"Öncelikle ön libero"

 

DHA
"Öncelikle ön libero"
Kalyon Otel'de düzenlenen Memorial Hastanesi 2005 - 2006 sezonu11 Altın Adam Yarışması jüri toplantısına katılan ve Mayıs ayının yöneticisi ödülünü alan Polat, burada basın mensuplarını sorularını yanıtladı. İç transferi kayıpsız kapattıklarını ifade eden Adnan Polat, "Dış transfer çalışmalarımız sürüyor. Öncelik olarak kaliteli bir ön libero almak istiyoruz. Daha sonrada sol kanatta yabancı kontenjanımızı boşaltabilirsek, bu bölgeye de bir yabancı futbolcu almak istiyoruz. Herkes şunu iyi bilsin ki, medyanın baskısına göre transfer yapmayacağız. Medya şuana kadar 48 futbolcu bize transfer etti. Transferde genel prensip olarak yurt dışında bir yıldız peşinde değiliz ama yıldız futbolcu adayı peşindeyiz. Transfer konusunda aceleci davranmayacağız. Alt yapıdan genç oyuncular takviye ederek yola devam edeceğiz" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz yıldırım'ın istifası hakkında yaptığı açıklamanın yanlış algılandığını ifade eden Polat, sarı - lacivertli kulüple her zaman iyi ilişkiler içinde olduğunu söyleyerek, "1992- 1996 yılları arasında Galatasaray'da görev yaptığım dönemde Ömer Çavuşoğlu Fenerbahçe yöneticisiydi. Çavuşoğlu Galatasaray bayrağına kolunu soktu. Sonra Galatasaray muhabirleri bana Fenerbahçe bayrağıyla geldi ve 'Siz aynı hareketi yapacak mısınız? diye sordu. Bende o bayrağın 15 milyon gönüllüsü var. Ben böyle birşey yapmam dedim. Fenerbahçe bayrağı benim için kutsaldır. Her zamanda kendilerine saygı duyarım" diye konuştu.

Oscar Cordoba'ya büyük haksızlık yapıldığını dile getiren başarılı yönetici, "Cordoba'ya yapılan haksızlık ve ayıp. Benim Yıldırım Demirören ile yediğim yemek, Cordoba'ya mal oldu. Keşke o yemeği yemeseydik. Bu hareket ile Cordoba'nın ülkesi de rencide edildi. Biz, toplum olarak bazen düşünmeden konuşup yazıyoruz" şeklinde konuştu.

Adnan Polat, Ergun Gürsoy'un "Takım şampiyon olunca, taraftar da maçlara gelmeye başladı" sözünü şöyle değerlendirdi: "Benim her zaman taraftarlarla ilişkilerim iyidir. Yöneticiliğe 10 yıl ara verdikten sonra, ilk defa yardım kampanyasıyla Galatasaray'a geri döndüm. Ergun Gürsoy'un bu şampiyonlukta payı büyüktür ama bu sözünü nereye çekerseniz oraya gider. Bu konuyu daha fazla büyütmenin bir anlamı yok."

Şampiyon olamamaları durumunda da teknik direktör Eric Gerets ile yola devam edeceklerini belirten Polat, "Şampiyon olamasaydık da Gerets'i göndermeyi düşünmüyorduk. Bir çok zorluğa rağmen, takımı şampiyon olduğumuz geçmiş yıllardan bile daha fazla puana ulaştırdı. Böylesine başarılı bir antrenörü göndermek yanlış olurdu zaten" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da başkanlık yapmak gibi bir hedefinin bulunmadığını vurgulayan Adnan Polat, "Galatasaray'da şuan bir görevim var ve onun başındayım. Bizde bir söz vardır en önemli maç ilk oynayacağımız maçtır diye. O yüzden işime bakıyorum" dedi.

Son olarak hakemlere güvendiğini sözlerine ekleyen Polat, "Hakemlerimiz yeni sezonun başlamasıyla birlikte inşallah performanslarını yükseltirler. Ben göreve geldikten sonra ilk olarak bütün futbolcularımla görüştüm ve hakeme itiraz etmemeleri gerektiğini söyledim. Hakemlerde sahada hakim değil, hakem olsunlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler