandırılıyoruz.

5.      Yaz transferi olan Muğdat neden iyi oynadığı ve rakip savunmayı dağıttığı maçlarda erkenden oyundan alınıyor? Maç başına para alacak bir anlaşma mı yaptınız? Bu oyuncumuzu madem teknik heyet istemedi neden alındı? Teknik heyet istediyse neden oynatmıyorsunuz? Rakip savunmaları açamayan bir Galatasaray var ve bu adam nasıl oynatılmaz anlam veremiyorum. Baskı yapan orta saha diyorsunuz. Elinizde Gavur gibi koşan bir adam var ve oynatılmıyor. Yazık. Orta Saha dediğiniz oyun artık iki ön libero iki orta sahayla oynanmıyor ki. Bunları bilmediğinizi varsaymak zaten Galatasaray’ın yönetilemediğini gösterir.

6.      Rodrigez gibi bir oyuncuyu neden devre arası gönderdiniz? Tarık, Maicon, Selçuk İnan, Ahmet Çalık, Sinan, Eren gibi takozlar varken neden Rodrigez sezon ortasında gönderilir? Bu adamı 10milyon avroya sezon sonunda satabilirdin…. Buradan kar elde ederdin ki Zaten Uefa kupasında da yola devam ediyoruz. Yazık gerçekten… Ha bizim bilmediğimiz dünya kadar şey var demek ki. Anlatılmayan. Gizli kapaklı. Galatasaray’ın hisselerinin düşmemesi için iyi gösterilen….

7.      Serdar Aziz’e kim operasyon yaptı? Serdar gibi bir stoperi neden devre arasında gözden çıkarırsın? Sezon sonunda sat daha fazlasına, her yerde alıcısını bulurdu… Ha para mı lazım forvet için git sponsor bul kardeşim dünya kadar Galatasaraylı firma var. Oyuncu satmadan oyuncu alamıyorsan kağıt üzerinde anlaşma yaparsın… Hiç olmadı git altyapıdan oyuncu çıkar koy forvete oynat bir görelim yenilirse de yenilsin. Şampiyon olmasa da olmasın yeter ki Taraftarlara yalan söylenilmesin. Peki bu adamlarla yaşanılan polemikler Hisseleri etkilemiyor mu? Bal gibi etkiliyor açın bakın borsada hisseler haberler doğrultusunda nasıl ilerliyor geriliyor….Yazıktır bize bu taraftara…

8.      Emre Akbabaya bu kadar para neden verildi? Adam basit bir Anadolu topçusudur bence. Ayakta dahi duramamaktadır ve fizik olarak yetersizdir. Galatasaray’a yakışmayan bir transferdir ki Avrupa maçlarında da bir şey yapmadığını gördük. Aynı şekilde derbilerde de…. O parayı emre akbabaya verene kadar sezon içindeki eksikleri görerek transfer yapsaydınız mesela Ndiaye gibi bir oyuncu daha bulunabilirdi. Bak Sekiztaşa. Adamlar hiç bilmediğin yerlerden oyuncu buluyor getiriyor. Adamlarda oynuyor. Bizde neden olmuyor diye kimse sorgulamaz…

9.      Aslında yazacak konuşacak daha bir sürü şey var… Mesela altyapıdan yetişen oyuncuların serbest kalma maddeleri ve kontrat süreleri gibi… Bunlar bile Yönetim eksikliğinin ne kadar fazla olduğunu gösteren noktalardır. Zaten teknik olarak zayıf olan ekibin yönetim kısmı da çok beter duruma gelmiştir.

 

Sevgili arkadaşlar. Yaşım 33. Doğduğumdan beri çok şükür Takımımı çok seviyorum. Şimdi böyle yazdım diye şikebahçeli diyen de çıkar buna da alıştık. Ama bu yapılanlar karşısında gerçekten nutkum tutuluyor. Bunları yazmasam olmazdı.

İnşallah bu söylediklerim yanlış çıkar ben ezilirim. Özür yazısı da yazarım Diagne için. Yeterki takımımız düzlüğe çıksın Ama Mitroglou karşısında kimse bana haklıdır bu yönetim demesin. Adamın yüzü gülmüyor, kapişonu çekmiş kafasına çünkü o da ne halt yediğini çok iyi biliyor. O adam biliyor ama bizimkiler çoktan unutmuş…. Hadi kalın sağlıcakla.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
 
Şubat (1)
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...