Makale Yaz
veratisx
Bu haberi yazdır
Şampiyonluk için Duygusallığa Yer Yok Hocam!
 Mar
06
 2021

Tribünden dostlar ve renktaşlarımla sohbetlerimde galibiyet serimize rağmen hep aynı cümleyi kurdum;

İYİ OYNAMIYORUZ…

Ve cümlelerim sonu hocanın vardır bir bildiği diye bitti. Şimdi sevgili Fatih hocam, haddimize değil ama görünen köy de kılavuz istemiyor. Madde madde yaptığımız hataları sıralayayım.

Orta Saha:

Hocam hayatım boyunca orta saha oynadım. Bazen forvet arkası bazen iki yönlü bazen de ön libero. Bir orta saha oyuncusunun olmazsa olması sırtı dönük top alabilmesidir. Bu şekilde top alabilmesi için alan kontrolü mükemmele yakın olmalıdır. Daha top ayağına gelmeden arkasında kimin olduğunu pası nereye atacağını bilir. Şimdi Etobo orta saha değil. Sırtı dönük topu nasıl alacağını bilmiyor. Alan kontrolü de yok. Eğer dikkat ederseniz etkili olduğu tüm pozisyonlar yüzü dönük dripling pozisyonları. Emre Kılınç da aynı şekilde. Yüzü kaleye dönük top aldığında etkili olabiliyor. Sırtı dönük alırsa muhtemel top kaybı. Gedson ise asla oyun kurucu rolü oynayabilecek bir oyuncu değil. Tipik bir box to box. Belki ön libero. Daha önceki yazılarımda belirmiştim bir takımın kalbi de beyni de orta sahasıdır. Maalesef bu üçlüyle ne kalbimiz atıyor ne de beynimiz üretebiliyor. Sonuç kötü futbol.

Savunma:

Sevgili hocam, malumun ilanı Ömer Bayram meselesi. Gerekirse on kişi çıkalım sol bekte Ömer oynamasın. Ömer’i sol bekte gören rakip çölde su bulmuş bedeviye dönüşüyor. Hocam 2-2 lik Fenerbahçe maçını hatırla. Fenerbahçe oradan altın bulmuştu. Kasımpaşa maçını hatırla ıskaladığı topu rakip doğru sürse Muslera’ya hangi köşeye vurayım diye soracaktı. İkinci konu stoperler, çözüm basit Yedlin varsa sağ stoper boss olur. Donk ile başlayacaksak sağ bek Linnes olur. Alanya maçında yediğimiz golü hatırla hocam. Marcao Yedlin ve Donk’un kademesine gireceğim diye golü yedik. Ankaragücü maçı aynı hikaye Donk’un kademesine giren Marcao sonuç yine yenilen gol. Hocam bu arada Marcao kimin kademesini düşünecek?

Yedlin, Donk ve Ömer? Hocam bir savunmada üç çürük elma varsa maalesef olan çürük olmayana olur.

Kanatlar:

Sevgili hocam, duygusal bir insan olduğunuzu biliyoruz. Biz de konu siz olunca çok duygusalız. Ne hakkınızda kötü konuşuyoruz ne de konuşturuyoruz. Ama kimse Galatasaray sevgimizden büyük değil. Bu sebeple sevgili hocam futbolda duygusallığa yer yoktur. Arda’yı yaptıklarına rağmen yine çok sevdik. Onyekuru evimizden biri gibi. Çok ta seviyoruz. Ama kötü oynuyorlar hocam. Bu gün Arda’ya sorsak şampiyonluk mu yoksa oynamak mı? Hiç düşünmeden şampiyonluğu seçer. Ayrıca ikisi de hayatları boyunca sağ kanatta oynamadı. Siz ısrar ettikçe onlara iyilik yapmıyorsunuz. Aksine kötülük yapıyorsunuz. Sağ kanatta oynatabileceğiniz iki oyuncu var. Ya Feghouli ya da Oğulcan. Dışında bir oyuncu denemek bizi on kişi oynatır. Solda ise form durumuna göre Kerem daha önde.

İdeal kadro nasıl olmalı?

Sevgili hocam kalede haksız rekabet, savunmada sağ bek Yedlin, sol bek Saracci, stoperler Boss ve Marcao. Ön libero Taylan orta sahada sol iç Gedson sağ iç Belhanda. Sol açık Onyekuru , sağ açık Feghouli. Forvet Mustafa.

Eğer Oğulcan sağ kanatta etkili olabilirse; sağa Oğulcan alınarak Feghouli Belhanda’nın yerine geçebilir. Hatta sağ açıkta Linnes bile denenerek Feghouli o bölgeye kaydırılabilir. İkisinden istediğimiz verimi alamıyorsak ilk kadro ideal olacaktır.  

Peki Sivas maçına nasıl çıkmalıyız?

Eğer Taylan, Saracci oynayamıyorsa ve Mustafa’nın yokluğunda;

Muslera

Yedlin, Boss, Marcao, Linnes

Ön libero: Gedson

Belhanda Emre Kılınç orta saha

Sağda Feghouli, Solda forma adaleti için Kerem.

Forvet Babel yada Falcao.

Oynayabiliyorlar ise; Ön liberoya Taylan Emre’nin yerine Gedson, Linnes’in yerine de Saracci…

Sevgili hocam umarım bu yazıyı okursunuz. Belki de okuyan birileri size iletir. Ama şampiyon olmak istiyorsak, bu kadroya dönüş yapmak zorundayız. Hayatta iddialı konuşmayı sevmem ama futbol ve futbolcu konusunda da yanılmam. Umarım hatalarınızdan dönüş yaparsınız.

Galatasaray’la kalın, hoşçakalın…

İletişim için;

Mehmet Çetin

veratis_zone@hotmail.com





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2020
  2018
  2017
  2016
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...