Benfica'yı tanıyalım!
Portekiz'in en önemli futbol kulüplerinden biri olan Benfica maçlarını Lizbon'daki 65,647 kişilik Estádio da Luz'da oynuyor. Renkleri kırmızı-beyaz olan Benfica'nın amblemi ise kartaldır. 1904 yılında kurulan Benfica Portekiz'in en gözde kulüplerinden biri. Portekiz'in en kariyerli kulübü olan Benfica'nın 31 lig şampiyonluğu, 27 Portekiz Kupası, 4 Süper Kupa, 2 Şampiyon Kulüpler Kupası ve 1 UEFA Kupası şampiyonluğu bulunuyor.
Teknik direktörlüğünü Quique Sanchez Flores'in yaptığı Benfica'nın başkanlığını ise Luís Filipe Vieira sürdürüyor. Benfica'da en tehlikeli oyuncular ise ileride forma giyen kaptan Nuno Gomez, Paraguaylı 1.94 boyundaki forvet Oscar Cardozo, orta sahada forma giyen José Antonio Reyes ve Pablo Aimar. Nuno Gomez ve Cardozo bu sezon 4 maçta 2 gol ile oynuyor. Reyes ise oynadığı 3 maçta 1 gole imzasını attı. Aimar ise 4 maçta forma giyerken daha golle buluşamadı.
Benfica'nın kadrosu:
Kaleciler: José Moreira, Quim, Moretto
Defans: Luisão, Léo, Zoro, David Luiz, Jorge Ribeiro, Sidnei, Miguel Vítor
Orta saha: José Antonio Reyes, Kostas Katsouranis, Pablo Aimar, Javier Balboa, Fellipe Bastos, Maxi Pereira, Ruben Amorim, Binya, Ángel Di María, Carlos Martins, Hassan Yebda
Forvet: Óscar Cardozo, Mantorras, Urreta, Ariza Makukula, Nuno Gomes (kaptan), David Suazo
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Kenan Yıldız'ın Juventus'ta yeni maaşı ortaya çıktı!

Milan kazandı: Nkunku'dan bu sezon ilk!

Roma, Raspadori için Atletico Madrid'in cevabını bekliyor

PSG'den savunmaya 45 milyon euroluk hamle!

Real Madrid'den Ruben Neves'e ret!

Nicolas Jackson'ın menajerinden İtalya itirafı

Zaniolo için transfer itirafı!

Futbolda 2025, Luis Enrique'nin yılı oldu

Ömer Toprak, Real Sociedad'ta!

Spalletti: "Kenan Yıldız'ı oğlum gibi seviyorum"
























