Makale Yaz
frt01
Bu haberi yazdır
Adalet Atalet Asalet
 Ara
30
 2011

Kendi Blogumda yazdığım yazıyı sizlerle de paylaşmak istedim arkadaşlar:

Kaç zamandır süregelen şike hadisesinden bahsetmesek olmazdı. Büyük Fenerbahçenin büyük başkanı iddaya göre çeşitli suçlara karışmış. Bunların içinde cezai yaptırım gerektiren suçlar da var meslek etiğine uymayan fakat ceza uygulaması gerektirmeyen suçlar da var. İnceleyelim konuşalım.

Aziz Başkan son başkanlık seçimlerinde 3 yılda 3 şampiyonluk sözüyle tekrar tek başına iktidar olmayı başarmıştı. İlk iki yıl şampiyonlukla sonuçlanamayınca özellikle son maçta kaybedilen ve kaybedilip de kutlanan şampiyonluk olarak tarihe geçen seneden sonra Aziz başkan 3. senedeki şampiyonluğu garanti altına almak istemiş olabilir. Bunda garip bi durum yok kadronu sağlam tutarsın oyuncuları daha iyi motive etmenin yollarını ararsın bir şeyler yaparsın işte. Ama tutup da maçtan bir kaç gün önce karşı takımın ilk 11'ini öğrenmezsin ( http://a1112.hizliresim.com/s/p/17xqw.jpg ). Yöneticilerinden veya teknik direktöründen de böyle bir şey yapmalarını beklemezsin ( http://imageshack.us/f/268/2uiea.png/ ). Maçlara bu şekilde karşı tarafın bilgisini sızdırarak hazırlanmak belki kanunen suç değildir ama o çok övdüğümüz taraflı tarafsız beğendiğimiz Aykut Kocaman'a yakışan bir davranış mıdır? Ona da yazık böyle başarı elde etmeye alıştığı için kadrolar eline geçmeyince ne yapacağını şaşırıyor ( http://www.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/boyle-bir-11-beklemiyordukSXHBQ259184SXQ ).

Bunlar işin çerez kısmı tabi. Önemli olan şike adı ile adlandırılabilecek olan hadiseler. İbrahim Akın adlı futbolcunun telefon kaydı, parayı teslim alırkenki görüntüleri ve itirafı var. Telefonda köyün imamına soruyor şike yapacam caiz mi diye imam da paranın bi kısmını bana gönderirsen caiz diyor. Bukadar trajikomik bir olay görmedim. Daha sonra itiraf ettiği herşeyi değiştirdi İbrahim fotoğraflarda aldığı paranın sattığı evin parası olduğunu falan söyledi ama buna 7 yaşındaki kuzeni bile inanmamıştır heralde. Neyse işte bir kaç tane maçta da bir iki oyuncu ayarlama, teşvik primi verme vesaire vesaire bir sürü olay oralara girmeyeceğim.

Gireceğim mevzulardan birisi Fenerbahçe taraftarının tavrı. Kraldan çok kralcı mı denir, ne denir bilmiyorum. Aşklarından gözleri kör olmuş diye düşünmek istiyorum. Çünkü bukadar mevzu ortadayken neden (beşiktaş taraftarının yaptığı gibi) gidin aklanın gelin diyemediler merak ediyorum. Neden temiz bir başkan ve temiz bir lig istemediler de Aziz Yıldırım maskeleri takıp mitingler düzenlediler anlayamıyorum. Madem suçsuz olduğuna inanıyorsunuz tamam adli süreci takip edelim sonuna kadar ortaya bir şey çıkmazsa tekrar bağrınıza basın ona kim karışır. Ama böyle körü körüne savunmak taraftarlık değil müritliktir.

Artık sürecin sonuna yaklaşıldı ve Fenerbahçeli üst düzey yöneticilerden de şikeyi kabul etmeyen kalmadı gibi. Yani artık Fenerbahçeliler de ortada bir şike olduğunun farkında. Bu sefer ne yapmaya çalışıyorlar peki.58. madde diye bir hadisedir gidiyor. Cezanın suçu yasada apaçık ortadayken (kural diyor ki şike yapan bir alt lige düşer) bu kuralı değiştirmeye çalışıyorlar. Neden peki? Neden imtiyaz istiyorsunuz ki? Aynı duruma düşen Galatasaray olsaydı yine aynı madde değişikliği için çalışır mıydınız? Yani bu maddeyi değiştirmek istediğinize göre suçunuzu biliyorsunuz. Gidin paşalar gibi bir sene alt ligde oynayın sonra tertemiz gelin. Bunu en baştan yapsaydınız sadece yarım dönem sonra bütün tartışmalardan uzak şekilde tekrar süper ligde mücadele edecek konuma gelecektiniz. Yani bu lobi faaliyetleriniz yüzünden Fenerbahçe bir değil iki sezonunu kaybetmiş olabilir. Sırf bu yüzden bile Fenerbahçe taraftarı tepkisini ortaya koymalıdır ama yukarda bahsettiğim gibi Fenerbahçe taraftarını anlamak güç.

Gelelim Türk Futbol Federasyonu'na, "madem böyle hayati kararlar alamayacaktınız ne diye o makama talip oldunuz ne diye oturdunuz o koltuğa arkadaş?" demezler mi adama. Elini taşın altına koymayan uzaktan izleyen atalet halinde bekleyen bir federasyon yönetimini neylesin bu futbolseverler. Federasyon diyor ki bu konuda ben karar vermeyeyim. Genel kurulda oylansın. E tamam da siz daha önce sanık sandalyesinde olan birisini aynı davada juride oy kullanırken gördünüz mü?

Temiz bir gelecek istiyorsanız imtiyazlardan imtina etmeniz gerek. Her suçluya ayrı hukuk kuralları işlemez bir kural herkese uygulanır. Türk futbolunun UEFA Kupası, 6-0 tartışmasından ziyade bu şekilde tartışmasına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Biraz uzun bir yazı oldu okuyan olduysa teşekkür ederim. Adalet sisteminden Federasyonun atalet halinde oluşundan bahsettik asalet nerede derseniz... http://www.galatasaray.org/kulup/haber/12052.php derim ve susarım.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2011
 
Aralık (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...