Makale Yaz
alitemur
Bu haberi yazdır
Transferler ve gelecek sezon
 Haz
02
 2017

Takımımızın az çok hangi bölgelere transfer ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Kısaca bahsetmek gerekirse,

Sol bek: Carole ileri bindirmeleri fena olmasa da arkasında müthiş bir boşluk bırakarak rakibe inanılmaz pozisyonlar verebiliyor. Martin Linnes şimdilik devşirilse de hala bir soru işareti.

Sağ bek: Martin Linnes Sabri Cavanda açıklamama gerek yok sanırım son derece yetersizler. Eğer güçlü ve sağlam bir takım olmak istiyorsanız iki bekinizin son derece iyi olması lazım. Arkalarında bıraktıkları boşluklar rakibe muazzam gol şansları verebilir ve ileri çıkışları rakiplerin dengelerini altüst ederek size aynı oranda gol şansı tanıyabilir.

Merkez defans: Chedjou (Gitti zaten) Hakan Semih Ahmet Serdar ve Koray anadolu kulüpleri için yeterli ama büyük kulüpler için şu anki performanslarıyla yedekte kalmaları bile sorgulanabilecek oyuncular. Song ve Tomas ikilisi ve ujfalusi hala aranıyor maalesef. Bir değil iki sağlam merkez defansa ihtiyacımız var kesinlikle.

Orta Saha: De jong tolga selçuk sneijder josue. tolga iyi niyetli bir mücadele sergilesede galatasarayın topçusu olmadığı çok açık. Selçuk frikik ve penaltılar dışında neredeyse hiç yok. De jong yetersiz. josue bu takımda ancak yedek olur. Sneijder ara ara yine klasını konuştursa da iyi bir orta sahamızın olmayışı nedeniyle üçüncü bölgede kendini yeterince gösteremiyor topla buluşturamıyoruz yeterince adamı. Bu anlamda öncelikle mutlaka ve mutlaka defansif yönü güçlü sağlam rakibi kesen bir orta sahaya ihtiyacımız var. Böylece hem defansımız hem de ileri uçtaki oyuncularımız rahat bulacaktır sonunda ve takıma her yönden rahat bir nefes aldıracaktır.

Kanatlar: Bruma artık gitti diyebiliriz. Rodriges Sinan Yasin. Yasin inanılmaz değişken bir oyuncu bir maçta idare eden bir oyun sergilerken en az 4 5 haftayı katledebiliyor. Kesinlikle takımda kalmamalı. Rodrigesin ne olduğunu bile anlayamadık adam bir maç oynatılıyor diğer maç yok bence kendisi de bu sezondan bir şey anlayamadı. Sinan bir türlü istenilen çıkışı gösteremedi çeşitli nedenleri olabilir ama istikrar sorunu kesinlikle var Sinanın ama ben hala inancımı koruyorum müthiş bir potansiyeli var ancak bizim takım bu potansiyeli açığa çıkarabilir mi işte bu soru işareti. Yine mutlaka bir kanat oyuncusuna ihtiyacımız var ama istikrarlı bir kanat oyuncusuna.

Forvet: Eren başka da yok zaten. Sinanı pek o bölgede değerlendirmek doğru olmaz çünkü defansın arasında kayboluyor. Eren bence iyi futbolcu ama takım için yeterli mi derseniz iyi bir ikinci forvet olur tek başına sırtlaması zor. İyi bir forvet kesinlikle bulmamız lazım. Fakat bu gomis mi? Evet harika bir sezon geçirdi fransa da ama 32 yaşına girecek olması ve 3 yıllık bir sözleşmeden yıllık 3 milyon eurolardan bahsediliyor. Açık söyleyeyim bir sezon iyi oynar iki sezon boşa para veririz. Dünyada bir forvet kalmış gibi hareket etmekte nasıl bir zihniyettir anlamış değilim.

Kale: Takviye yapmamamız gereken tek mevki. Zaten muslera gibi bir kaleciniz varsa ve laf söylüyorsanız Allah çarpar adamı :).

Evet. Özellikle oyuncu ismi belirtmedim herkesin fikri vardır zaten kargaşaya gerek yok. Ancak transferlerden çok daha önemlisi gelen oyuncuların performansını yükseltebilmek. İşte biz bunu yapamıyoruz asıl sıkıntı burada. Dikkat edin Türkiyeye gelen futbolcuların yüzde 90 ı form kaybediyor geriliyor. Ligimiz kalitesiz bir lig temposu düşük evet tamam da antrenman da doğru düzgün yapmıyoruz çünkü bir takımın en önemli kısmı teknik heyet oldukça yetersiz ve zayıf. Bunu düzeltecek olan Tudor mu inanın çok makul bir beklenti değil en azından benim için. Maalesef yine sezona bindik bir alamete gedeyoz kıyamete kafasıyla başlayacağız gibi. Bakalım neler olacak.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...