Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Acil Durum
 Ağu
15
 2016

13 Ağustos Galatasaray-Beşiktaş maçı sonrası yazma gereği duydum bu yazıyı.Geçen sezona göre olumlu değişimler var takımda.En önemlisi istek daha fazla;ancak ben olumsuzluklara değinmek istiyorum çünkü Süper Kupa'yı alıp sezona güzel bir başlangıç yapacak olsak da bu sezon da başımız çokça ağrıyacak gibi duruyor.

Sebebi ise net.Bir transfer sezonu daha takımın asıl eksikleri kapatılmadan geçti geçiyor.

1 yıl boyunca sayısız defa sıraladık.Bu takımda forvet,orta saha,bek ve stoper sıkıntısı olduğunu söyledik.Evet transferlerin de hepsi bu bölgelere yapıldı.Peki bu transferler doğru isimler mi? Ayrıntılarıyla bir göz atalım.

Stoper için Serdar Aziz.Türk oyuncu standartlarına göre iyi sayılır.Ancak 4.5 milyon euro bonservis bedeli ve yıllık 2 milyon euro garanti paraya,yabancı ve daha kaliteli bir stoper bulunabilirdi.Galatasaray'ın hava topu zaafiyetini çözebilecek mi orası da meçhul boyu itibariyle.Sakatlanma sıklığını da düşündüğümüzde pek ideal bir transfer olarak durmuyor.Umuyorum yanıltır hepimizi.

Orta saha için Tolga Ciğerci.Bonservis 3 milyon euro.Yıllık alacağı garanti para 2 milyon euro.Enerjik bir oyuncu ancak sakatlıkları nedeniyle tam bir kapalı kutu.Belirli bir seviyenin üstüne çıkıp yıllardır beklenen patlamayı yapabilir mi büyük muamma.Galatasaray orta sahasına seviye atlatamayacağı ise birçok Galatasaray taraftarının malümu.Rotasyon ve kulübe için alındıysa faydalı olabilir ancak bunun için alacağı ücret çok yüksek.

Sağ bek için Cavanda.Verilen bonservis fazla gibi durmasa da,transfer sezonunun sonunda neredeyse bedavaya alınabilirdi.Trabzonspor göndermek istiyordu ve başka talibi yoktu.Madem mali krizdeyiz beklemek ve bu riski almak zorundaydık 1.8 milyon euroyu kurtarmak adına.Yıllık ücreti uygun.Eğer disipline edilirse yararlı olabilir gibi duruyor.Hızlı ve fiziği kuvvetli.Umarım yararlı olur.Ya tutarsa.

Forvet için Eren Derdiyok.Drogba gittiğinden beri hava toplarında etkili,arkası dönük top tutabilen ve takım arkadaşlarını besleyen forvet sıkıntımız var.Profil olarak Eren Derdiyok buna çok uygun.Ancak gol ortalaması 0.30 civarlarında ve Galatasaray forveti için maalesef düşük.Bunlara rağmen Eren'in gol ortalamasını Galatasaray'da daha yukarılara çekip başarılı olabileceğine inanıyorum.Bonservis bedeli ve yıllık ücreti bir nebze daha az olabilirdi ama öncelikli bölgelerden olduğu için verilebilir paralar.

Emrah Başsan transferini gereksiz olarak nitelendiriyorum.

Transferlere rağmen eksiklerin kapatıldığını ise söylemek zor.Selçuk İnan bu takıma çok emeği geçmiş bir isim olsa da,vücut dili ve oyunuyla güven vermiyor.Zaman zaman onu kesebilecek,oyunu iki yönlü ve hızlı oynayabilecek bir transfer yapmak gerekiyordu ancak görüyoruz ki Selçuk yine ilk 11'de banko düşünülüyor.Selçuk İnan'ın performansı hayati önem taşıyor ve olası başarısızlığı takımı da uçuruma sürükler.

Kuvvetli,defansif ve top kesme becerisi yüksek bir orta saha alınmalıydı.İş defansa kalırsa bu sene de durumumuz farklı olmayacaktır.

Eren ve o bölgede oynayabilen Sinan ve Podolski'ye rağmen kaliteli bir rotasyon oyuncusuna ihtiyacımız var.

Stoperde 3 saatli bomba ile yolumuza devam ediyoruz.Semih,Serdar ve Chedjou.Denayer tekrar kiralanmalı çünkü hem stoper hem de sağ bek mevkisi sezon içerisinde alarm verebilir.

Sol bekte Carole zaman zaman çok basit ve kritik hatalar yapsa da transfer yapılmayacağı belli oldu.Hakan Balta'ya güveniyoruz.Pişman etmezler umarım.

Kanatlar Bruma,Sinan ve Podolski ile takımın en sağlam mevkisi gibi duruyor.Bruma'nın daha dengeli oynaması gerekiyor çünkü takım geneli onun hızına ayak uyduramıyor.

Yönetime gelirsek,bu mali şartlarda ekonomik davranıldığını söyleyemem.Bu paralar verilecekse en azından aynı paraya daha etkili isimleri bulabilirlerdi.Bunun sebebi Scout ekibinin yıllardır devam eden başarısızlığı ve etkisizliğidir.Oynamadan para kazanacak futbolculara ise acil çözüm bulunmalı.Sokağa atılacak 1 lirası yok artık bu kulübün.

Jan Olde Riekerink'e ise teknik direktörlük tecrübesi olmamasına rağmen güveniyorum.En azından 1 yıl şans verilmeliydi.Bakalım nasıl değerlendirecek.

Takımın hala ciddi eksikleri var ve yönetimin aklını başına alması gerekir.Devre arası verilecek olası acil durumda çok geç kalınmış olur.

Zor zamanlarda da olsa,yukarıda yazdığım gibi bir çok olumsuzluk da bulunsa Galatasaray büyük bir camiadır ve kenetlenirse birçok şey başarabileceğini göstermiştir.

Yönetim kalan 15 günde üzerine düşeni yaparsa,biz de taraftar olarak desteğimizi esirgemezsek bu yıl şampiyonluk hayal olmaz.

 

Saygılarımla...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
 
Ağustos (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...