Makale Yaz
retro
Bu haberi yazdır
Taraftar Ne Demek?
 Ağu
06
 2015

Merhaba Sarı Kırmızı sevdalıları,

Yine bir sezon başı takımımız şampiyonlukta 'kim ne derse desin' favori olduğu bir sezona başlamak üzere..ve eminim bu oyuncular bunu tekrar yapabilir.Şampiyonlar liginde başarı süpriz olur..zaten drogba'nın olduğu sezonda da biraz süpriz olmamış mıydı?Juventus'la içerideki maçı hatırlayanlar biraz düşünsün.

Galatasaray herhalde dünyada başka örneği olmayan bir kültüre ve dinamiklere sahip..Adnan Polat döneminde kulüp yine finansal uçuruma sürüklenmiş,kulup bırakın maaşları ödemeyi;avrupa'ya uefa lisansı için gereken parayı yatıramayacak durumdaydı.Adnan Polat çıkıp televizyonda resmen kulube bağış topladı.Adnan Polat döneminde yeni stat yapıldı,Galatasaray yepyeni bir gelir kaynağına kavuştu ve açıklığa çıktı.Maaşlarının ödenmediği gs futbolcuları da sezonu 8. bitirdi.Bugünleri üzerinden 4 sene geçmesine rağmen unutan Galatasaraylılar! yeniden aynı uçurumun kenarına sürüklenmesini istiyorlar;bilinçsizce..Peki neden?

Ünal Aysal ve Fatih Terim'in bir araya geldiği 2011 2012 sezonu çok iyi anlaşılmalı,analiz edilmeli.Tv yorumcuları tarafından değil,kendine ait bir aklı olan her bir galatasaraylı tarafından.Galatasaray'ın yıllarca başarısız olduğu önceki sezonlardan (5.,3.,8.!) sonra başarıyı getiren faktör neydi? Açık bir şekilde görülüyorki Galatasaray yeni stadından gelen ki;10 yıllık bir anlaşma ve kombinelerden gelecek yıllara dağılan gelirler teminat gösterilerek alınan krediler ile Galatasaray'ın kasasına giren nakit.Çünkü futbolcunun parasını ödemezsen,Uefa kupasını namağlup kaldıran takım gidip rakibinden fark yiyebilir.İstersen dünyanın en iyi oyuncusunu getir,parasını vermezsen sahada yürürken izlersin.Bknz:Baros'un 2010-2011 sezonu..Ünal Aysal, Fatih Terim'in nokta transferlerini almış,maaşların ödenmesini sağlamış ve başarı gelmiştir.Peki Mancini döneminde ne oldu? Artık Fatih Terim yoktu ve Mancini'ye yakın menejerler kulüpten çıkmaz oldu.Her gelen dosyayı kabul ettiler ve işte elimizde kalan Alex Telles-Tarık Çamdal..Diğerlerini söylemeye gerek yok..Çöpe giden bu kadar paraya 10 tane anadolu takımının kadrosu komple baştan kurulurdu ve karşılığında ne alındı..Buraya kadar hatırladık mı?

Peki Aysal neden istifa etti ya da ettirildi? Benim gördüğüm şu;kulüp Aysal'ın yaptığı savurganca transferlerle köşeye sıkıştırıldı ve bu sıkışıklıktan çıkmak için Aysal Genel Kurul'dan Riva arazisini kullanabilmek için izin istedi.Arkadaşlar ne olursa olsun Galatasaray Genel Kurul'u bu kadar da kör değil çok şükür.Aysal Riva'yı da eritip umarsız,cahil transferlere harcayıp kulübün bu kez hiç çıkamayacağı bir uçuruma sürükleyebilirdi..İzin verilmedi.Ve geçen seneyi yaşadık.Albayrak,Dürüst,Yarsuvat ve arka planda mali işleri düzene sokan mütevazi bir işadamı Dursun Özbek..

Peki şimdi taraftar neden bu kadar kızgın? Çok açık değil mi? Dursun Özbek üstü kapalı yıldız transferlerinin sözünü verdi.Sonra da evdeki hesap çarşıya uymadı.Rakipler yüksek profilli futbolcular alırken biz Podolski'yle tamam dedik.Böylece Dursun Özbek başından yükselttiği beklentilerin baskısı altına girdi.Halbuki Podolski 2 sene önce tek transfer olsa yer yerinden oynardı.Değişen tek şey rakibimizin, tıpkı bizim 4 yıl önce yaptığımız gibi,stat haklarını satıp gelen kaynakla yaptığı transfer operasyonu..O zamanlarda da rakip taraftarlar başkanlarına aynı tepkileri verdiler ve başarısız oldular..

Neyse uzun lafın kısası şu arkadaşlar;

Galatasaray formasıyla, sahaya 11 tane paf takım oyuncusu da çıksa, Galatasaray taraftarı,Galatasaray taraftarıdır.Eğer yıldız izlemek isterim verin milyonları girin borca umrumda değil diyen taraftarlar varsa,Avrupa'daki lig maçlarını izlesinler.Çünkü hayatımızda bir arada göremeyeceğimiz,odalara sığmayacak,herşeyden önce ülkemizin,milletimizin milyonları yabancı yıldızlara dağıtılacağına ve kendine taraftar diyen halbuki sadece iş ve okul arkadaşlarına ' bak bizde İbra var ' diye hava atacak diye alınacağına, o paralar Galatasaray altyapısına, akademilerine,hocalarına,eğitimcilerine verilsin.Türk milletinden merak etmeyin 10 tane ibrahimoviç çıkar.Üstüne takıma para da kazandırır.Hamit'in en son basın toplantısını hala 'sen konuşacağına top oyna' diye karşılayanlardan olmayın.Düşmanınız bile doğru birşey söylüyorsa ona odaklanın çünkü doğru birdir ve hepimiz aslında biliyoruz.Tüketim delisi olmayın.Tükenirsiniz.

Saygılar





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
 
Ağustos (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...