Makale Yaz
banker
Bu haberi yazdır
Dizilim
 Eyl
01
 2013

Galatasarayımızın iki haftadır puan kaybetmesinden daha kötü şey nedir diye sorarsanız renktaşlar galibiyeti hakedecek ve gelecek için umut verecek bir oyun oynamamasıdır.Galatasarayın en önemli özelliklerinden biri topa hükmetmesi, isabetli pas ve toplam pasta rakiplerine ezici üstünlük sağlamasıydı. Peki sorun ne? Kanatlarımız son iki maçta deyim yerindeyse hiç çalışmadı zaten kanatlarımızdan hücum görevini beklerimiz gerçekleştiriyor onlarda üstüste gelen ataklar yüzünden defans yaparak hücumu ikinci plana atmak zorunda kaldılar. Kanatlarımız çalışmayınca tek hücum seçeneğimiz merkezden yapacağımız hücumlar oldu rakip takımlarda orta sahanın ortasını tıkayarak hücum etme şansı vermediler.Oyunu açamayan takımımız orta sahada kilitlendi ve pas yapma sayımız rakip takımla eşitlendi.Galatasaray saha içindeki dizilişini  değiştirmediği sürece bu böyle olucak ve iki üç haftada bir orta sahanın göbeğini tıkayan takımlara puan kaybedeceğiz.Galatasaray takımı daha iyi olmak için kanat futbolcularını kullanmak zorunda bu yüzden takımın dizilişini değiştirmek zorundayız.

Galatasaray Türkiyenin en kaliteli kadrosuna sahip olduğuna şüphe yok.Saha içindeki dizilişide düzeltirsek bundan sonraki kalan maçları toplamda 4 maç kaybıyla (mağlübiyet+beraberlik) sezonu tamamlarız. Benim fikrim galatasarayın dizilişi 4-1-4-1 şeklinde olmalı

                    Muslera

       Sabri-Semih-Chedjou-Hakan

                     Melo

(sağ kanat)-Selçuk-Sneijder-Amrabat

                     Burak(drogba)

Galatasarayın geride kalan maçlarda kanatları kullanaması ve hücumda zenginlik yaratamaması en büyük sorunuydu.  Snejder Burak Drogba ne kadar iyi futbolcular olsada kanatlardan hücuma katkı sağlanmadığı için bir bölgeye sıkışıp takıma zarar verdiler.En büyük üzüntüm ise dünya çapında bir futbolcu olduğuna inandığım Selçuk İnanın hücumdaki yaratıcılığını kullanmayarak defansif görevlerle bu yaratıcılığı ziyan etmemizdi.

Drogba dünyanın en iyi futbolcularından ama unutmamalıyız ki yaşı 35 onu 90 dakika kullanmak yerine daha ekonomik kullanılması kanaatindeyim.Eğer Selçuk(ofansif), Sneijder ve Burak üçlüsü yukarıdaki şekilde oynarsa iddaa ediyorum Selçuk ve Sneijder,  Burak'a bir maçta kaleciyle karşı karşıya kalacağı 10 pozisyon hazırlar ve Burak bunların en az %30 nu değerlendirir ve kaybedeceğimiz maç olmaz.

Biliyorumki kadroya baktığınız zaman ilk gözünüze çarpan Ebouenin yokluğu Eboue iyi futbolcu ama 6-0-4 sisteminde takımımıza diğer yabancılardan daha az katkı sağladığını düşünüyorum. Eğer burda yabancı bir futbolcu kullanıyorsak bu futbolcunun sezonluk en az 6-7 tane skor(asist+gol) üretmesi lazım veya defansif olarak takıma katkı sağlaması bu bölgeyi kontrol altına alması lazım ama eboue gereksiz şekilde kendini yere bırakmasıyla (geçen seneki vlemicnkx nin önünde kendini yere atması) zaman zaman niye bu kadar tahammül ediyoruz diye düşündüğüm futbolculardan. özellikle gökhan gönülün performansını gördükçe yabancı hakkımızı eboue yle harcanmasının mantıksız olduğunu düşünüyorum.Eğer Sabri yetersiz kalırsaki kalacaktır bir türk futbolcu buraya transfer edilmelidir.

Sağ kanatı boş bıraktım oraya bi transfer yapmamız lazım mümkünse Türk olmalı ama kim olur bilmiyorum belki Kazım akıllanmıştır ve bir şans daha verilebilir ama kesinlikle Hamit olmamalı. Hamit  formanın hakkını iki sezondur vermiyor ve bence fatih hoca Hamiti oynatarak diğer futbolculara haksızlık yapıyor.

4-3-1-2 sistemi galatasarayımıza uygun bi sistem değil fatih hoca umarım bu sefer inadından vazgeçer.Arenada bu sistemle alınan galibiyetler gözümüzü boyar ve ısrar edilirse bu muhteşem kadroya yazık olur ve bu sezon çok emin olduğumuz şampiyonluktan mahrum kalabiliriz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...