Makale Yaz
aslanpencesi1905
Bu haberi yazdır
2012/2013 Sezonunda Galatasarayimiz
 Eki
19
 2012

Yazima baslamadan önce mutlaka yapacagim dil/yazi hatalarim icin özür dilerim, almanyadan yaziyorum.

Ben 18 yasinda ve gercekten GALATASARAY asigi bir insanim. Galatasarayimin tek macini kacirmam ve maclari izlerken mümkün oldugu kadar objektif bakmaya calisirim takimin performansina, duygularimi kenara birakarak. Bu sene yaptigim gözlemi renktaslarimla paylasmak istedim.

Ilk önce oynadigimiz sistemle baslamak istiyorum. Ayni FATIH hocamiz gibi bende en cok 4-4-2 seklini begeniyorum. Fakat hangi sistemle oynanmasi gerektigini bir takimin elindeki oyuncular gösterir. Ve ben, elimizde her nekadar forvet fazlaligi olsa bile, cift forvet oynamamaliyiz diye düsünüyorum. Neden? Cünki forvetlerimizi yeterli bulmuyorum.  Bu yetersizlik, her macta topa üstün sekilde sahip olmamiza ragmen bu özelligimizi etkili kullanamamizi sagliyor. 

Burak Yilmaz - Burak konusunda gözüme carpan, ayagina nezaman top gelse atagimizin orda sona ermesidir. Paslarinin bir cogu isabetsiz ve topu sürmek istediginde herzaman ayagindan fazla aciyor ve kaybediyor. Topu ayaginda sürmüyor daha dogrusu, atiyor vepesinden kosuyor. Topla beraber adam gecme özelligi 0.

Sercan Yildirim - Pek cok sey söylemeye gerek yok. Calisgan bir isim olmasina ragmen skora ve oyuna faydasi oynadigi maclarda cok düsük.

Umut Bulut - Inanilmaz savasci bir ruhu var, yorulmak, pes etmek bilmez. Tek bir sorunu var bence, oda gol vuruslari. 

Johan Elmander - Süphesiz elimizdeki en iyi forvet. Belki son zamanlarda az gol atiyor ama yinede bana göre vaszgecilmez bir oyuncu takim icin.

Milan Baros - Hocamizin forma vermiyecegi icin yazimin devaminda dikkate almiyorum.

Simdi gelelim, hayalimdeki Galatasaraya (elimizdeki imkanlara göre)

Kaldede tabiki Fernando Muslera. Kendisi Galatasarayda ilk 2-3 maci disinda kusursuz bir performans sergiledi. Inanilmaz bir kaleci. Defans dörtlüsü bence Emmanuel Eboue - Semih Kaya - Tomas Ujfalusi (Yoklugunda Dany) ve Albert Riera tarafindan olusturulmali. Sanirim burda aciklik getirmem gereken tek isim Riera. Hakan Balta cok saygi duydugum, senelerdir Galatasarayimiza hem futboluyla hem saha icindeki kisiligiyle son derece pozitif bir hizmet verdi. Ama artik cok agir, yavas kaliyor. Bu seson defansta en kritik bölgemiz Hakan Baltanin sol kanadi oldu. Riera hiz konusunda ve hücuma katki konusunda cok daha üstün. Beklerin hücuma ciktiginda Melo nun o bosluklari hemen kapatmasi cok önemli ama. Bu görev özellikle verilmeli Meloya, Melonun belkide en öncelikli isi olmali sahada. Orta sahanin ortasinda ayni Selcuk Inan ve Felipe Meloyu görüyorum. Ama Melonun cok fazla ileri cikmamasi gerekir. Onun yerine kanat oyuncularimizin daha cok sorumluluk almasi gerekir. Mesela transferini iple cektigim, gerceklestiginde havalara uctugum Nordin Amrabat. Amrabat cok süratli, iyi top sürebilen ve üst düzey ortalar acabilen bir kanat oyuncumuz. Ama bize geldiginden beri topu aliyor veriyor aliyor veriyor. Bence ara sira rakibin üstüne üstüne gitmeyi ve adam eksiltmeyi cesaret etmeli Amrabat. Kayseride yaptigi gibi. Diger kanatta son derece korkusuz, kendine güvenen ve bir okadar da yetenekli Engin Baytar oynamalidir. Kanatlari oyun icerisinde sürekli degisir zaten. Tek forvete dönmemiz gerektigini düsündügüm icin, bence Emre Colak '10 numara' gibi oynamali. Sürekli sol kanatta izledik onu bu sene ama bence Emre Colagin pek kanat oyuncusu özelligi yok.  Biraz süre verilirse o pozisyonda cok kendini cok cabuk gelistirebileceginden eminim. Bu sezon attigi paslar, topa hakimiyeti sizinde gözlerinizden kacmamistir sanirim. Tek forvet bana göre Johan Elmander. Pek bitirici bir oyuncu olmasa bile oyuna dahil edebileceginiz bir isim. Hem golleri illa forvet aticak diye bir kural yok. Orta saha oyunculari da ayni sekilde skora etki edebilir.

Yazim cok uzun oldu ama bu, tekrar ediyorum, asigi oldugum GALATASARAYIN maclarini gercekten kendimce analiz ederek izledigimin göstergesi. Eger sonuna kadar dayanabildiyseniz, TESEKKÜRLER.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...