
26
2016
Sade bir bakışla; takımın üzerinde geçen seneden kalma bir ağırlık olduğunu görüyoruz.
Son birkaç senedir ileri bölgede rakibi sarsacak bir forvet oyuncu olmaması, atak organizasyonlarını olumsuz etkiledi. Top bizde olsun isteyip, ileride bir tehdit oluşturamayınca, geri orta sahada verimsiz paslaşmalar artıyor, rakip takım defansında rahatlayınca orta sahada direncini arttırıyor. Dolayısı ile orta sahada yaptığımız basit top kayıpları, defans bölgesindeki oyuncuların motivasyonlarını düşürüyor. Kalede müthiş performansa rağmen gol yemeye devam ediyoruz.
Bugünü değerlendirirsek, sezon yeni başlıyor ve geçen seneden çok daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Rakiplerimiz için de sanırım iyi bir sezon geçecek. Tüm takımlarda bir silkinme var, bunun lige olumlu yansıyacağını düşünüyorum.
Forvet bölgesindeki eksiğimiz devam ediyor. Umut’un takımdan ayrılacak olması ve yerine aramıza katılan Eren bize biraz olsun güç katacaktır. Rakibin direncini orta sahada kırmak zorundayız bu nedenle forvet bölgesinde çok daha güçlü bir oyuncu olması, rakibin defansta alacağı önlemleri arttıracak ve orta sahadan ödün vermesini gerektirecektir. Drogba’nın takımda olduğu zamanı hatırlayın, hala transfer sezonu bitmemişken, ileri uca ismiyle ve yaptıklarıyla maç başlamadan bizi güçlendirecek bir oyuncunun takıma katılacağını umuyorum.
Orta sahada, defansın önünde Selçuk, Tolga form tuttuklarında iyi olacaktır. İki oyuncu da oyunun iki yönünü biliyorlar ancak ikilinin yedeği olmaması, Diarra transferinin ne kadar doğru olacağını kanıtlıyor. Selçuk’un formunun düşük olmasını forvet bölgesindeki yetersizliğe bağlıyorum, bu nedenle takıma katılacak yeni transfer sonrası, Tolganın yedek kalması bana daha olası geliyor. Bu bölgede oynayacak ikilinin geçen seneye göre daha ileride konumlanması sanırım seyir zevkini arttıracak bir etki yaratabilir.
Önlerinde oyunun merkezi Sneijder, takımın maestrosu bu sene Riekerink ile daha istekli bir sezon geçirecek. Hollandalı yıldızın milli takımda geriden oyun kurduğunu hatırlarız, bu özelliği ile zaman zaman oyun içerisinde Selçuk’la alan değiştirecektir. Bu değişiklikte yanında Diarra gibi bir isim olması yaratıcılığını ve pas alışverişini arttıracaktır. Sneijderin bir yedeği yok ancak bu tip oyuncuların yedeği olmaz, takımın sistemsel bir değişikliği ile, olası bir ceza ya da sakatlık durumunda 10 numara yerine yeni transfer Josue’nin ya da tolganın oyunda olduğunu ve orta saha oyuncularını 5’lediğini görebiliriz, böyle bir durumda oyunun taktiksel tüm yükü Selçuk üzerinde olacaktır.
Kanatlarda forvete yakın oynayacak isimler, rotasyonu en sık olacak isimlerdir. Bruma’nın takıma katılması ve hazırlık maçlarında performansı çok sevindirici ancak genç oyuncuyu daha önceden tanıyoruz ve performansının uzun lig maratonunda farklılık göstereceğini biliyoruz, aynı şekilde Sinan’ın geçen sene sonunda gösterdiği iyi performansın da sezon boyunca sürmeyeceği ortada. Kanatlarda ikisi birden oynarsa takım daha dinamik olacaktır ancak pas veriminin düşeceğini tahmin ediyorum. Riekerink’in gençlerle arasının iyi olduğunu ve gelişimleri konusunda uzman olduğunu biliyoruz, ancak hocalarının kararları ya da diğer oyuncuların yaşayacağı sakatlıklar sayesinde formayı Podolski, Yasin ya da Josue’ye kaptırmazlar. Forma yarışında Yasin’i geride görüyorum. Podolski de yaşadığı sakatlıklarla pek güven vermiyor. Kanatlarda beklerden gelecek yardımın da bizim takımımızda yetersiz olduğunu biliyoruz. Bir transferin de bu bölgeye yapılması uygun olurdu.
Defans beklerinden bahsetmişken, yine yeniden sağ tarafa transfer yaptık. Cavanda iyi bir oyuncu, oynayacağı yer Galatasaray’da lanetli bölge, kendisine şans diliyorum, umarım başarılı olur, 25 yaşında biri ve 24 yaşındaki yedeği Linnes ile beraber formayı uzun yıllar Sabriye devredebilirler… Salih dursun ve Tarık da bir şekilde takımdan gönderilecektir.
Bir diğer bek sol tarafta Carole, Tellesin neden satıldığını anlamış değilim. Ben hala ilk 11 oyuncuusu olduguna inanmıyorum. Carole iyi bir 'yedek oyuncu' bu nedenle yedeği yok. Hakan gerektiğinde bu bölgeye kaydırılabilir.
