1000. galibiyete çok az kaldı
İlk galibiyetini Adana Demirspor'a karşı, 100.galibiyetini 1962-63 sezonunda Beykoz'a karşı 2-0'lık sonuçla alan Galatasaray, artık 1000. galibiyetin hesaplarını yapmaya başladı.  
Webaslan.com
1000. galibiyete çok az kaldı
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 3. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor'u 4-2 ile geçerken; teknik direktör Fatih Terim karşılaşma sonrası Lig TV'ye konuştu.

Trabzonspor'un çok ciddi bir rakip olduğunu söyleyen Terim, "Rakibimizde her an her şeyi yapacak oyuncuları vardı. Trabzon'da oynamak kolay değil tabi. İyi oynadığımız bir Fenerbahçe maçından sonra  kısa sürede toparlandığımızı gördüm. Çok gol pozisyonu ürettik yine; ama bu kez bir kısmını attılar. İyi bir galibyet ve güzel bir maçtı. Herkesin beğendiği bir 90 dakika oldu. Burada tabiki 3 puanı istiyorduk; ancak güzel futbol da sergilemeyi hedefliyorduk. Yapabildiğimiz için çok memnunum" ifadelerini kullandı.

Göreve geldiği zaman kaybettikleri zaman da Galatasaraylılar'ın gurur duyacağı bir ekip ortaya çıkarmak istediklerini ve başardıklarını belirten Terim, Selçuk İnan için de ayrı bir parantez açtı:

"Selçuk idmanlarda zaman zaman serbest vuruş çalışıyor. Onun sarı adamları var. Sürekli onları üstünden şutlar atarak hazırlanıyor. Son vuruşları iyi yapıyor. Daha henüz genç. Bugünün futbolunda duran toplar kilit açma da önemli bir faktör. En iyi şekilde, iyi ayaklarla bunu kullanmak gerekli. Selçuk'un bu yüzden performansını beğeniyorum" dedi.

%%EMBEDVIDEO_3760%%

BASIN TOPLANTISI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Trabzonspor'dan Trabzon'da 3 puan almak geçen hafta kaybettiğimiz talihsiz puan adına önemliydi" dedi.

Terim, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda deplasmanda Trabzonspor'u 4-2 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, İstanbul dışında son deplasman maçını oynadıklarını belirtti.

Terim, "Trabzonspor, Türkiye'de hem sahasında hem deplasmanda her an her şeyi yapabilecek takımlardan biri. Çarşamba günkü maç da kolay olmayacak. 3 puan aldığımız için sevinçliyim. Çünkü biz iki kere içeride oynarken rakibimiz yarın ve 2 tane daha dışarıda oynayacak" diye konuştu.

"Haftaya lider girmek güvenimizi devam ettirecek"

Lig yarışını 2 puan önde götürdüklerini ifade eden Terim, şöyle konuştu: 

"Daha doğrusu 9 puan ile başladık, 1 maçta 2 puana indi. Herkes enteresan bir şekilde bir olayı izliyor. 7 puan birden kaybediyorsunuz, hatta o ikinin birini kesebilirlerdi, olmadı. Dolayısıyla Trabzonspor'dan Trabzon'dan 3 puan almak kaybettiğimiz talihsiz puanın telafisi açısından önemliydi. Her şeye rağmen haftaya lider girmek güvenimizi devam ettirecektir. Bu bakımdan önemliydi."

Futbolu güzelleştirmeye yönelik ve başarılı olmak konusunda istediklerinden ödün vermemeye devam edeceklerini vurgulayan Terim, "Mümkünse her maçta çok pozisyon bulmak istiyoruz. Bizim iyi oynamamızın nedenlerinden biri Trabzonspor'dur. Çünkü onlar da atak oynayan bir takım. Biz hücum isterken Trabzonspor, defans manasında bir şey yapmadı. O da hücum etmek istediği için güzel maç çıktı ortaya. Futbolu güzelleştirmekten ödün vermeyen iki takımın mücadelesiydi" ifadesini kullandı.

Selçuk İnan'ın duran toplarla galibiyette önemli etken olmasına ilişkin ise Terim, "Antrenmanlarda onun çalıştığı sarı adamları var, barajlar... Sürekli çalışıyor. Bugünkü futbolda açamadığınız defansta duran topların önemi fazla. Duran toplar bazen iyi bir anahtar olabiliyor. Selçuk da başarıyla bunu kullandı" dedi.

"Geçen hafta kazaya uğradık"

Şampiyonluk yarışının son haftaya da gidebileceğini, daha önce de netleşebileceğini ifade eden Terim, şöyle konuştu:

"Biz iyi oynuyoruz, 34 haftayı iyi bitirdik. Geçen hafta kazaya uğradık. Trafik kazası, futbol kazası ne derseniz deyin futbolda bu var. Toparlanıp Trabzonspor'dan puan almak önemliydi. Herkesin her yerde, her an kazanabilecek veya kaybedecek durumda olduğuna inanıyorum. Çünkü bu 4 takım her zaman birbirini yenebilir."

Terim, penaltıdan çok emin olmadığını dile getirerek, " Olcan, iyi bir çocuk. Sormanızda yarar var. Onun dışında gol de olabilir ama Muslera takımımızın en iyi, güvenilir oyuncularından biri. Lig bitiyor, yeniden başlıyor. Oyuncular konsantrasyon sorunu çekebiliyorlar" dedi.




Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Sizce - maçının adamı kimdi?
Gönder

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler