Makale Yaz
aeren6
Bu haberi yazdır
Galatasaray'lı tüm dostlara sesleniyorum
 Şub
02
 2012

Galatasaraylılar!

Bugün dünkü beraberlige bambaşka bir pencereden bakmanın zamanıdır. Çünkü dün biz sadece berabere kalmadik, aslında yıllardır Galatasaray'ı çökertmek için oynanan oyunların bir yenisini daha gördük. Yıllardır Galatasaray'ın dünyayı titreten cüssesine kıskanç gözlerle bakanların, onu yıkmak için yumruklarını nasıl sıktıklarını da gördük. Çünkü o gün gelmişti ve dev aynası konmuştu önlerine. Sezon başından beri herkes gecen sene yasanan olumsuz ve sanssiz bir sezondan dolayi, Galatasaray'ın çöküşünü (!) anlatıyor, yazıyor.

Ulusal kimliğimizin sınır ötesi medarı iftiharının çöküşünü (!) anlatıyor, yazıyor. Herkes diyorum. Çünkü galiba herkes Fenerbahçeli bu ülkede. Tek başına iktidara gelmiş bir partinin başkanı, Futbol konu olunca Fenerbahçe adına "biz" diyor. Elbette diyebilir. Galatasaraylı Dostlar, bilin ki biz bu ülkede yalnızız ancak gururlu ve onurluyuz. Devamli spor adina yapilan yorumlarda bazilari hala Galatasaray'ın dünyanın en şanslı takımı olduğunu ve Avrupa kupalarını bileğinin hakkı ile değil şansa kazandığını söylüyor. Artık inandım ki, eğer Galatasaray değil de, kazara Fener Avrupa şampiyonu olsaydı, Boğaziçi Köprüsü'nün adı meclis kararı ile Fener Köprüsü olarak değiştirilirdi bu ülkede. Oysa bir zamanlar -sizleri bilmem ama- ben şuna inanmıştım ki, Türkiye'nin bizim dışımızdaki büyük takımları ile elele verip, dünyaya meydan okuyabiliriz. Nafile... Ben bu resimde Kara Kartal'ı görüyorum da Feneri göremiyorum.

Galatasaraylılar!

Bundan sonra kazanacağımız uluslararası başarıları da yine yalnız olarak kazanacağız. Sadece biz... Dimdik, gurur ve şerefle... Galatasarayımız kalbimizde... Armamız göğsümüzde... Üç yıldız omzumuzda olarak... Çünkü bu  onuru bütün dünyada bana Galatasaray yaşattı.

Hangi Fenerli gördü, "İngilizleri iyi ki devirdiniz," diyen Kenyalı'nın talihi gibi kara gözlerinin yaşarışını... Hangi Fenerli gördü Kartaca topraklarında Fransız sömürgesi altında ezilmiş Tunuslu'nun "Mösyö Turk, siz (Galatasaray) bizim gururumuzsunuz," diye el açışını... Ben gördüm... Çünkü Galatasaraylıyım.

Galatasarayim bunlarin hicbiri umrumda değil. Çünkü gecenin en karanlık yerindesin ve sabah sana çok yakın. Ayrıca yenilmek veya berabere kalmak haksız olmak da değil zaten. Ancak sana bir şey olmamalı... Ne olur kendine dikkat et. Çünkü sen sportif basarilara ac olan imparatorluklar kurmus bir ulusun spordaki tek gururusun. Kocaman bir aklın ve onurun var. İki kelimeyi yan yana getiremeyen ve basın toplantısında sömürge valisi gibi ağız cıklatan adamlara değil, kendin bir impatarorluk olduğun için imparatorlara layıksın.

Yüksel Galatasaray...

Her zaman olduğu gibi yine arşa kadar...

Çünkü seni deliler gibi seviyorum..

A.Kaya Eren

Köln 02.02.2012





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...