Defansın ortasında milli takımın da yükünü taşıyan, Hakan, Serdar, Semih’e ek olarak daha olgun ama sakatlık problemleri olan Chedjou ve genç isim Koray. Diğer bölgelere baktığımızda buranın fazla kalabalık olduğunu görüyoruz. Bazı haberlerde hala bu bölgeye transfer yapılacağı ve Denayerin katılmasının olası olduğu yazılıyor. Böyle bir durumda ayrılıklar olabilir. Mevcut durumda da 1 kişinin ayrılabileceğini düşünüyorum. İlk 11 adayım Chedjou ve Serdar, ilk yedek Semih olacaktır.
Kalede güven veren isim Muslera’nın nasıl hala bu takımda kaldığını da anlamış değilim. Kendisini takımımızda tutan kim ise tebrik ediyorum ve gelecek seneler de kaleci aramak yerine kendisi ile sözleşme uzatılmasını diliyorum.
Kısacası isim yapmış çok iyi ve iri bir forvet, Diarra, mümkünse orta yapabilen bir kanat oyuncusu ve bir sol bek takıma katarım. fm fln olsa hemen yaparım...


- Kargalar ne kadar yaşar? İslam dininde karga ne anlama gelir? (28 Ocak Cumartesi)
- Çeyrek ne kadar? Çeyrek altın fiyatı kaç TL? Çeyrek altın fiyatı bugün! Büyük değişim yaşanıyor (28 Ocak Cumartesi)
- Bursa Bülbülü filmi konusu nedir?Bursa Bülbülü oyuncuları kimler? (28 Ocak Cumartesi)
- Rüyada altın görmek ne anlama geliyor? 8 kısa maddede Altın rüya tabiri (28 Ocak Cumartesi)
- Steam ücretsiz oyunlar 2023! Bu oyunları kaçırmayın, üzülürsünüz! Ücretsiz steam oyunları (28 Ocak Cumartesi)
- 2023 resmi tatiller takvim! 2023 yılında resmi tatiller hangi günler? Resmi tatiller hangi güne denk geliyor (28 Ocak Cumartesi)
- Kediler neden kusar? Kedi kustuktan sonra ne yapılmalı (28 Ocak Cumartesi)
- Futbolda ofsayt nedir? Ofsayt nasıl anlatılır? (28 Ocak Cumartesi)
- Kravat nasıl bağlanır? En kolay kravat bağlama yöntemi (28 Ocak Cumartesi)
- Cemre düştü mü? Kış cemresi ne zaman düşer? Cemre düştü ne demek (28 Ocak Cumartesi)
- Rüyada kedi görmek en anlama geliyor? Kedi rüya tabiri (28 Ocak Cumartesi)
- Evde çilek reçeli nasıl yapılır? Kimsenin bilmediği farklı çilek reçeli tarifi (28 Ocak Cumartesi)
- Kırmızı şarap lekesi nasıl çıkar? Kurumuş şarap lekesi çıkarma için gerekenler (28 Ocak Cumartesi)
- Bebeklerde ateş nasıl düşürülür? En hızlı şekilde ateş düşürme (28 Ocak Cumartesi)
- Kedileri uyutma yolları! Kedim uyumuyor sürekli miyavlıyor diyorsanız yapmanız gerekenler (28 Ocak Cumartesi)
- Evde limon ağacı nasıl yetiştirilir? Balkonda limon ağacı yetiştirme yöntemleri (28 Ocak Cumartesi)
- Cunup abdest nasıl alınır? Gusül abdesti nasıl alınır? (28 Ocak Cumartesi)
- Bir ampül ayda ne kadar elektrik yakar? Led ampul ne kadar elektrik yakar? (28 Ocak Cumartesi)
- Mucize formül! Duşakabin lekeleri nasıl geçer? Duşakabin kireç ve su lekesi nasıl çıkar? (28 Ocak Cumartesi)
- Televizyon ne kadar elektrik tüketir? Televizyonun günlük elektrik masrafı (28 Ocak Cumartesi)
- Buzdolabı ne kadar elektrik tüketir? Buzdolabının günlük elektrik masrafı (28 Ocak Cumartesi)
- EYT emekli maaşı hesaplama, EYT maaş hesaplayıcısı (28 Ocak Cumartesi)
- Baş Ağrısını Dindirmenin İlaçsız 10 Yolu (28 Ocak Cumartesi)
- Spotify Aile Hesabı Nasıl Oluşturulur? İşte en kısa yolu... (28 Ocak Cumartesi)
- Ülke puanı kaç oldu? UEFA ülke sıralamasında kaçıncı sıraya yükseldik TÜRKİYE) (28 Ocak Cumartesi)
- Puan sıralaması UEFA Ülkeler katsayıları (28 Ocak Cumartesi)
- Ülke puanı sıralamasında Türkiye 2022 (28 Ocak Cumartesi)
- Türkiye, UEFA ülkeler puan sıralamasında kaçıncı sırada? (28 Ocak Cumartesi)
- UEFA Ülke Puanı Sıralaması Güncel 14 Ekim 2022 (28 Ocak Cumartesi)
- Nasıl yapılır? E-Devlet Doğalgaz yardım talebi oluşturma ve sorgulama (28 Ocak Cumartesi)

