Makale Yaz
aschilius
Bu haberi yazdır
Çok Biliyorsunuz...
 Oca
22
 2019

Herkese merhaba,

Uzun süredir yazmıyordum artık yazma ihtiyacı duydum bazı konularda. 

Öncelikle Ozan Kabak ile ilgili bir kaç cümle söylemek istiyorum. Evet belki sezon sonuda satılabilirdi ve böylesi daha mantıklıydı ama, daha hiç A Milli olmamış hatta A takım seviyesinde düzenli olarak 3 ay oynamış 18 yaşında bir genci, Bundesliga gibi futbolcu imalathanesi bir lige hemde devre arasında 11 milyon € gibi bir rakama göndermek başarıdır.

Geleyim asıl konuma. 

Aslında daha öncede yazdım. Bende naçizane uzun süre amatör-süper amatör olarak top oynadım. Ve bu alt liglerde nasıl cevherlerin olduğunu, bu çocukların elinden tutan olmadığı için (torpil bulunamadığı için) nasıl harcandıklarını yıllarca gördüm. LÜTFEN ALT LİGLERİ İZLEYİN. ALTYAPILARINIZA ADAMLAR ALIN BURALARDAN. 

Trabzon'da amatör kulüplerin altyapılarını da eklediğinizde 332 takım var. (http://www.milliyet.com.tr/trabzon-da-futbol-altyapisi-buyuyor-trabzon-yerelhaber-1845906/)

Trabzonspor'un bugün altyapısının bu kadar çok futbolcu çıkarabilmesi şans değil. 

İstanbul'da takım sayısı 500 seviyesinde. Sadece 2 ilde 1000'e yakın takım var. Her 2 takımdan 1 futbolcu bulunabilse altyapılara 500 tane potansiyel Türk futbolcusu çıkabilir. 

Bunun daha İzmir'i, Adana'sı, Antalya'sı, Rize'si, Sakarya'sı vs vs..... var. Biraz üzerine düşülse inanıyorum ki binlerce yetenekli genç çıkacaktır. Yabancılara tonla para verilmez belki. 

Arda Turan Bayrampaşa Altıntepsi'den , Sabri Yıldıztabya Çağlayan Akarsu takımından geldi altyapımıza. Altlarda POTANSİYEL var. 

Ama kulüplerimiz bu tip işlerin peşine düşmez. ONLAR HERŞEYİ BİLİRçünkü. Ben altyapıların lafta değil, gerçekten kulüplerin kurtuluşu olduğuna inanıyorum. 

Bugün bir süper amatör ya da BAL Ligi maçı izleyin inanın bazı maçlarda ki seviyeye inanamazsınız. Tabii bu liglerde de yaşı geçmiş , profesyonel liglerden amatöre dönmüş çok futbolcu kardeşimiz var. Ama gerçekten yetenekli çok gencimizde var. 

Bence bugün kulüplerin yıllar boyu saçma sapan transferleri ve menajer oyunları yüzünden dağlar kadar olan borçlarının finanse edilebilmesi için uğraşılacağına, bu paraların tesislere, aday futbolcuların eğitimlerine ve gelişimine harcanması için yasaların çıkarılması gereklidir. 

Yabancı sınırını düşüreceğinize, her sene altyapıdan kademeli olarak artmak üzere oyuncu çıkartma şartı koyun. Bakın neler oluyor? Neler geliyor alttan? 

Bugün 1 ve 2.Amatör kulüplerinin hiçbir geliri yok Federasyon tarafından. Bu kulüpler bağlı olduğu ilçe Belediyelerinin tahsis ettiği araçlar ile maça gidiyor. Her oyuncu kendi malzemesini (krampon, şort gibi) kendi maddi imkanları ile alıyor. Bu durum bir zaman sonra kısır bir döngüye giriyor. Kulüplerin kendilerine ait bir lokali, bir büfesi ya da esnaf yardımı olmadığı takdirde yaşama şansı yok !!!! 

