Yılın en iyileri!

 

Yılın en iyileri!
Memorial Hastanesi'nin sponsorluğunu üstlendiği "11 Altın Adam Yarışması" 2005 - 2006 sezonu jüri toplantısı Kalyon Oteli'nde yapıldı.

2005 - 2006 sezonunun en iyilerinin değerlendirildiği toplantıya, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Adnan Polat, Trabzonspor Basın sözcüsü Zeyyat Kafkas, hakem Selçuk Dereli ve Spor Toto Genel Teşkilat Müdürü Bekir Yunus Uçar onur konuğu olarak katılırken, Mayıs ayının en iyileri seçilen Selçuk Dereli ve Adnan Polat gecede ödüllerini aldılar.

Bu arada 2005 - 2005 sezonun değerlendirildiği toplantıya eski hakemler ve şimdi süper lig gözlemciliği yapan Ahmet Akçay, Murat Ilgaz, Yahya Diker ve İsmet Cengiz kırmızı masa konuğu olarak katıldı.

24 yıldırı süre gelen organizasyonun seçkin jüri üyeleri 2005 - 2006 sezonunun en iyi yöneticisi Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ı seçerken, en iyi teknik direktörü Galatasaray'ı çalıştıran Eric Gerets ve en iyi hakemi de Serdar Tatlı oldu.

2005 - 2006 sezonunun altın 11'i ise Mondragon, Song, Önder Turacı, İbrahim Toraman, Ümit Özat, Appiah, Aurelio, Saidou, Alex, Fatih Tekke ve Gökhan Ünal seçildi.

Gecede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan FIFA Kokartlı hakem Selçuk Dereli, Denizlispor - Fenerbahçe maçını 16 dakika uzatmasını şöyle değerlendirdi: "Merkez Hakem Kurulunun bize sunduğu talimatlar var. Bizlerde o talimatları sahada en iyi şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Denizlispor - Fenerbahçe maçında oyun kaç dakika durduysa, o kadar süre uzattım. Yani yapmam gerekeni yaptım."

Dereli, amacının Türk hakemliğini en kısa zamanda Uluslararası arenada temsil etmek olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin maalesef Top ve First Class kategorisinde hakemi yok. Burada olmak için çok çalışıyorum. Bunu bazı arkadaşlarımla birlikte başaracağıma inanıyorum. Bu Dünya Kupası'nda tribünde olacağım ama inşalllah bundan sonraki düzenlenecek ilk Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda sahada maç yönetiyor olurum. Yeter ki bana ve diğer arkadaşlarıma güvenin" dedi.

Spor Toto Genel Teşkilat Müdürü Bekir Yunus Uçar ise İddaa oyunu sayesinde Türk futbolunda rekabetin arttığına değinerek, "İddaa'dan Türk futboluna her yıl 100 milyon dolar ödenmektedir. Bu para Süper lig, İkinci lig ve Üçüncü lig takımlarına ödeniyor. İkinci ve Üçüncü ligde yer alan takımlar aldıkları paralarla futbolcular ve deplasman masraflarını karşılayabiliyor. Bu Türk futbolu için önemli bir olaydır" diye konuştu.

Geceye onur konuğu ve kırmızı masa konuğu olarak katılanlara bir plaket verildi.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler