Makale Yaz
fbagci
Bu haberi yazdır
2017-2018 için nasıl bir kadro düşünülmeli ?
 Tem
04
 2017

Merhaba Galatasaray ailesi :

Öncelikle herkesin bayramını kutlarım

Gelecek sene Galatasaray'da imkanlar elverdikçe kadroda büyük bir değişim yaşanacağının sinyallerini verdi.Umarım bu sene alacakları oyuncular Mancini döneminde milyonlar harcanarak alınan oyuncular gibi elimizde patlamaz.Bu sene yazılan ve söylenen isimler oldukça dikkat çekici ve önemli futbolcular.Yapılacak transferlerde yaş konusu da dikkate alınmalı.Zira 1-2 sene için değil en azından 3-4 sene bizi götürebilecek futbolcular alınmalı.

Genel hatlarıyla transferleri değerlendirecek olursak Gomis (31) ve Maicon (29) dışında alınacak futbolcular en fazla 27 yaşında olmalı ki hem uzun süre götürebilsin hemde parladığında iyi bir fiyata , kötü performans gösterdiğinde ise maliyetinin çok altında gönderilmemeli.Maliyet diyorum çünkü geçmişte aldığımız tabiri caizse çöp futbolcuları şu an yollamak için değil para almak para veriyoruz resmen

Kadro yapılanması yapılırken realist olmak gerek.Birçok futbolcunun gitmesi gerektiğinizi yorumlardan anlıyoruz.Fakat sil baştan kadro kurmak için gerekli kaynak olmadığından belirli bölgelere transferler gelecek.Özellikle Selçuk'un kadroya yazılması Cavanda ve Yasin'in gönderilmemesinden dolayı yapılan yorumlardan bunlar anlaşılıyor.Fakat Galatasaray'ımızın daha öncelikli bölgeleri var ve onlara önem daha fazla veriliyor.Gönül isterdi Muslera hariç ilk 11'de oynayacak 10 futbolcu transfer edilsin ama olmayacak kendimizi kandırmamızın manası yok.

Transferlere gelince:

Bek için : 

Sağ ve sol bek kesinlikle alınmalı koşan , topa müdahele etmekten korkmayan ve ileri çıktığında geri dönebilecek ayakları iyi futbolcular alınmalı.

Sol bek Clichy bir adım önde ve bonservisinin olmaması tabiki de büyük bir artı.Alternatif olarak Moreno ve Jetro Willems söyleniyor.Benim isteğim Jetro (23) veya Moreno'dan (24) yana.Çünkü Clichy (31) yaşı itibariyle kaç sene bizi götürebilir ?Diğerlerinin daha genç ve dinamik olması benim için daha önemli.Ama büyük ihtimal başka kulüpler devreye girmezse Clichy gelecek gibi duruyor

Sağ bek için ise Tete (21) ismi çok dolandı ama olmadığı söyleniyor.Corchia (26) şu an bir adım daha öne geçti.Çok daha iyi bir futbolcu mu izlemek gerek.Genel izlenim olumlu bir hava yakalatıyor. Juanfran ismi pek geçmiyor rafa mı kalktı emın değilim. Sağ bek için olası transfer Corhia görünüyor. Lille'e bir yıl daha sözleşmesini uzatıp bize kiralayın sene sonunda alalım denmesi cazip bir teklif oldu hem bizim hem Lille açısından. Bütçeden de fazla para çıkmadan bu transferde tamamlanabilir.

Stoper için : 

Artık Maicon bitti denilebilir. Gerek verilen mesajlar gerek takımında kadroya alınmaması örnek gösterilebilir.8 milyon stoper için büyük para fakat bize Ujfalusi tarzında tecrübeli ayakları sağlam ve yanındaki stoperi hem destekleyecek hemde geliştirecek bir transfer olacak gibi duruyor. Acerbi ismi hala geçiyor fakat 8+1 milyondan sonrasına çıkılmamalı.Şuan başka kulüplerde devreye girdiğinden vazgeçmek gerek. Maicon ve yanında Serdar yedekleri ise  Semih ve Ahmet şu an için yeterli.Serdar'ın sakatlığını tamamen atlatması ve iyi bir kamptan sonra Maicon ile güzel bir uyum sağlayacağını düşünüyorum.

Defans hattı : Clichy-Serdar-Maicon-Corchia mantıklı gibi duruyor.

Orta saha için :

Orta sahaya gerçekten geriyi toparlayıp ileriye top taşıyacak topa müdaheleden korkmayan ve çekinmeyen bir veya birden fazla futbolcu lazım.Çünkü geriden oyun kurulamadığı için ileriye top taşınamıyor ve doğal olarak bu da gol yollarında etkinlimizi kıran bir etmen oluyor.Şu ana kadar defansif için iki isim öne çıktı bunlar Vainqueur (29) ve İmbula (24)

Vainqueur tam bir savaşçı çok iyi bir futbolcu olmasa da geride top kapacak müdaheleleriyle etkili bir futbolcu.Defansif manada eksiklikleri tamamlayabilecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum.

İmbula ise gerçekten kaliteli fakat mental olarak kırılgan bir futbolcu.Galatasaray'da mental sorun yaşamazsa kendini ispatlamaması için bir neden yok ve emin olabilirsiniz satılma ihtimali olursa aldığımız paranın 2 katına göndermek için hiçbir neden göremiyorum.Bu sene için kiralanıp seneye de bonservisi alınmalı.Kaçırılmaması gereken bir futbolcu.

Selçuk bu sene tekrar denenmeli ve performasına göre yedeğe çekilebir.Büyük ihtimal seneye 11'de olacak.Taraftar çok fazla tepki gösteriyor tabi haklı nedenlerden dolayı fakat Tudor bu sene Selçuk'u oynatacak kabul etsek de etmesek de.

Ama 2. bir plan yapılmak istenirse Mario Pasalic alınmalı ekstra olarak çünkü 2,5 milyon seviyesinde bir bonservisi olması 1,88 boyu yaşının 22 olması aynı zamanda kendini geliştirebilecek bir potansiyele sahip olması nedeniyle kesinlikle alınmalı.Selçuk kötü performans sergilerse İmbula ile ortasahayı toparlayıp gol  ve assist katkısı yapabilirler.

Sneijder meselesinde ise taraftar 2'ye ayrıldı resmen bazıları gitmesi gerektiği bazıları ise kalması gerektiğini düşünüyor.Maliyeti kiloları v.s. şeylerden dolayı çok eleştirildi ama son senesinde de Sneijder kalmalı ve oynamalı bence.Çünkü istenilen kadro kurulduğunda Sneijder'in kendini tekrar göstereceğinden hiç şüphem yok.

Kanatlara gelirsek :

Kanatlar için şuan net birşey yok.Çünkü Sneijder gidecek mi kalacak mı sorusu hala kesinlik kazanmadı.

Sneijder kalırsa :

Solda Belhanda'yı sağda da muhtemelen Sinan yada Rodrigues'i göreceğiz.Kanat için de transfer haberleri geçiyor ama net bişey hala yok.

Solda Belhanda tam manasıyla performans sergiler mi tartışılır mevkisi 10 numara olduğundan dolayı fakat solda yine de bence 10-15 gol arası katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tekniği ayaklarının iyi olması gol yollarında etkinliğimizi artıracağına şüphem yok.Ne derecede olur oda kapalı kutu artık.

Sağ açık için ise Sinan veya Rodrigues'in oynaması taraftarıyım.Yasin'de var fakat Sinan'ın gelişime açık olması ve oynadığı oyunlarda gördüğümüz kadarıyla ayaklarının ve son vuruşlarının iyi olduğunu hepimiz gördük.Gomise yakın olarak oynarsa ve gerekli desteği alırsa Sinan'ın senesi olabilir bu sene

Diğer bir aday ise Rodrigues.Takıma ve lige artık alıştı.Kanatlarda adam eksiltme ile Bruma'ya benzetebiliriz.Bu sene kendini ispatlayıp 11'e adını yazdırabilecek futbolcu.

Lens ismini unutmamak gerek çok fazla gündemde ismi geçmese de alınması gereken bir futbolcu.Bu sene çok iş yapar sağ kanadı toparlar.

