Makale Yaz
cnr-1905
Bu haberi yazdır
Şike Davası Üzerine...
 May
07
 2012

 

Değerli Galatasaraylılar,

 

Yeni üyesi olduğum webaslan.com'daki ilk makalemi yazıyorum.Büyük GALATASARAY taraftarlarını buluşturan site yöneticilerine teşekkürü bir borç bilirim.

Bu yazımda Şike Operasyonu ile ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Bildiğiniz gibi 3 Temmuz'dan bu yana Türk futbolunda yaşananlar insanın midesini bulandıran cinstendi.Bu süreçte, kulüp yöneticilerinin ve TFF yöneticilerinin ikilem yaratan demeçleri Türk futbolunu kaosa sürüklemiştir.Atalarımız boşuna dememiş "Bugünün işini yarına bırakma" diye.Verilmesi gereken cezalar ertelendi,ertelendi ve Türk futbolu bir cıkmaza girdi.

Bildiğiniz gibi Mehmet Ali Aydınlar şike için verilmesi gereken cezaları erteledikçe erteledi.Son günlerde, Aziz Yıldırım'ın 3 Temmuz'dan önce Şike Operasyonu ile ilgili bazı istihbarat yetkilileri tarafından bilgilendirildiğine dair ciddi bulgular saptandı.Bu bilgi ışığında yaşananlara kronolojik sıraya göre baktığımda İyi Polis-Kötü Polis oyununun oynandığını görmekteyim.

Yaşananlara sırayla bir göz atalım.

1.  MİT'te görevli bazı kimseler, Aziz Yıldırım'ı 3 Temmuz'dan önce Şike Operasyonu ile ilgili bilgilendirdi.

2.  29 Haziran 2011(3 Temmuz'un hemen öncesinde) tarihinde yapılan TFF Seçimleri öncesinde herkes Mahmut Özgener'in tekrar TFF Başkanı olacağına kesin gözüyle bakıyordu.Ama her nedense Mahmut Özgener birdenbire aday olmayacağını açıkladı ve akabinde Mehmet Ali Aydınlar TFF Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

3.  Mehmet Ali Aydınlar TFF Başkanı olduktan sonra kronolojik sıraya göre yaptığı açıklamalar :

- "Şike ile ilgili kararımızı İddianame açıklandıktan sonra vereceğiz."

İddianame açıklandıktan sonra

- "Şike ile ilgili kararımız sezon sonu"

UEFA sezon bitmeden evvel şike ile ilgili karar verilmesi gerektiğini bildiriyor ve bu uygulanmazsa Türkiye için yaptırım uygulayacağını ima ediyor.Bunun üzerine Mehmet Ali Aydınlar kulüp başkanlarıyla(GALATASARAY ve Bursaspor başkanları hariç) beraber küme düşme cezası yerine verilebilecek puan silme cezasını devreye sokuyor.Fenerbahçe'yi(pardon Azizspor)kurtarma operasyonu basına sızınca yaptıkları hesaplar pis ayaklarına dolandı.Bunun üzerine kamuoyunun inandırılabilmesi için, Mehmet Ali Aydınlar ve Fenerbahçe(Azizspor) yöneticileri Nihat Özdemir ve Ali Koç YENİ BİR SENARYO,YENİ BIR OYUN yazdı.Bu yeni senaryoda İYİ POLİSİ AZİZSPOR YÖNETİCİLERİ,KÖTÜ POLİSİ MEHMET ALİ AYDINLAR oynuyordu.

Yaşanan olaylara geniş açıdan bakıldığında, asıl amaçlarının Fenerbahçe'nin(Azizspor) kurtarılması olduğunu anlamak zor değil.Ben,Fenerbahçe'yi de kurtarmak istemelerinin altında başka nedenler olduğunu düşünüyorum. Çünkü Fenerbahçe'nin şike yaptığı tescillenirse, bu durum;o dönemde Yönetim Kurulu'nda görev yapan ŞİKECİLERİN ömürlerinin sonuna kadar bu lekeyi taşımasına ve yaptıkları bu iğrenç eylemler sebebiyle gelecekte meslek yaşamlarını olumsuz yönde etkilemesine neden olacak.( Şikenin yapıldığı dönemde Mehmet Ali Aydınlar Fenerbahçe’nin Voleybol Şubesi sorumlusu)

