Makale Yaz
erkut-ulu
Bu haberi yazdır
İmparator ile şaha kalkan 20'likler.
 Ara
09
 2011

İmparator ile geleceği parlak oyuncularımızın biri üstüne birini kazanıyoruz sürekli , yıllardır taraftarın beklediği ve istediği de kendi bünyemizden oyuncular yetiştirebilmektir. Bir Nuri Şahin bir Hamit Altıntop çıkarıyorsa Almanya futbolu ve bu çocuklar Türk ise Türkiye'deki Türk genç yeteneklerimiz neden çıkıp Real Madrid'e gidemesin ?

Bence bu işin özünde al gülüm ver gülüm yatar önce genç vericek sonra teknik kadro gereken olanakları sağlayacak.  Şöyle bir düşünelim şu anda elimizde taraftar olarak gözümüze en çok parlamış kimler var. Semih Kaya , Emre Çolak , Mertan Caner Öztürk. Bunlar haricinde de parlayacağını umut ettiğimiz Okan Derici gibi isimler. Biz bu isimlerin Özgürcan Özcan , Aydın Yılmaz , Cafercan Aksu , Zafer Şakar , Ferhat Öztorun ve daha niceleri gibi yok olmasını istemiyoruz. Yeni Arda Turan'lar istiyoruz. Bunun için teknik kadromuz bu parlayan genç yeteneklerimizin beynine profesyonelleşme döneminin ve en çok çalışması gereken zamanın 18-22 yaş arası olduğunu aşılamalı ve özverili bir şekilde çalışmalarını sağlamalıdır. Bakın çıktı geldi Semih Kaya ve aldığımız tecrübe abidesi Ujfalusi sürekli ona yeni birşeyler katıyor ve kazanan Galatasaray oluyor.

Semih Kaya birşeyler vermeye başladı şimdi sıra teknik kadroda hemen Semih Kaya'ya özel program hazırlansın haftanın belirli günleri kondisyon arttırma , dayanıklılık arttırma , pozisyon alma , top kapma , uzun ve kısa pas ile defanstan dengeli top çıkarmak gibi yıldız bir defans oyuncusunda olması gereken bütün özellikler ile donatılsın genç Semih. Yıldız diyorum Çünkü 1991 doğumlu gencecik bir Semih Alex gibi bir yetenek abidesi zamanında Brezilya Milli Takımı forması giymiş bir oyuncuya göz açtırmadı.

Söylediğim özellikleri kazandırmak ve üstüne katmak için verin hemen Semih'e özel bir hoca yada zamanında Galatasaray defans 4'lüsünde görev yapmış Ümit Davala ve şu anda tecrübesini her maç gösteren Ujfalusi Semih'i sıkı markaja alsın. tek antreman olan günler sürekli özel çalışmalar yaptırsınlar takımın izinli olduğu günler bu genç sürekli çalıştırılsın. Diğerleri ise Mertan ve Emre ikiside kanat oyuncusu ne lazım bu adamlara ? Hız , adam eksiltme , isabetli pas ve ortalar , pozisyon alma , yeri gelince gol atabilme yani bitiricilik , iyi şutlar .

Ben bunlara sahip gayet yetenekli , hırslı ve tecrübeli birisini tanıyorum hatta şu anda bünyemizde Fatih hocamızın yardımcısı HASAN ŞAŞ ! İmparator emri versin Hasan Şaş Emre ve Mertan'ı Semih de anlattığım gibi antreman olmayan günlerde hafif antremanlardan sonra eğitmeye başlasın. Güçlenmeleri gerekiyorsa hemen ekstra bir program hazırlansın ve güçlenmeleri sağlansın. Bu şekilde işlerse eğer bu döngü çok oyuncular kazanarız.

Geriye sadece tecrübe kalıyor çünkü bunu da Fatih hocamız gerek boş geçen haftalarda özel maç yaptırarak gerekse bazı maçlarda onlara şans vererek kazandırıyor.  Avrupa'nın önde gelen takımları oturmuş kadroları arasına böyle geleceği parlayan oyuncuları iyi eğitip serpiştiriyor ve her sene yeni yıldızlar kazandırıyor Dünya futboluna. Biz bu sene Semih Kaya ile bir yıldız kazandırdık Ülkemize inşallah Emre'yi , Mertan'ı Okan'ı  ve daha nicelerini daha kazandırıcaz.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Ekim (1)
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...