Makale Yaz
gscao
Bu haberi yazdır
Büyük Gün: 13 Nisan
 Mar
31
 2014

Şimdi arkadaşlar herkes Ünal başkanı değerlendiriyor kimi eleştiride bulunuyor kimi arkasında duruyor herkesin fikrine saygım var herkes kendince haklı. Bizim taraftar olarak tek ortak paydamız var oda Galatasaray. Açıkçası ben Ünal Aysal’ı değerlendireceksem şimdi değerlendirmem bir mali kongreyi beklerim peki neden?

1.’si; futbol artık para demek.  5-6 yıl öncesine kadar adı bilinen ama pek önemsenmeyen PSG, Man. City gibi takımlar bugün büyük takım oldular sebebi ne para ve parayla gelen şampiyonluklar. Bir kere şundan eminiz ki hayatta da olduğu gibi futbolda da para çok önemli. Ben bakarım Galatasaray’ın borcu ne kadar ne kadar para harcanmış, gelirler ne kadar artmış. Harcanan paralar ile ne yapılmış, kulübe gelir sağlayacak yatırımlar yapılmış mı bunların hepsi çok önemli bunlar bence bir başkanın değerlendirilmesinde en büyük veriler.

2.’si; kulüp stratejisi çok önemli. Bakın futbolda kulüpler iki mantıkla yönetiliyor. Biri Real Madrid mantığı nerde yıldız varsa bastırır parayı alırım, diğeri ise Porto mantığı kendi bünyemde futbolcuyu yetiştiririm yüksek paralara satar hem başarı hem de kulübe para girişi sağlarım. Şimdi Galatasaray bunlardan hangisine uyacak. Bir gençleştirme operasyonu, alt yapıda yapılan anlaşmalardır gidiyor. Bence bize uygun olan da zaten bu mantık yani Porto mantığı çünkü biz yakaladığımız bütün başarılarda bu mantıkla hareket ettik. Diyelim ki bu mantıkla hareket edeceğiz o zaman teknik direktörlük koltuğunda Mancini oturmayacak. Mancinin en başarılı olduğu yer Man. City oranında mantığı belli bizim uygulamaya çalıştığımız mantıkla açıkçası pek örtüşmüyor.

3.’sü; başarı. Bakın biz taraftar olarak kulübü futbolda ki başarıya göre değerlendiriyoruz. Futbolda her zaman şampiyon olamazsın zaten olursan işin rengi, zevki kaçar. Başarıda Ünal Aysal’ı suçlamak bence haksızlık olur. Bu sene şampiyonluk gitti. Bakacak olursak 3 senelik başkanlık döneminde ilk 2 senesinde şampiyon olmuş, Avrupa da başarı sağlamış bir başkandan bahsediyoruz. Başarı kıstasından Ünal başkanı şu açıdan eleştirebilirim. İyi giden bir tekerleğe çomağı neden soktun, Fatih Terim’i neden kovdun. Burada bir eleştiride Fatih Hocaya getirmek lazım madem ikinizde Galatasaraylısınız o zaman ikinizde oturup Galatasaray’ın başarısı için susacaktınız, susamadınız bugün bu halleri gördünüz.

Son olarak biz Galatasaraylıyız, Galatasaray’ın başarısı için gerekirse susmayız biraz bekleyelim 13 Nisan mali kongrede kulübün görünüşü belli olacak.

Herkese saygılar…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Mart (1)
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...