Makale Yaz
netten
Bu haberi yazdır
Tudora zaman gerek
 Şub
19
 2017

Galatasaray takım olarak belli bir formatta geri ve yan pas odaklı hücumu daha çok Bruma üzerinden düşünen bir yapıyla bu puana kadar geldi. Dirençli ve savaşan takımlara karşı ve özellikle Selçuk ve De Jong üzerine baskı yapan takımlara karşı oynadığı tüm maçlarda organizasyonunda zaafa uğradı. Tudor'un yapması gereken birçok şey var açıkcası ve zamana ihtiyacı olacağı kesin. Bence bir teknik direktörün en önemli özelliklerden birisi oyuncusunun saha içinde en etkili ve verimli olduğu yerde oynatabilmesi ve oyuncusunun bu özelliğinin farkında olabilmesidir.

Örneğin Semih sol bek oynar mı? Sinan kanat oyuncusu olarak mı forvet olarak mı daha etkili olur? Podolski santrafor mu?.. Bir oyuncunun başarısında ve performansının artmasında, motivasyonunun yükselmesinde doğru yerde oynaması takım ve oyuncu için en önemli faktördür. Bu anlamda Tudor bu yönüyle ilk maçında bir farklılık sergilemedi. Tudor'un takıma savaşçı bir ruh kazandırma isteği olacağı kesin ama lig devam ederken bunu gerçekleştirmesi ne kadar mümkün tam bir muamma. ^

Ama sezon başında gelseydi savaşan çalışan bir takım olacağını düşünmek geçmiş deneyimlerinden çıkarılabilir. Tudor savunmacıydı bu yönüyle genç savunma oyuncularımızın gelişimine önemli bir katkıda bulunabilir. Ancak büyük takımda taktiksel organizasyon dengeli bir hücum-savunma kurgusunu ortaya çıkarabilmek egosu yüksek oyuncularla bu tür deneyimi olmayan hocalar için en büyük çıkmaz olarak duruyor. Tudor ilk deneyimi başarılı olabilir mi olamaz mı zaman gösterecek. Ancak başarılı olacaksa bu bir ekip işi olduğunu unutmamalı. Başarıda Bruma'da Sneijder'de Hakan Balta' da kısacası takımın her bireyin katkısı olacağını unutmamalı ve işbirliği yaparak birey yönetimini becerebilmeli ki başarı gelsin. Ben futbolda kondisyona inanan fakat herşeyin çok koşmaktan ibaret olmadığını düşünenlerdenim. Doğru pozisyon almak gereksiz çok koşu yapmayı ve etkili ve verimli oyunu ortaya çıkarır diye düşünürüm.

Tudor oyuncuları tanımalı yapıp yapamayacaklarını öngörüp en iyisini en doğru pozisyonda oynatarak performansını arttırabilirse iyi bir hoca olur. Tudoru görmek için biraz zamana ihtiyaç var geliş biçimiyle sürekli üzerine gelinecektir. Ama sabırlı olunması gerekir takım ve performans Tudor'un sonucu değil. Tudor bu sonucu değiştirmek için geldi fakat elinde de sihirli değnek yok.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Şubat (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...