Makale Yaz
hocanintorunu
Bu haberi yazdır
Transfer Dedikodulari!!!!
 Şub
21
 2012

Transfer sezonu bitti ama transfer dedikodulari son surat devam ediyor!

Yine birileri gidiyor ve birileri geliyor. Bende kendimce birilerini göndermeye ve birilerini getirmeye karar verdim.

Hayal olsada, Ronaldo ve Messi transferleri istemiyorum :)

Öncelikle kadromuza bakmamiz gerekiyor. Her ne kadar yönetimi ara transferde elestirmis olsakta, bence büyük transfer yapmiyarak hakli olduklarini gösterdiler. Cünkü kadromuz lig sonuna kadar yeterli. Gerekli olan  tecrübeli ve özellikle yerli bir santrofor sarti. Sanirim seveninden tutun sevmiyenine kadar herkez memnun Necatiden. Yani kisacasi bu kadro ve basinda Fatih hocadan sampiyonlugu istemek kacinilmaz artik. Yanliz yönetime sözüm, almiyorlarsa milleti yildiz transferi diye ümitlendirmesinler!

Ancak gelelim önümüzdeki sezona. Her Galatasaraylinin hayalini kurdugu Plattform sanirim CHAMPIONS LEAGUE!!!!

Peki kadromuz avrupa arenasina yeterlimi? Kesinlikle, HAYIR!

Kaleci: Muslerayi kimseye kaptirmassak, 5 yil sorun yok. Ufuk kendini gelistirmeye devam ediyor ve Muslera nin arkasinda iyi bir 2 numara olacagina inaniyorum.

Defans: Semih günden güne üzerine koyuyor ve böyle giderse 10 yil kimse formayi alamaz elinden, Ulfaluji daha en az 2 yil daha ayni tempoda oynar. Ancak bu ikilinin alternatifi kesinlikle Zan ve Servet olamaz. Stoper takviyesi sart.Gelelim beklere, sagda Eboue son yillarda istedimiz aradimiz sag bek oldugunu sanirim herkeze gösterdi ama onada bir alternatif sart! Bu isin Sabri ile olmadigini bir iki lig macinda gördük. Düsününki yarin Barcelona ile oynuyoruz ve Eboue sakat ve Sabri oynuyor, neyse düsünmeyelim. Solda Hakan Balta her ne kadar kendini toparlamis olsada, artik ondan sadece iyi bir alternatif olur.

Orta saha: Öncelikle Melonun bonservisi kesinlikle alinmali. Ben Juventus kulübünün Meloyu 8-9 milyon euroya vereceyini düsünüyorum. Bazi arkadaslar cok pahali oldunu düsünüyorlar ve onlara tek sözüm geride biraktimiz son yillari hatirlasinlar! Mustafa Sarp gibilerin o bölgede neler yaptigini hatirlatmaya gerek yok sanirim. Özelikle son yillarda o bölgeye cok ama cok tarnsfer yapildigini unutmayalim ve hicbiri tutmadi. ( Inamoto, Flavio Conseicao,...) yani önemli transferlerde yapildi ama iyisinden kötüsüne hicbiri tutmadi! Neyse Melo konusu uzadi galiba. Gelelim diger isimlere. Selcuk son dönemde transfer edilmis en kaliteli yerli futbolcu. Ama bazi eksikleride var. Özelikle bire birlerde kendini gelistirebilirse takima katkisi iki kat daha artar. Bu ikiliye önemli bir alternatifte Engin Baytar. Sanirim bu kadar verimli olacagini kimse tahmin edemezdi. Eger böyle devam ederse Melo ve Selcuku bile gölgede birakir. Hem göbekte, hem kanatlarda hemde forvet arkasi oynayabiliyor. Gelelim kanayan yara yani kanatlara! Ne yazikki tam anlamda bir kanat oyuncumuz yok. Engin ancak zoraki durumda kanatta oynar. Emre Colak kanat adami degil. Topa hakim olsada cok yavas. Bazi arkadaslar göbekte oynamasi gerektini söylüyor ama 4-4-2 sisteminin göbek adamlari Melo ve Selcuk gibi ilk etapta defansif özeliklerine sahip olmalilar. Emre suan sadece forvet arkasi oynayabilir ama bu durumda sistemin degismesi gerekiyor.Riera hakkinda hic yorum yapmak istemiyorum. Aydina ümit baglayanlari anlamak mümkün deyil. 6 sene icersinde bir Konya golü ve gecen hafta oynadigi 12 dk. Saka gibi. Bir adama nasil oluyorda 6 sene sabrediliyor, anlamak mümkün degil. Yigit hakkinda ne yazikki birseylere yazamiyorum, cünkü varmi yok mu belli degil. Yani kisacasi hem sag hem sola takviye yüzde yüz sart!!!!

Forvet: Sezon sonuna kadar forvet hatti yeterli gibi görünüyor. Elmander bu takimda artik olmazsa olmaz. Baros oynadigi zaman ne kadar kaliteli oldugunu tartismaya gerek yok. Necati takimi taniyor, ligi taniyor, ortalama play offa kadar rahat 8-10 gol atar. Sercana gelince, bence en gec sezon sonu satilir yada kiralik gider. Suan takimda en gereksiz futbolcu.

Yanliz sezon sonu icin forvet hattinda endiselerim var. Elmander tamam. Eger Fatih hoca avrupada 4-4-2 ile devam edecekse ileride Elmander gibi bir görev adamina ihtiyac cok fazla. Gelelim diger isime. Dedim gibi Barosun kalitesini tartismaya gerek yok. Ancak önümüzdeki yil 3 kulvarda mücadele edecek bir takimin 1 numarali gol silahi istikrarsiz bir Baros olamaz. Necatiye gelince, uzun bir maratonda iyi bir alternatif ama kimse kendini kandirmasin, Necati cikip Milan, Chelsea, Barcelona gibi kulüblere karsi cikip 90dk takir takir top oynayacak adam degil. Ama ligde daha en az 1-2 yil katkisini kimseyle tartismam. Yani müthis bir santrofor transferi sart. Ancak bunu gerceklestirmek icin önce Baros elden cikarilmali. Yedekte bekliyen Baros hem maddi hem manevi anlamda kulübe zarar verir!

Gelelim HAYALLERIME: 11 tane yabanci transferi yapilamiyacagina göre biraz gercekci olmaliyiz.

SOL BEK: direkt ilk 11de oynuyabilecek kaliteli bir takviye (yabanci)

SAG BEK: Eboue olmadiginda siritmayacak bir takviye.(yerli)

STOPER: 1 veya iki kaliteli  takviye (yerli)

SAG VE SOL KANAT: Ambrabat, Gökhan Töre, Malouda, Hamit Altintop, Keita, Ronaldinho. (en az iki kisi)

FORVET: Podolski, Berbatov, Adebayor, Drogba

GIDENLER: Ayhan Akman (Jübile), Gökhan Zan, Aydin Yilmaz, Serkan Kurtulus, Servet Cetin, Sercan Yildirim, Albert Riera, Sabri S.

Simdi nereden cikti bu yazi diye soranlar olucaktir, eeee sampiyonlar ligine dönüyoruz ve artik yavas yavas hazirliklar baslamali diye düsünüyorum!!!!!!





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
 
Şubat (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...