Aslında Beşiktaş cephesinde de durumlar pek farklı değil.Kupa finali öncesinde rakip takım oyuncusuna transfer teklifi yapan,ŞİKE yapan o dönemin Beşiktaş Yönetim Kurulu’nun Başkanı şimdi TFF Başkanı.Kupa finalinde teknik direktör olan Tayfur Havutçu tutukluluğunun ardından şimdi yeniden Beşiktaş Teknik Direktörü.Ne tesadüftür ki, BÜYÜK GALATASARAY camiasına Ankaragücü'nü 8-0 yenip (Not: Beşiktaş Ankaragücü'nü o sene 6-0 yenmişti.) şampiyon olduğumuz sene  çamur atan," Şerefli ikincilik kirli şampiyonluktan daha iyidir" diyen Süleyman Seba ŞİKECİ Tayfur için " Benim yeğenimdir, iftihar ediyorum onunla" demiş ve ikilem yaratmıştır.Bu şike davası sayesinde Süleyman Seba'nın maskesi düştü ve gerçek yüzünü de öğrenmiş olduk.

Gerek Mehmet Ali Aydınlar gerekse Yıldırım Demirören döneminde TFF, GALATASARAY'ı kıyısından,köşesinden  Şike Operasyonu'na dahil etmeye çalıştı.Geçen hafta TFF Şike Operasyonu'nda adı bile geçmeyen  GALATASARAY'ı ŞİKECİLERLE beraber  PFDK’ya sevk ederek skandal bir karara imza attı.

Bataklıkta çırpındıkça daha da batıyorlar.Ocak 2012’de yapılan TFF  Olağanüstü Genel Kurulu’nda 58. maddenin değişmesi reddedilmişken,TFF bu maddeyi kimseye sormadan pat diye değiştiriverdi.UEFA 58. maddenin değişmesini kabul etmez.Bakalım ne ceza verecek UEFA? İnşallah bu durum GALATASARAY'ımızı etkilemez ve Avrupa Kupaları'nda mücadele ederiz.

PFDK, 07.05.2012 tarihinde bir skandala daha imza attı ve Şike Soruşturması'nda Aziz Yıldırım'ı suçsuz buldu.Bu,ben TÜRK YARGISINI,TÜRK EMNİYETİNİ tanımıyorum,TÜRK EMNİYETİNİ’nin aylarca emek vererek teknik takiple  ŞİKEYİ delillendirmesini kabul etmiyorum demektir.Madem ortada bir suç yok o zaman Aziz Yıldırım neden hala içerde?ŞİKECİ Aziz Yıldırım içerden hala insanları tehdit ederek,Fenebahçelileri şiddet eylemlerine yönlendirerek kısacası ortamı gererek suç işliyor ama TFF Aziz suçsuz diyor ondan sonra da FATİH TERİM sadece bir maçta hakemin vermiş olduğu yanlış kararlar nedeniyle sitemde bulunduğu için PFDK tarafından suçlu bulunup 3 maç ceza alıyor.Ali Dürüst’ün de dediği gibi sezon başından bu yana kurgulanmış bir oyun var.Bu oyunu kurgulayanlar bugüne kadar yaptıkları açıklamalarla kendilerini zaten belli etti.Bunlar;

1) Fenerbahçe (Azizspor) 

2) TFF  (Türkiye Futbol Fenerasyonu) 

3) LİG TV (artık FB TV’de denebilir.)

4) Yazılı ve görsel medya

5) Bana gore en önemlisi Başbakan TAYYİP ERDOĞAN ve hükümeti

3 Temmuz'dan bu yana yaşanan rezillikler sonrasında GALATASARAY'ımla gurur duydum. Şike Operasyonu patlak verdiğinden bu yana gerek yönetimimiz,gerek taraftarımız, gerekse futbolcularımız ve teknik heyetimiz provokasyonlara gelmemiş olaylara sağduyuyla yaklaşarak örnek bir davranış sergilemiştir.GALATASARAY'lı olmak gerçekten büyük bir ayrıcalık. J

Kurgulanmış oyunun son perdesi Cumartesi günü oynanacak.Yaşadığımız onca zorluklara,haksızlıklara rağmen Kadıköy'e lider gidiyorsak, GALATASARAY taraftarı takımıyla gurur duymalı. ŞAMPİYONLUK ŞARKISI DÜŞMESİN DİLLERDEN

GALATASARAY'a gönül vermiş abilerim,kardeşlerim SARI KIRMIZI günler geçirmeniz dileğiyle... 

  

     

    

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
 
Temmuz (1)
 
Haziran (1)
 
Mayıs (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...