Yine neden olmasın!..
1992-93'TE 5 YARIŞÇI
Üç puanlı sisteme geçildikten sonra bitime 4 hafta kala en ciddi kapışmalardan biri 1992-93 sezonunda yaşandı. G.Saray (58), Beşiktaş (56), Kocaeli (54), Trabzon (53) ve F.Bahçe'nin (52) şampiyonluk şansları vardı. 27. haftada (o sezon 16 takımla oynandı) Kocaeli- G.Saray ve Beşiktaş-F.Bahçe maçları vardı. Kocaeli-G.Saray maçı berabere bitti. Beşiktaş ise F.Bahçe'yi 2-0 yendi. Trabzon da yenilince zirvede G.Saray ve Beşiktaş yalnız kaldı. G.Saray bir hafta sonra averajla lider oldu. Bitime iki hafta kala G.Saray-Beşiktaş maçı 1-1 bitti. G.Saray A.Gücü'nü 8-0 yenerek şampiyon oldu.
1996-97'DE G.SARAY RAHATTI
1996-97'de 30. haftada G.Saray 70 puanla liderliğini sürdürürken Beşiktaş 65 puanla onu izliyordu. F.Bahçe ise 64 puandaydı. Bir sonraki hafta G.Saray ile F.Bahçe kazanıp Beşiktaş yenilince G.Saray rahatladı. 32. haftada da G.Saray ile F.Bahçe maçlarını kazandılar ve aradaki fark 6'da kaldı. Bitime 1 hafta kala F.Bahçe G.Birliği'ne yenilince şampiyon G.Saray oldu.
2001-02'DE NEFES NEFESE
2001-02 sezonunda 30. hafta sonunda G.Saray 66, F.Bahçe 63 ve Beşiktaş 61 puandaydı. Bir sonraki hafta F.Bahçe, Beşiktaş'ı yendi ve Kartal yarıştan uzaklaştı. G.Saray da İstanbul'u devirdi. G.Saray ile F.Bahçe kalan maçlarını kazandılar ve sonuçta G.Saray güldü.
Bu 4 sezona bakıldığında iki sonuç çıkıyor: G.Saray büyük kapışmalardan zaferle ayrılıyor. İkincisi ise son 4 haftaya lider giren takım ipi göğüslüyor. Bu sezonun bir ilginç yanı da hafta sonunda Beşiktaş-F.Bahçe; 33. haftada da G.Saray-F.Bahçe derbilerinin olması.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Harry Kane, Al-Hilal'in dev teklifini reddetti

Atletico Madrid, sezona 3 puanla başladı

Milan'dan 66 milyon euroluk transfer!

Barcelona, Joan Gamper Kupası'nı kazandı

Inter'de mutlu son: Curtis Jones

Real Betis'te anlaşma tamam: Troy Parrott

Arsenal'den Kenan Yıldız için 100 milyon euroluk çılgın plan!

Mourinho'dan Rodri için transfer itirafı!

Aston Villa, iki transfer birden açıkladı!

Musiala yine bayıldı! Sağlık durumunu açıkladı


























