Galatasaray gibi oynamak
Korner kullanmadan, ceza sahasına isabetli orta yapmadan, yüzde 39 topla oynayarak şampiyon olunacaksa; bizim bu ülkede acil şekilde curling üzerine çalışmamız gerek  
Webaslan.com
Galatasaray gibi oynamak
EVREN GÖZ YAZIYOR
evrengoz@yirmidort.tv


Yolculuğun kendisi insanı mutlu eder bazen, varılacak yer değil.

Galatasaray, bu yıl taraftarlarını en mutlu eden takımdır; yenilirken bile alkışlanacak bir ekip yaratılmıştır. Terim, sezon başında bunu işaret etmişti.

Fenerbahçe maçı sırasında eksik olan şey sadece öne geçmekti. Onun dışında gerek  taraftarın yaptığı muhteşem koreografi, gerek küfürsüz ve muazzam destek; ortaya konulan futbol ve hırs Galatasaray için gurur vericiydi. Ancak futbol bazen ne kadar adaletsiz olduğunu ispatlarcasına yıllar geçse bile unutulmayacak örnekler sunuyor insana.

Siz eğer kupalar kazanmak istiyorsanız, Galatasaray gibi oynamalısınız. Yok, maçsa kazanmak istediğiniz "kocaman" bir savunma yapabilirsiniz fakat kazandığınız yalnızca bir maç olur. Galatasaray, Fenerbahçe'nin çok önünde bir takım. Her yönüyle çok üstün bir futbol oynadı Terim'in ekibi ancak beklenen galibiyet gelmedi. Bir kez daha anladı Galatasaray'ı sevenler neden sevdiklerini. Çünkü Galatasaray felsefesi boylu boyunca sahadaydı.

Hiç korner kullanmadan, ceza sahasına isabetli orta yapmadan, yüzde 39 topla oynayarak şampiyon olunacaksa; bizim bu ülkede acil şekilde curling üzerine çalışmamız gerek. Yahut amerikan futboluna merak salmak lazım. Futbolu bırakıp başka sporlara yönelmeli. Futbol, böylesine puslu bir iklimde zerafetini kazanma şansını yitirdi TT Arena'da. Oysa onun adına tüm güzellikler yaşanıyordu. Oyunun hiçbir kaçağına sığınmadan, yürekli ve ayakta kalarak oynadı sarı kırmızılılar, tıpkı tüm sezon yaptıkları gibi. Yine yapacaklar, Trabzon'da. Çünkü belirli bir karakter ve kimlik altında oynuyorlar. Bunu oynamak için stadın ismi ya da maçın hangi mevsimde oynandığının önemi yok. Çıkıyorlar ve futbol oynuyorlar. Bu zihniyet, şampiyonlukların anahtarıdır.

Gecenin tek çirkin olayı Mehmet Topuz'un maç sonrası yaptığı yersiz sevinç gösterisiydi. Böylesine temiz geçen derbiye yakışmadı. Galatasaray taraftarı o dakikalarda takımını alkışlamakla meşguldü, Topuz'un ilginç hareketleri pek görülmedi bile.

Süper(!) Final'de Fenerbahçe'nin kalan 4 maçı da kazanacağını sanmıyorum. Özellikle Trabzonspor deplasmanı gerçekten zorlu geçecek. Galatasaray'ın ise en önemli maçı bu hafta. Trabzonspor önünde alınacak 3 puan, şampiyonluğa ulaşmayı sağlayacaktır. Beşiktaş maçında Avni Aker'de izleme şansı bulduğum bordo mavililer Galatasaray karşısında etkili olamaz. TT Arena'da fikstür avantajını elinde bulunduran Terim'in ekibi Beşiktaş mücadelesinde ipi göğüsleyebilir.

Gerçi sistem finalin de finalini istiyor, başından beri böyle bir dev randevu hayalini kurarak futbolda bu yıl ortaya çıkan zararı minimuma indirmek tüm çabanın adı ancak Galatasaray bu sistemi de mağlup edip işi 5.maçta bitirebilir. Yeter ki futbol oynamaya devam etsinler…Birbirlerine inanıp sadece en sevdikleri şeyi yapsınlar.

Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler