Makale Yaz
bilaldincer
Bu haberi yazdır
YASSAK KARDEŞİM
 Mar
20
 2014

Federasyon yasakladıkça işler kötüye gidiyor. Evde işte sokakta hakemlerin arasında mecliste hatta camide bile küfür ediliyor.Maçın içinde çakı atana değil karşılaşmanın başlamasına yarım saatten fazla bir zaman varken şike diye bağıran 3 5 kişi yüzünden takıma ceza geliyor. Anadolu kulüpleri yabancı sınırlaması sayesinde bir liralık adama 3 lira istiyor. Onlar da kendilerince haklı başka gelirleri yok. Havuzun büyük payını büyükler alıyor. Yayın havuzundan gelen para gelirlerimizin büyük kısmını oluşturuyor. Bu sebeple yayıncı ne zaman isterse o zaman oynanıyor. Yeri geldiğinde ligin sıralamasına bile müdahale ettikleri iddia ediliyor. 

Yabancı sınırlamasıyla kaliteli adam yetişmeyeceği gibi uzun vadede ülkemiz tekrar 5. torbalara gerileyecektir. Bu yüzden de gelirlerin azalmasıyla rekabetin üst düzeyde ve kesinlikle amatör ruh yerine insan üstü becerilerin galibiyet getirdiği futbol dünyasında ülkemizi çok daha büyük tehlike beklemektedir. Bundan yıllar sonra kulüplerin kapılarında satılık tabelası görmek bile mümkün olacaktır. 

Bu tek bir şekilde çözülür. Yabancı sınırlamasının önündeki engel olan anadolu kulüplerine para sağlayarak. Bu da ekstra gelir kaynakları yaratarak olabilir. Bunu yapacak kurum da şu an KAFASINI KUMA GÖMMÜŞ olan FEDARASYONDUR.

Galibiyet primleri, lige çıkış primleri gibi var olan ödemeler modern futbolun ve ülkenin kalkınmasının gerektirdiği gibi makul seviyelere çıkarılması gerekmektedir. Ayrıca altyapıdan oyuncu çıkaranlara ekstra ödemeler takımında oynattığı her yerli için ekstra ödemeler yapılması da gerek kulübümüze gerekse diğer kulüplere dolayısıyla ülkemize büyük bir atılım gerçekleştirecektir.

Federasyon da kendi itibarını tıpkı kulüpler gibi yükseltmek için uğraşmalıdır. Sponsorlarını arttırmalı kendi gelir kaynaklarını sağlamalıdır. Şu an için tek taraftarı bile olmayan saçma sapan bir kurum halindedir ne yazık ki. 

Bunlar zaten modern dünyanın modern ülkelerinin yaptığı standart uygulamalardır. 

Yasaklamalarla ve engellemelerle bir adım öteye gidebilmemiz imkansız. Herkes farkında. Ama bizi düşünen kim...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Aralık (1)
 
Ekim (1)
 
Eylül (1)
 
Mayıs (1)
 
Mart (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...