Makale Yaz
ogulcang
Bu haberi yazdır
2014-2015 Sezonu Planlaması
 May
31
 2014

2013-2014 sezonunda ligi ikinci bitiren Galataray son yıllarda kazanamadığı Türkiye kupasını da kazanmayı başardı. Aynı zaman üst üste 2. kez şampiyonlar ligi gruplarından çıkmayı başardı. Bence 2013-2014 sezonu Galataray için başarısızlıkla değil, tam tersine başarıyla sonuçlanmıştır.

2014-2015 sezonu planlamasında abartıya kaçmadan UEFA kriterlerini zorlamadan ve en önemlisi 5+3 kuralına uygun transferler yapılması gerekmektedir. Galataray da geçen sezon oynadıkları futbolla, gelecek sezon takımda kalmayı garantileyen oyunculara göz atalım.

Takımda Kalması Banko Oyuncular

Muslera: Sadece gelecek sezon değil, geldiği günden bu yana beklentileri karşılayan file bekçisi gelecek sezonda yerini garantilemiş gibi. Muslera'nın takımdan ayrılması içinse dünya kupasında değerini artırıp, 15 milyon euro üzeri bir teklif getirmesi gerekli...

Semih: Genç savunmacı 3 yılda kendini ispatladı. Taraftarında en gözde futbolcularından biri. Gelecek sezonlarda da takımda kalması garanti. 

Alex Telles: Hücum anlamında çok olumlu işler yapan Telles, defans da sınıfı ucu ucuna geçti. Ancak yaşının genç oluşundan ötürü öğrenmeye yatkınlığı takımda kalmasını kolaylaştıracak. Ödenen 7 milyon euro bonservis kalmasını garantileyecektir.

Felipe Melo: 2013-2014 sezonunda takımın ruhu olan Melo bunu önümüz yıllarda da sürdürecek ve Galatarayın efsanelerinden biri olacaktır. 

Selçuk: Geçen sezon ne kadar önceki sezonlarını aratsada orta sahada hem savaşçılığıyla hemde mükemmele yakın pas yüzdesiyle takımın değişmezlerinden olacak.

Sneijder: Geldiği yıl tartışılan Sneijder. Geçen sezon gösterdiği performans ve attığı 17 gol ile kendisini kanıtladı. Eğer ekstra bir transfer teklifi gelmezse Sneijder 2 sezon daha takımda kalacaktır.

Burak: Taraftarla yıldızı pek barışmasada Türk futbolunda 2. Hakan Şükür olma yolunda en iddalı isim Burak Yılmaz. Gelecek sezonda takımın gol yükünü çekecektir. 

Bruma: Geçen sezon 10 milyon euro bonservis ile transfer edilen Bruma, tekniğiyle izleyenleri mest etmesini bilmişti. Sezon ortasında şanssız bir sakatlık geçiren portekizli gelecek sezon takımda olacak. Sık sık şans bulmasını beklediğim bir oyuncu. 

Yukarıdaki isimlerden Bruma dışındakilerin ilk 11 de yerleri banko. Brumaysa 5+3 kuralının Galataraya kazandırdığı mücevher olacak.

Takımda Kalma İhtimali Yüksek Oyuncular

Ceyhun: Mancininin gözüne girmeyi başaran Ceyhun İtalyan hocanın gelecek sezonda da jokeri olacak.

Yekta: İsmi ne kadar Olcan transferinde takasta geçsede takımda kalması oldukça muhtemel oyunculardan biride Yekta. 

Veysel: Eboue'nin takımdan ayrılacak olmasıyla sağ bek transferi yapacak Galatarayda yeni sağ bekin birinci alternatifi Veysel olacak. Oynadığı maçlarda geçer not alan oyuncuya güvenim tam.

Koray Günter: Neredeyse 3 milyon euroya alınan stoperden taraftarın ve takımın beklentisi çok yüksek. Takımda kalacaktır.

Hakan Balta: Tecrübesiyle takımı sırtlayacak oyunculardan olan Hakanın takımda kalması kuvvetle muhtemel

Sabri: Takım kaptanı sıfatıyla Galatarayda futbolu bırakmak istediğini ifade eden oyuncu takımda kalacaktır. 

Umut: Forvet almayacağını ifade eden Galatarayda Umut'un tükenmek bilmeyen enerjisi gelecek sezonda sürecektir. 

Takımdan Ayrılması Banko İsimler

Drogba: Sözleşmesi bitti. Kalpleri fethetti ve gidiyor.

Eboue: İlk 2 sezonuyla son sezonunu ayırmak lazım. İlk iki sezon mükemmel oynayan futbolcu son sezonda dedeme dönüştü.

Salih Dursun: Ayı gökmenin lakabına aday oldu. Yolu açık olsun.

Umut Gündoğan: Pek göremedik

İzet Hajrovic: Ne bi Amrabat ne de bir Bruma. Güle güle sana elveda...

Yarın ki yazımda sizinle transfer listesi hakında konuşacağım... 

 

 

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...