Bugün bizler halısaha maçı yapabilmek için para veriyoruz. Halı sahaların herhangi bir standartı yok!! Ama Almanya 'da , İsviçre'de , Hollanda'da insanların mahalle aralarında ÜCRETSİZ oynayabildiği GERÇEK ÇİM sahalar var!!!!!! 

Bu ülkede maç izlemek imkansız!!!! Lig maçları bir platformda, Avrupa maçları bir platformda, hazırlık maçları başka bir platformda!! NASIL İZLESİN GENÇLER, BU SPORU NASIL ÖĞRENSİN YA DA HEVES ETSİN??? 

Olay yabancı sınırı falan değil! Olay bu ülkenin gençlerini SPORA TEŞVİK EDEBİLMEK... Futbol özelinde değil sadece. 

İş Adamlarına emanet edilmiş futbol Dünyası maalesef günümüzde sadece ticari platform haline geldi. 

Efsanemiz Metin Kurt ne demişti? 

''FUTBOL ARSADA GÜZEL, BORSADA DEĞİL!!! '' 

Bence ekonomik kaygıları bir yana bırakıp yetiştirebildiğimiz kadar genç yetiştirmemiz lazım. Almanya'nın sizce herhangi bir maddi kaygısı varmı? Bence yok. Çünkü adamlar her daim bir jenerasyon çıkarıyor. Hollanda'da aynı şekilde. 

Biz altyapılarımızı teşvik edebilirsek, zaten çıkan futbolcu kardeşlerimizi Almanya , Hollanda gibi ihraç etmeye başladığımız an kimsenin ekonomik anlamda bir kaygısı kalmaz. 

Bu ülkenin satmış olduğu en pahalı futbolcu Cenk Tosun. (23 milyon €) Peki bu adamın altyapısı neresi? 

Tabii ki biz değiliz. ALMANYA. 

Ama bunları Ne Federasyon, ne bir kulüp başkanı ne de medya konuşmaz. ÇOK BİLİYORLAR ÇÜNKÜ. 

Kendin yetiştirmediğin, senin liginde ve Milli Takımında hiç oynamamış olan MESUT ÖZİL, İLKAY GÜNDOĞAN gibi futbolcular ile GURUR DUYARSINIZ(!) 

Emre Mor, Yunus Mallı, Hakan Çalhanoğlu , Kaan Ayhan vb. bu ülkenin altyapısını almamış ve hiçbir alt kademe Milli Takımlarında yer almamış  devşirmeler ile de Milli Takım'da GENÇLİK REVİZYONU yaparsınız. 

Biraz uzadı ve sıkıcı da olmuş olabilir kusura bakmayın ama, İŞ ADAMLARININ UZAKLAŞMASI LAZIM ARTIK FUTBOLDAN!!! 

Futbol spordur, zevktir, heyecandır, tutkudur! SİZİN İŞ DÜNYASINDA ADINIZI DAHA ÇOK DUYURABİLMENİZ İÇİN BİR ARAÇ DEĞİL!!!!!!!!Eşinize dostunuza, akrabanıza iş kapısı olarak açabileceğiniz bir ticarethane değil!!! 

Bu kulüplere gönül vermiş , ülkenin şu halinde bile cebindeki parayı maçlara gitmeye, izlemeye , store'lardan lisanslı ürün almaya çalışan insanları enayi yerine koymaya hakkınız yok!!! 

1 sezonda inanıyorum ki forvet transferi beklemek yerine altyapıdan genç bir forvetide koysan, Sinan Gümüş kadar atraksiyon yapardı size. 

KULÜPLER BABANIZIN MALI DEĞİL!!!! Bu kulüplerin SOSYAL SORUMLULUKLARI olduğunu da unutmayın. Her bir camia çok büyük bir Sivil Toplum Kuruluşu'dur!!!! 

ÇOK BİLİYORSUNUZ YA!!! 

Saygılar,

Serkan.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
 
Ocak (1)
  2018
  2017
  2016
  2015
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...