Makale Yaz
xposeidonx
Bu haberi yazdır
Galatasaray ne oynamak istiyor?
 Şub
28
 2017

Herkese Saygılar;

Dun aksam derbiyi kaybettikten sonra hayatımda ikinci defa mac yazısı yazmaya karar verdim. Cunku macı izledigimde sahanın yarısında artk ne yaptıgını bilen bir takım varken sahanın geri kalanında hala ne oynadıgını bilmeyen bir takım var.

Tudor'un gelis sekliyle ilgili bir suru itiraz ve elestiri oldu. Bence bunları konusmak icin 150.000 EUR fesih bedelini konusmak gerekir. Burada usulen ve etik olarak hicbir problem yoktur. Etik olmayan sey sozlesmeye fesih bedelinin konmus olmasıdır. Kotu gecen Mancini/Prandelli doneminden sonra ilk defa kenarda bir Teknik Direktor gormek kisisel olarak beni umutlandırdı. Tudor fizik gucu cok dusuk,yumusak bir takımı ulkenin en hızlı ve aklıcı hucum yapan takımına karsı ilk yarı 3'lu defans yaparak iyi kitledi. Hatta macın toplamına baktıgımızda Cenk ve Babel'in birer kafa vurusu ve Oguzhan'ın bir sutuyla macı bitirdi Besiktas. Tolga girene kadar da orta sahayı eline alıp oyuna hukmedemedi. Evet defansif olarak iyi ve direncli bir takım izledik. Peki ya hucum?

GS son iki sezondur sorunlarını cozemiyor. Cunku sorunlarını saptayamıyor. Hala ortalama bir sagbeki ve sag acıgı yok. Yasin'in istatistikleri etkileyeci gorunebilir ama cok yumusak. Selcuk 3 sezondur fiziki olarak bitik oldugundan oyunu cift yonlu oyanayabilecek bir ortasaha aklı yok. De jong iyi bir kesici zayıf bir ligden geldigi icin anca form tuttu. Josue ortasahada mucadeleden kacan cok yumusak br futbolcu ve takımın yedegi bile olamaz. Takım tek kanatlı oynuyor. Carole'un acilen hergun iki saat orta ve sut antremanı yapması gerekir. 

Sonuc olarak takımımıza acilen bir stoper aklı (Ulfaluji standartında) bir orta saha aklı (Mumkunse Tolgay) standart bir sag bek (mumkunse Alman) ve iyi bir sag kanat gereklidir. Bu gerekeliler halledildikten sonra Tudor bir buyuk takım calıstırıcısı olmak icin tum donelere sahip. Bence dogru bir Teknik Direktır tercihidir. Formasyonlar cokta onemli degildir ama sert/direncli ve akıskan bir takım olabilmek onemlidir. Yaslanan ve fiziken dusmus bir Hakan Balta/Selcuk İnan/Josue/Yasin/Sabri ve hatta Podolski ile bu oyunu oynayamazsınız.

Saygılarımla





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2020
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...