Ve müze açıldı!
Galatasaray tarihinin yaşatılacağı müze açıldı.
Anadolu Ajansı
Galatasaray Lisesi içerisinde yer alan müzenin çağdaş müzecilik anlayışıyla yeniden yapılandırılarak hizmete sunulduğu binada, Galatasaray'ın 529 yıllık birikimini, eğitim, spor, kültür ve sanat alanlarındaki ögeleriyle, belgeler, anekdotlar, filmler, kupalar, efsaneler, ünlüler ve sergilerle kapsamlı ve benzersiz bir deneyim olarak kamuoyunun beğenisine sunulmak için hazırlandı.
Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı Kıraç tarafından Galatasaray Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi olarak restore edilen, 19. yüzyılda inşa edilen 4 katlı binada tarihi tavanları kalem işi ile yenilendi. Mimar Sinan Genim, binayı orjinaline sadık kalarak ve fonksiyonlara cevap vererek hazırladı.
Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olacak bir yaklaşımla merkezin içindeki sergileme ve gösterim alanları, Galatasaray Kulübü tarafından, ''Dünyaya Açılan Pencere'' temasıyla tasarlandı.
Kıraç, yaptığı açıklamada, müzenin yapım aşamalarına değinerek ''Bu Türk toplumunun iftihar duyacağı ve toplumu birleştiren bir yapı olacaktır. Bu sadece Galatasaray'ın değil bütün vatandaşların yuvasıdır'' diye konuştu.
Galatasaray Kulübü Başkanı Polat açılışa katılan Fransa Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, müzede Galatasaray'ın tarihiyle ilgili bilgi verdi.
Bu arada açılış sırasına oluşan yoğun izdiham nedeniyle görüntü almakta zorlanan basın mensupları içeriye alınmazken, görüntünün Galatasaray Kulübü'nün iletişim organları tarafından dağıtılacağı açıklandı.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Diğer Haberler
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Nottingham Forest, Sunderland'e gol oldu yağdı

Napoli'den dört gollü net galibiyet!

Romulo attı, Leipzig üç golle kazandı

Pep Guardiola'dan Dünya Kupası tepkisi!

Mikel Arteta'dan şampiyonluk mesajı: "Her şeyimizi ortaya koymalıyız"

Nick Warburton: "Ekitike'nin iyileşme olasılığı yüksek"

Real Madrid'den 160 milyon euroluk hamle: Olise

Jose Mourinho için Real Madrid gelişmesi!

Michael Carrick'ten geleceği için açıklama

'Lanet takım': 107 günün öyküsü!























