Makale Yaz
cayli
Bu haberi yazdır
Gelecek ?
 Eyl
01
 2013

2 yıl öncesine kadar yenilsek bile oynanan oyundan taraftarımız zevk alacak diyen Fatih Terim nerede ? 

 

3 maçı da sıkılarak, korkarak izledim. Ligin ilk haftasında 3 puan aldığımız maçtan sonra bile aynı yazıyı yazabilirdim. Oynanan oyun zevk almayı bırakın; tatmin edici bile değil.

 

Fatih Terim in Sneijder ısrarını bitirmesi lazım.

 

Kaç aydır ne zaman siteye girsem anasayfada mutlaka Sneijder i görür oldum. Bizim bi aralar - hani şu 6. bitirdiğimiz sezondan bi sonraki yıl - takımı sırtlayan, maestro denilen, ikinci yılında kaptan olsun diye bağırdığımız Selçuk İnan' a ne oldu ? 

 

Daha Sneijder ne yaptı ki yere göre sığdıramıyorsunuz anlamıyorum ? Farkındaysanız Sneijder rahat rahat oynasın diye herkesin beğendiği Galatasaray kayboldu, kanatlarımız artık yol geçen hanı üstelik selçuk inan kanat görevi yapıyor !?

 

Sneijder vasat bi oyun sergilemiş, webaslanda "Sneijder her gün gelişyor" haber yapılıyor.

Hagi yle Sneijder i bir tutanlar var. Ben Haginin Carlos a Carlos iken omuz atıp yere yıktığını bilirim. Kontrada topu hızla sürerken hep gol umuduyla heyecanlandığımı bilirim. Ya Sneijder ? 

 

Gelelim Terim'e. Elbette kısıtlı bilgimiz ile onu eleştirmek bu kadar kolay olmamalı ancak Sneijder bir Hagi değil ki bunu görmek bu kadar mı zor ?Eğer illa ben bu adamı oynatacam diyorsan tek forvete geçersin sneijderiforvet arkasına monte edersin, kanatların aktif olur. Selçuk yine geride oyununu kurar. 

 

ya da sneijderi çekersin sol açıkta serbest pozisyona yine çift forvetli sistemde devam edersin. Sol kanadın belki seker ama sağ kanadın aktif olur, sol kanat da en azından şimdiki gibi otoban olmaz.

Eminim Selçuk Sneijderden daha verimli olur. Taraftar da oynanan oyundan zevk alır.

 

Kendinizi Selçuk un yerine koyun. Bir Buçuk yıl takımın beyniolmuşsunuz, Şampiyonluğun en önemli mimarlarından biri olmuşsunuz, 2. sezonunuzda takıımın kaptanı olmuşsunuz ve şimdi... Sıradan bir futbolcusunuz, - HANİ DAĞDAN GELEN BAĞDAKİNİ KOVARMIŞ YA - bir adam yüzünden mevkiniz değişmiş. O gelene kadar sizde toplanan toplar, şimdi siz tarafından bile ona atılmak zorunda kalınmış.

 

Bir maç yahu, sadece bir maç şu ısrarını kırmalı Fatih Terim. O da bu sistemin işlemediğinin farkında. Süper ligin sert futboluna, kanatların birincil görev olduğu ligde bu sistemin yanlış olduğunun farkındadır elbet. Sneijder bir Hagi değil. Eğer oyun ona göre oynanacaksa eğer - ki çok yanlış bir düşünce - oynanan  futbol göz ardı edilmemeli.

 

Burak a köstek olan arkadaşların da bir an önce Burak ın katkılarını, sadece şampiyonlar ligi katkısını bile artık görmeleri lazım artık. Drogba veegosunun gelecek yıl bitecek olmasını unutmasınlar. Burak ı küstürmenin zararlarını görmeniz gerek artık. 

 

Artık 1-0 lık maçlar değil Burak Yılmazın iki attığı, yine frikik olduğunda gol olmuş gibi sevindiğmiz , Umut un sonradan girip pozisyona soktuğu, kanatlardan bindirmeyle top hakimiyetinin bizde olduğu bir Galatasaray istiyoruz. 

 

Türkiye nin en iyi kadrosu bizde. Ama bu Sneijder olduğu için değil. Peki neden hala maçlarımız alt bitmekte ? futbolu rakip oynamakta ?

bir de pişmanlık belirteyim. Keşke Süper Kupa maçında Burak oynasaydı ! 10 kişiye karşı uzatmalara giden maçta atak yapamamıza üzüldüm.  

 

 

Umarım bu yıl rezil olmayız. 

 

 

----  ----





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Eylül (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...