Ek bütçe talebi kabul edildi

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, kulüp yönetim kurulu tarafından bütçe revizyonu yapılarak, talep edilen 45 milyon 448 bin 357 YTL'lik ek bütçe talebi, genel kurul üyelerinden kabul gördü.
Yapılan oylamada, yönetim kurulunun ek bütçe için talep ettiği borçlanma yetkisi ve revize edilen bütçe, 3 aleyhte oya karşılık, oy çokluğuyla kabul edildi.
Genel kurula katılım sayısı 251 kişi olarak açıklandı.
"Artık gizli konu yok"
Başkanımız Adnan Polat, Galatasaray'ın artık uluslararası bağımsız denetçiler tarafından denetlendiğini ve hiçbir gizli konunun kalmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
''Bütçe hazırlanırken ABD Doları 1.2 YTL olarak kabul edilip, global kriz öngörülmemişti. Benim kendi şirketlerimde de aynı şey oldu. Global kriz nedeniyle YTL önemli bir değer kaybına uğradı. Bizim öngördüğümüzün çok çok üstünde bir kur farkı gideri oluştu.''
Polat, 25 Ekim 2008 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda Goldman Sachs yatırım bankası ile yapılması planlanan kredi anlaşmasıyla ilgili kendilerine yetki verilmesi sonrası, bazı rahatsızlıklar olduğunu fark ettiklerini dile getirerek, bu yetkinin kendi yönetimleri süresince geçerli olmasını ve endişelerin ortadan kalkmasını istediklerini kaydetti.
Bugün, gelecek Şubat ayında yapılacak mali genel kurulun biraz daha öne alınmış halini gerçekleştirdiklerini anlatan Polat, ''Bundan sonra bu tür bütçe revizyonları, Galatasaray'da olağanüstü yatırımlar olmadığı sürece gerekmeyecektir'' dedi.
-BÜTÇE-
Dağıtılan bütçe kitapçığında, Galatasaray Kulübü'nün 30 Eylül 2008 tarihi itibariyle borç alacak farkının 162 milyon 168 bin 88 YTL olduğu belirtildi.
Kulübün mevcut alacaklarının 16 milyon 573 bin 769 YTL, toplam borç ve taahhütlerinin ise 178 milyon 741 bin 857 YTL olduğu ifade edilirken, bu tabloya grup şirketlerinden olan alacaklar ile yine grup şirketlerine olan borçların dahil edilmediği kaydedildi.
Kulübün revize edilen 2008 yılı bütçesinde, 42 milyon 359 bin 331 YTL olan toplam gelirler bölümü, 44 milyon 535 bin 491 YTL olarak değişirken, 41 milyon 350 bin 936 YTL olan toplam giderler bölümü ise iki katından fazla artırılarak 87 milyon 711 bin 348 YTL olarak yenilendi.
Ayrıca, 2008 yılı ilk 9 ayında kur farkı, faiz ve banka komisyonlarının 6,9 milyon YTL olarak bütçelenmesine karşın, 17,6 milyon YTL olarak gerçekleştiği belirtildi.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Borussia Dortmund, Niko Kovac ile 1 yıl daha uzattı!

Borussia Dortmund, Carney Chukwuemeka'yı açıkladı

Manchester City, Donnarumma için Ederson'u bekliyor!

Lucas Vazquez, Leverkusen yolunda!

Getafe, Sevilla'yı deplasmanda devirdi!

Athletic Bilbao, 3 puanı tek golle aldı!

Bayern Münih'ten Kim Min Jae kararı

Nicolas Jackson Bayern Münih'e doğru!

Arsenal'e Bukayo Saka'dan kötü haber!

Marsilya'da gündem Emerson Palmieri
