Makale Yaz
saggitario
Bu haberi yazdır
Yeni Galatasaray
 Tem
06
 2017

Merhabalar ,

Şuanda yapılan üç transferimiz de takımımıza katkı verebilecek oyunculardır. Gomis fizik gücü oldukça iyi ne çok uzun ne de kısa tam aradığımız bir forvet. Hem güçlü hem de kafa topu atabilen hızlı bir oyuncu bize büyük bir katkısı olacağı şüphesiz. Anlatmak istediğim aldığımız oyuncuları tanıtmak değil zaten Belhanda ve Maicon da oldukça iyi oyuncular. Şuanki asıl sorun Sneijder meselesi ;

Sneijder hakkında taraftarımız ikiye bölünmüş durumda ; Satılmasını isteyenler ve istemeyenler. Açık konuşmak gerekirse ben gönderilmesinden yanayım. Performansından veya form düşüklüğüyle alakası yok. Sneijder'in en kötü performansı ligde asist kralı olmaya yetti bile. Asıl gitmesini istememin sebebi kontratında sadece 1 senelik sözleşmesinin kalmış olması. Sneijder bizden bonuslarla beraber yıllık 7 milyon Euro gibi bir para kazanıyor. Şuan eğer Sneijder'i gönderirsek alacağı bu parayla beraber bonservis ücretinden de elde edeceğimiz gelirle yaklaşık 12-13 milyon Euro gibi bir parayı kasamızda tutmuş olacağız. Fakat göndermezsek biz 13 milyon euro gibi bir kar edecekken oyuncumuza vereceğimiz parayla beraber bonservis ücreti de alamayacağız. Yani 13 milyon Euro almak yerine 7 milyon Euro kaybederek aslında 20 milyon Euro'luk bir zarara girmiş olacağız. Kaldı ki Tudor ile Sneijder'in arası biraz limoni. Sneijder de soyunma odasında sözü geçen bir oyuncu. Şuanda Sneijder takımda kalırsa Tudor'la arasındaki çekişme Perreira ile Van Persie'nin çekişmesi gibi olur. Takım içindeki bir huzursuzluk sahaya da yansır ve bundan dolayı da takım da başarısız olur. Eğer yönetim Tudor ile Sneijder'in arasını düzeltebilirse o zaman takımda kalabilir.

Bunların dışında dürüstçe söylemeliyim ki yönetim benim yüzümü kızarttı. Şuanda yaptıkları şeyleri gayet doğru buluyorum. Ekonomik anlamda da sportif anlamda da.

Bu arada birkaç oyuncumuza da değinmek istiyorum. Eren Derdiyok iyi bir oyuncudur. Şuan taraftarımız arasında bazı yazılar görüyorum da ''kanatlardan gelecek olan katkıyla beraber Gomis gol kralı olur'' diye. Kanatlarımız eğer forvetleri besleyen kanatlar olursa Eren Derdiyok da gol kralı olur. Eren koşabilen çalım atabilen bir oyuncu değil. O adama üstüne top atıcaksın o adam da bitirecek öyle bir oyuncu. Gomisle ikisini yan yana oynatmak bence hiç fena bir fikir değil. Bu şekilde içeri gelen 3 ortadan en az 1’i gol olur ya Gomis atar ya Eren. Sinan Gümüş'le kontrat yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Serdar Aziz iyi bir oyuncu sakatlığından dolayı oynayamadı yoksa bizim takımımızda da oynayabilecek bir oyuncudur. Beklere gelecek vaadeden oyuncular alıp Selçuk'un arkasına da kendini kanıtlamış bir libero ve kanatlarımızdan birine de 1 tane katkı sağlayacak oyuncu alırsak bu sene şampiyon kesin biz oluruz. Sağ beke Tete veya Aleix Vidal , sol beke Jetro Willems , liberoya Lemina , Asamoah veya İmbula , kanata Lens veya Konoplyanka gelirse Uefa'da bile kimse bizi tutamaz. Sol bekte Carole kendini ispatlayacaktır. Carole aslında iyi bir oyuncu biraz daha sabretmemiz lazım. Alex Telles’e sabretmedik şuanda 25 milyon Euro’luk teklifler Porto’ya ulaşmaya başladı. Ama arkasına iyi bir genç sol bek alırsak ikisinin de performansı artar bu yüzden Jetro Willems ismini verdim. Bunun dışında Corchia’nın alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Bize bir fayda sağlayamaz. Skora da çok iyi katkı veren bir oyuncu değil , savunmada da ortaları kesebilen , adam geçirmeyen bir oyuncu değil. Linnes Corchia’dan kat kat daha iyi bir oyuncu. Corchia’yı alacağımıza Linnes’le oynarız daha iyi.

İnşallah 2 senenin ardından şampiyonluğa ulaşırız da şu fenerin 4. yıldızı yeniden takamayışına şahit oluruz. Ayrıyeten yönetimi de artık desteklemeye başlarız.

Bu sene şampiyonluğu görmemiz dileğiyle ...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Temmuz (1)
 
Şubat (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...