Makale Yaz
ceyhunk
Bu haberi yazdır
Stadımızdaki Amigo'lar!!!
 Eyl
25
 2011

Alpaslan Dikmen’in vefatından sonra (saygıyla anıyoruz ) çökmeye başlayan Galatasaray tribünleri , Türk Telekom Arena’da doruk noktasına ulaşmıştır.Stadı , takımı destekleyici tezahürat yapmak adına coşturmak ve yönlendirmek olan tribün lideri kisvesi altında geçinen insanları lütfen bir maç gözlemleyin.2000’li yıllarda,Üniversite'de okurken , ultrAslan oluşumunun içerisinde çok aktif yer alan ben , zaman içerisinde bu yapılanmada maddi çıkar kaygıları görünce tamamen uzaklaştım . Sizler için tribünümüzü , tribün lideri denilen kişileri çok izledim ve tecrübelerimi ve serzenişlerimi aktarmak istiyorum

Amigo , İspanyolca’da arkadaş anlamına gelir, seyircileri coşturan kişi demektir.Bu kişilerden beklenilen takımlarını desteklemek ya da sadece seyretmek adına stada gelen seyircileri zorbalıkla , suratlarına salyalara saçarak ‘’Bağırsanıza lan , sinkaf vs. ‘’ cümleler kurmak değil , maçın içinde aktif yer alarak , tribünleri sadece takımı desteklemek adına yönlendirmektir.Pegasus kale arkasındaki sözde tribün lideri denilen kişilerin üzerinde bugüne kadar klübün lisanslı bir tek ürününü göreniniz oldu mu ? İçlerinde çok güzel arabası olanları da bizzat biliyorum.Ben Bjk kapalı tribünü 2.000 tl iken bizim kale arkasına 1.500 tl verip maça gelicem , yılda min . 200 tl forma parası vericem , t-shirt , havlu ve gibi lisanslı ürünleri alarak yılda minimum 2.000 tl harcıyacam , yani yılda 1 ay sadece Galatasaray iiçn çalışacam ama bu insanlar kalkıp benim suratıma haykırarak bağırsana lan diyecek .Yok öyle şey.Samsun maçında penaltı atılırken, keşke resmini çekebilseydim ,bütün Amigo!’ lar sahaya sırtlarını dönmüş tribüne pınarbaşı çektirmeye çalışıyorlardı.Oysa o sırada diğer tribünler sessizlik ortamına bürünüp Selçuk penaltı atarken konsantrasyonu bozulmasın diye uğraş peşindeydi.

Sizce hangi tribün takımına daha destek olur ? Rakip ataktayken ıslıklayan , topu kapınca kıyametin koptuğu , takım hücumdayken yürü yürü sesleriyle ortalığın inlediği , güzel bir çalımda kulaklarınızın çınladığı , hakem haklı ya da haksız takınızın aleyhine bir karar verdiğinde bin pişman olduğu mu ? Yoksa 90 dakika maçla alakası olmadan cimbomum benim vs. gibi hem takımı hem kendini uyutan mı ?

Kendinizi futbolcunun yerine koyun ve cevap verin .Samsun maçında Elmander-Sercan kontratağında Elmander’in o kadar istekli vurmasında acaba o sırada kulakları sağır eden ‘’yürü ‘’ sesinin etkisi var mıdır ? Ya da Kazandığımız penaltıda Hakem Sercan düşünce çalmadığı için oluşan baskı ortamının etkisi var mıdır ? O dakikalarda tüm taraftarlar Amigo denen kişileri bir yana bırakıp oyunun içine girdikleri için öyle bir ortam oluştu.Maç 3-0 olsa inanın bunların hiç biri olmazdı.

Son olarak , Amigo ya da tribün lideri , bana göre hiç birisi olan bu kişilerin bağırsana lan diye suratımıza haykırdıkları bir gün biz de kalkıp onlara cevap verdiğimizde , acaba yönetim bizim can güvenliğimizi sağlayabilecek mi ??Gol olduğunda hoparlörlerden futbolcunun adının okunmasını beklemeden tezahürat yapmaya kalkışan , lisanslı ürün almayan , maçla alakası olmayan bu kişilerin bir an önce uzaklaşmalarını diliyorum.Yerine gelen aklı başında insanların da boyunlarına yaka kartı , üzerlerinde tek tip t-shirt ya da mont neyse olması ve en önemlisi futboldan anlamaları gerekir.

Eskişehir maçında daha dikaktli gözlem yapıp burdan sizlere aktarıcağım.Bir şey değişir mi ? Pek sanmam.

İyi günler





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...