"Slovakya'yı yenerek rahatlayacağız..."
Şenol Güneş, Süper Lig'de bir sezonun acısıyla tatlısıyla sona erdiğini belirterek, Avrupa'ya giden ve 1. Lig'e çıkan takımları, Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonu Bursa Çınar Lisesi ve Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Sertab Erener'i kutladı. "Biz milli takım olarak yaptığımız işlere değil önümüzdeki maçlara bakmalıyız" diyen Güneş, "Önümüzde Slovakya ve Makedonya maçları var. Bizim hedefimiz kalan bütün maçları kazanıp gruptan birinci olarak çıkmak. Ama öncelikle önümüzde bir Slovakya maçımız var. Slovakya 6 puanla arkamızda. Bu maçı kazanırsak grupta rahatlayacağız. Slovakya güçlü bir takım. Bizim bir hayalimiz vardı. Bunu biraz gerçekleştirdik. Yine bir hayalimiz ve hedefimiz var. Bu güç bizde var. Daha önce olduğu gibi yine tüm Türkiye'yi sevindirmek istiyoruz" dedi.
Milli takımın çok güçlü olduğunu söyleyen Güneş, fiziksel yorgunluklar olabileceğini ancak bunun giderilebileceğini söyledi. Milli takım kadrosundaki 24 kişinin son güçlerine kadar savaşacaklarını vurgulayan Güneş, şöyle konuştu:
"2 maçta 6 puanı hedefliyoruz. Bunun için yeni bir döneme başlayacağız. Bu zorlu maçlar için heyecanlı ve hırslı bir Türkiye var. Öncelikle Makedonya ve Slovakya maçlarını kazanmak istiyoruz. Son hazırlık maçında, yani Çek Cumhuriyeti maçında motivasyon zorluğu yaşadık. Bunun nedeni liglerin devam etmesi ve sadece prestij maçı olmasıydı. Tabii ki kazanmak istiyorduk ama bu maç geride kaldı. Artık önümüzdeki maçlara bakmak zorundayız."
Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, uzun bir aradan sonra tekrar milli takım kadrosuna aldığı Sergen hakkında, "Sergen için daha önceki dönemde de düşüncelerimiz vardı. Hollanda maçı için kadroya çağırdık. Ancak Sergen, kulüp değişiklikleri, sakatlıklar ve form durumu yüzünden başarılı olamadı. Şimdi ise Sergen'i milli takıma, ondan yararlanmak için aldık. Sergen'in Türkiye'deki başarılı futbolunu uluslararası maçlara taşımasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, ay-yıldızlı milliler, 7 Haziran'da Bratislava'da oynayacakları Slovakya ve 11 Haziran'da İstanbul'da yapacakları Makedonya maçları için Polat Renaissance Hotel'de toplanarak hazırlıklarına başladı. İlk antrenmanını bugün saat 18.30'da Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacak olan ay-yıldızlılar, yarın saat 11.00'de özel bir uçakla Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gidecek. Burada 3 gün çalışmalarını sürdürecek olan milli takım, 6 Haziran'da Slovakya maçı için otobüsle Bratislava'ya geçerek, saat 21.00'de maç öncesindeki son antrenmanını gerçekleştirecek.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Paris, Monaco'nun dev serisini bitirdi!

Luciano Spalletti'den Galatasaray maçı itirafı!

Chelsea'de Liam Delap için ayrılık ihtimali!

Sergi Roberto'dan Kenan Yıldız itirafı!

Michael Olise için ayrılık yanıtı!

Gabriel Jesus'tan yeni sözleşme açıklaması

Real Madrid için sürpriz aday: Deschamps

Juventus, Spalletti'nin sözleşmesini uzattı

Hull City antrenörü: "Uğurcan, dünyanın en iyi 10'unda!"

Aston Villa, İtalya'dan avantajlı skorla döndü!

























