Makale Yaz
lazeburi
Bu haberi yazdır
Takımı Gençleştirmek
 Ağu
31
 2013

Merhabalar,

Son haftasına girilen transfer sürecinde kendi bazı tespitlerim ve önerilerim olacak. Sizlerde yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim. Bir sıra halinde yazacağım;

Galatasaray için 4 3 2 1 sisteminin geçen seneden de ne kadar harika olduğunu gördük. Bu doğrultuda bu sistem üzerinden;

1. Burak Yılmaz ve Amrabat'ın gönderilip, Arda Turan'ın takıma monte edilmesi ile Arda, Sneijder ve Drogba hücüm hattına kavuşabiliriz. Burada Drogba sezon sonu gideceği için yerine çok kaliteli bir forvet almamız gerekecektir. Buradaki tek handikap Drogba yokken sadece Umut'u kullanabilecek olmamızdır.

2. 4'lünün soluna Coentrao ilaç olacaktır. Ayrıca ön libero oynaması da bizim için bir avantaj. Yaşlanan Eboue'nin yerine en azından Hamit ve Sabriyi koyma imkanımız da var. Ama sol bekte Hakan Balta'dan başka alternatifimiz yok. Belki zaman içerisinde ne kadar çok uzak bir ihtimal gibi dursada Gökhan Gönül transfer edilebilir. 

3. Orta sahaya gelince Selçuk ve Melo'nun yanına onlardan daha iyi birini transfer etmemiz gerekiyor. Burada Hamit'in yerini doldurmak gerekecektir 3'lünün sağında. Aslında Hamit beklentilerimizi karşılasa ya da eski Hamit olsa bu bölge onun için harika olurdu ancak... Bu aşamada 3'lünün sağ tarafına Nuri Şahin harika bir transfer olacaktır (Her ne kadar imkansız gibi görünsede transferi başarılabilinir).

Böylece takımımızın şahane bir iskeleti olacağını düşünmekteyim. Belki Nuri, Arda ve Coentrao'nun maliyeti çok yüksek olabilir. Ama bu üç futbolcunun 25 yaşında olduğunu düşünürsek Galatasaray'ın uzun süre ligi ve Avrupa'yı domine etmesinin önü açılacaktır. Her sene kazanılan Şampyionluk ve Avrupa'dan elde edilecek gelir bizi çok çok daha iyi yerlere taşıyacaktır. Bu doğrultuda takımın iskeletinde Muslera, Chedjou, Coentrao, Sneijder, Melo ve Drogba yer alacak, Melo ve Drogba ileriye dönük olarak çok daha iyileri ile değiştirilebilecektir. Ayrıca Serdar Aziz, Erkan Zengin vb gibi yerli futbolcularla takımı zenginleştirmemiz ve rotasyon ile diğer taktik sistemlerini kullanmamızın da önü açılacaktır.

Bu benim olmasını istediğimdir, olup olmayacağı konusunda olma ihtimalinin çok az olduğunu görüyorum ama hiçbir şey imkansız değildir.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Ağustos (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...