Makale Yaz
veratisx
Bu haberi yazdır
Bu daha fragman...
 Ağu
23
 2017

Kabus gibi geçen bir süreçten sonra yine yeniden yüzümüzü güldüren Galatasarayımıza kavuştuk. Şimdiye kadar ki süreçte düşüncelerimin pek değiştiğini söyleyemeyeceğim. Bence hala Tudor Galatasarayımızın hocası olacak kalitede değil ve yönetim de hala başarısız. Bu arada Tudor ileride ayrılırsa ekibinin kondisyonerini takımda tutmak gerektiğini düşünüyorum. İki maçta izlediğim çok istekli ve disiplinli biri, ismini dahi bilmiyorum ama işini oldukça iyi yapıyor.  

Türkiye’de her şey sonuç odaklı olduğu için bugün birçok taraftar geçmişe sünger çekmiş durumda. Ama benim için durum öyle değil. Yapılan yanlışları da doğruları da söylemeye devam edeceğim. Sneijder gönderilmeli yazım bırakın ana sayfada yayınlanmayı makaleler bölümünde bile yer almadı. Ama şimdi yavaş yavaş iyi ki gönderilmiş sesleri gelmeye başladı. Arda dönmemeli yazımda aynı akıbete uğradı. Maalesef moderatörler bile durumun akışına göre tercihte bulundu. Tekrar söylüyorum Arda’yı takıma getirmek demek bir çuval inciri çöpe atmak demektir.

İmparatorun dönüşü yazım bayağı bir ilgi çekti ama şimdi de iyi ki gelmemiş sesleri duyulmaya başladı. Bunları neden yazdığıma gelince, artık günü kurtarma ve sonuç odaklı düşünme şeklimizden kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum. Birkaç iyi sonuçtan sonra tüm düşüncelerimizi unutma alışkanlığıyla bu günlere geldik. Ve maalesef bu değişecek gibi de durmuyor.

Transferlerle ilgili yazılarımda bazı renktaşlarım iyi de hepsine olumlu görüş belirtiyorsun hiç olumsuz düşünce belirtmiyorsun diye serzenişte bulunmuşlardı. Ben de onlara iyi olmayanları da söylüyorum demiştim. Daha en iyi transferimiz bile sahne almamışken bakıyorum da herkes Galatasarayımızı öve öve bitiremiyor.

Bence şu ana kadar izledikleriniz sadece fragman ve takım topal durumda, sağı var solu yok.

Ki orası da yarım yamalak. Daha oraya Sofiene gelecek, Garry sol kanatta çok daha iyi, Asamoah da sol beke alınabilirse işte o zaman film başlar. Şimdiden söylüyorum izlemesine de doyum olmaz.

Neden Asamoah?

Çünkü Asamoah transferini sadece sol bek olarak düşünmemek gerekiyor. Üç farklı bölgede oynatabileceğin uzun süren lig maratonu içinde her açığını kapatabileceğin bir transfer. Yani kısaca belirtmek gerekirse bir transfer ile üç oyuncu almış olacağız. Bu yüzden yönetim her tür fedakarlıkta bulunarak bu transferi gerçekleştirmeli. B planı olarak söylenen isim ise Gibbs. Kimsenin hayır diyemeyeceği bir isim. Ama bildiğim kadarıyla Watford ilgileniyor.

Sol açık?

Arda gelmesin de kim gelirse gelsin düşüncesindeyim. Garry o kanatta ligi her türlü kaldırır. Sinan giderse yerine genç gelecek vaad eden biri alınabilir. Iwobi ismi de son günlerde konuşulmaya başlandı. Ki bence zor görünüyor. Wenger son lig maçında sonradan oyuna aldı. Orta sahada oynattı ama geçen sezon genellikle kanatlarda oynuyordu. Hatta bir dönem forvet bile oynadı. Çok yönlü bir oyuncu, alınabilirse müthiş transfer olur. O da Asamoah gibi birçok eksiği giderebilir.

Stoper?

Serdar ile lig biter mi sakatlık yaşamazsa biter. Ama ne kadar bu konuda güvenilebilir onu kestirmek güç. Vida ismi dönüyor olursa iyi olur. Ranocchia ismi de gündemde, eski aşk yeniden alevlendi. Dünya çapında olması beklenenlerdendi ama 29 yaşına geldi hala aynı durumda. Olur mu kötü transfer olmaz orası kesin. Belki de beklenen patlamayı bizde yapar. Ben genelde riskli oyuncu transferine karşıyımdır. Ama bu sefer risk alarak bir isim önereceğim. Son iki senedir sakatlıklarla uğraşan ama geçen sezon kiralık gönderildiği Köln dü yanlış hatırlamıyorsam orada sezonun ikinci yarısında düzeldiği sinyalini veren Subotic. Dortmund’un şampiyonlar liginde fırtına gibi estiği dönemde muhteşem ikilisi Hummels-Subotic’ti. Biri Bayern’e 35-40 milyona giderken Subotic sakatlıkları sebebiyle unutuldu gitti. Eğer sakatlıklarını atlattıysa yeniden o seviyeleri yakalayabilir. Biliyorum riskli transfer olur ama onun ayarında bir oyuncuyu çok uygun bir fiyata alabiliyorsak ki şu anda alınabilir bence bu riske girilebilir.

Neyse sevgili renkdaşlarım her zaman söylediğim gibi;

Galatasaray’la kalın hoşçakalın…

@verazone

   





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2020
  2018
  2017
  2016
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...