Makale Yaz
mesken
Bu haberi yazdır
3 5 kelam;
 Eki
02
 2013

Ne yaptın be başkan! Kimlerin sözüne kandın kimlerin gazına geldin de Galatasaray’ın hayat bağlarından birini kopardın attın. Ama şunu bil ki o damarın bir ucuda sende,kendini de ateşe attın aslında. Haa bu umrunda mı , üzülür müsün orası muamma tabi, doğru ya sen profesyonelsin Galatasaraylı değilsin!

Hazır profesyonellik demişken hakkını yemek istemem sayın başkan, çok emeğin geçti çok şeyi değiştirdin. Kurumsal yapı olmalı dedin,olabildiğince yaptın kulübü iyi yönettin tıpkı bir şirket gibi. Lakin unuttun futbol takımı yönetmenin öyle olmadığını. Orası başka bişi,sadece profesyonellikle olmuyor,kurumsal yapı yetmiyor saha içine. Elazığ’da Sivas ta Kayseri’de o dediğin kurumsal futbol yok,olmaz da. Orda duygular var, psikoloji var, savaş var saha içinde savaş! Bak biz böyleyiz,bunu  artık kabul etmeliyiz. Uefa kupasını alırkende bu böyleydi,2008 avrupa şampiyonasında da bu böyleydİ(3. cülük). Ne tesadüftür ki ortak nokta fatih terim dimi. Dedim ya futbol doğru yerde doğru pası atmakla ya da doğru yerde doğru pozisyonu almakla bitmiyor. Hele ki bizde hiç bitmiyor.

Futbolun tek patronu fatih terimdir dedin. OH ne güzelde dedin,ama neden dediğinin arkasında durmadın. Yahu bırak,bırak floryada ne oluyorsa olsun. Sen başarıya endekslemedin mi nasılsa. Başarı gelmezse dersin hop bi dakika noluo diye.Her şey tıkırında hatta muhteşem gidiyor. Niye karışıyorsun o zaman oraya.Profesyonellik noldu? Ayda bir raporunu alırsın idmanı izlersin sonra gidersin. Başkan yönettiğin şirketlerdeki satın alma müdürüne karışabilirsin ya da genel müdürüne yada her neyse işte. çünkü  onların ne yaptığını bilirsin,işi bilirsin yani! Ama Florya bir departman değil,orayı bilemezsin sen oradan gelmedin oranın okulu da yok maalesef! O yüzden bilmediğin işe karışmayacaktın!

Şu senin sözünü duymayan yoktur herhalde “ben olduğum sürece fatih hocada olacak diye” hani noldu? Göreve geldiğinde fatih hocayla ilk başta anlaştığın 3 yıllık teklifi değiştirdin başarıya endeksli olsun diye 1+1 yapalım dedin. İyi güzel şampiyonluk + süper kupa geldi. Sonra devam ettin hocayla yine şampiyonluk + süper kupa geldi birde Avrupa’da çeyrek final oynandı. Başarı arttı yani. Sonra sen genel kurula gittin. Yeniden başkanlığa seçildin. Yani görev süren 2014 sonunda bitecekken 2016 yılının sonuna kadar uzadı. Şimdi sorarım sana neden fatih hocaya başkan olduğunun ertesi günü ,haftası, ayı her neyse yeni sözleşme götürmedin? Neden lafını yedin? Hani sen olduğun sürece hocan fatih terim’di. Üzerinden aylar aylar geçmiş ellerinle hocanı milli takıma yollamışın,yumurta kapıya dayanmış tabiri caizse,o zaman sözleşme teklif ediyorsun sözde! Sözde diyorum çünkü böyle bir sözleşmenin olmadığını idda edenler de var. Şimdi o zaman sen önce bir dürüst ol bakalım. Sözünün eri ol! Profesyonel olma,kurumsal olma ama DELİKANLI OL!

Bir başka husus neymiş efendim arasında sorunlar varmış,telefonla aramış ulaşamamışmış. Sayın başkan eğer ki altında çalışan “ELEMANLARINLA” sorun yaşıyorsan senin yöneticiliğinden şüphe ederim! Fatih hoca senin telefonunu açsın diye para almıyor,bizde bu yüzden imparator demiyoruz zaten. Yahu zaten sen koskoca başkansın. Senin sekreterin asistanın sağ kolun.. adı her neyse  işte böle birileri yok mu senin etrafında. Onlar telefonlarını 24 saat acık tutsunlar.Sende başkan olarak onları arayıp söylersin hocaya ulaşın beni arasın diye. He onlar evine mi giderler, telefonla mı ararlar, mail mi atarlar, ateş yakıp dumanla mı haber yollarlar o onların bileceği iş. Hocaya ulaşırlar hoca seni geri arar başkan.Sende müsaitsen açarsın,değilsen açmasın.  Çünkü sen başkansın! Bu usül böyle işler, “bence  =) “

Şunu unutma başkan , hiçbir profesyonelin Galatasaray için ağlamaz,haftanın 2 günü ailesini bırakıp Florya’da uyumaz ve hiçbir profesyonelin GALATASARAYLI OLAMAZ. Galatasaray’ın teknik direktörü koşulsuz şartsız  fatih terimdir! Hadi eyvallah;





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Ekim (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...