Forvet için :

Gomis bitti artık resmiyete dökülmesi bekleniyor.Forvet için nokta transfer olup olmadığı hala tartışılıyor.Ama bu sene için konuşacak olursak Gomis'den beklenti büyük ve kaldırabileceğini düşünüyorum.20 gol barajını geriden desteği alınca rahat bir şekilde aşabilecek bir futbolcu.Birkaç sene için forver ihtiyacını karşılar gibi

Yedeği zaten Eren takım oturursa Eren'de gollerini sıralar rahat bir şekilde

İlk 11:

Fernando Muslera   11,00 mil. €    Yaş : 30       Boy: 1,90 m

Gaël Clichy        8,00 mil. €     Yaş : 31       Boy: 1,76 m

Serdar Aziz        4,00 mil. €     Yaş : 26       Boy: 1,83 m

Maicon             8,00 mil. €     Yaş : 28  Boy: 1,91 m   ***

Sébastien Corchia  7,50 mil. €     Yaş : 26       Boy: 1,76 m   ***

Selçuk inan        3,00 mil. €     Yaş : 32       Boy: 1,82 m

Giannelli Imbula   15,00 mil. €    Yaş : 24       Boy: 1,86 m   ***

Wesley Sneijder    6,50 mil. €     Yaş : 33       Boy: 1,70 m

Younès Belhanda    9,00 mil. €     Yaş : 27       Boy: 1,75 m

Yevhen Konoplyanka 10,00 mil. €   Yaş : 27     Boy :1,76m

Bafetimbi Gomis    5,00 mil. €     Yaş : 31       Boy: 1,84 m

 

Toplam :  87,00 mil. €    Ort : 28    Ort: 1,80 m

İlk 11 yaklaşık olarak böyle olacak gibi haberlere bakacak olursak

Yedekler:

Cenk Gönen         650 Bin €       Yaş : 29       

Martin Linnes      1,50 mil. €     Yaş : 25       

Ahmet Çalık        3,75 mil. €     Yaş : 23     

Tolga Ciğerci      3,00 mil. €     Yaş : 25       

Garry Rodrigues    3,50 mil. €     Yaş : 26       

Sinan Gümüş        3,00 mil. €     Yaş : 23       Boy: 1,79 m

Eren Derdiyok      4,50 mil. €     Yaş : 29       

Toplam :  20 mil. €    Ort : 26,71   

Kalan futbolcular :

Eray İşcan         350 Bin €       Yaş : 25      

Semih Kaya         3,00 mil. €     Yaş : 26       

Koray Günter       1,00 mil. €     Yaş : 22       

Lionel Carole      3,25 mil. €     Yaş : 26       

Luis Pedro Cavanda 1,00 mil. €     Yaş : 26       

Yasin Öztekin    3,50 mil. €     Yaş : 30       

Toplam :  11,60 mil. €     Ort : 25      

Kalan futbolcularda Cavanda'yı gördüğünüz için şaşırmayın teklif gelirse gönderilecek büyük bir ihtimal fakat Tudor ile performası yükselebilecek bir futbolcu.Burdan muhtemelen eleştiri alacağım fakat 1 sene daha denenmesi gerek bence.

Geri kalan futbolcular altyapıdan doldurulup rotasyonda şans bulmalılar.

Transferde ismi geçen diğer futbolcular :

Mario Pasalic      8,00 mil. €     Yaş : 22      ***

Santiago Ascacíbar 7,50 mil. €     Yaş : 20           ***

Kenny Tete   5,50 mil. €     Yaş : 21          

Rachid Ghezzal     8,00 mil. €     Yaş : 25     ***  

Francesco Acerbi   12,00 mil. €    Yaş : 29       

Jeremain Lens      11,00 mil. €    Yaş : 29         

Mario Lemina       7,50 mil. €   Yaş : 23 ***

Rachid Ghezzal ismini tekrar yazıyorum çünkü bonservisinin olmaması ve maliyetinin de uygun olması sebebiyle alınabilecek bir futbolcu

Mario Pasalic özellikle alınmalı kadroya. Takım için iyi bir rotasyon ve de Selçuk'tan formayı kaparsa bırakmayacak bir futbolcu.

Lens ve Pasalic takıma alınırsa büyük katkı sağlayacaklarından hiç şüphem yok.

Biz tabi burdan yazıp çizeceğiz sürekli umudumuz inşallah seneye şampiyon olmak ve özlenen Galatasaray'ı tekrardan izlemek.Avrupa'da başarı kazanmak.

Umarım yazım bir işe yarar sizleri memnun edebildiysem ne mutlu bana 

Saygılar Büyük Galatasaray Taraftarı.

@bgc_fatih





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...