Tüm dünyada gözler Saraçoğlu'ndaydı...
Öyle ki, caddeler, sokaklar, tek tük geçen araçların dışında büyük bir sessizliğe gömüldü. Sadece arada sırada kaçan pozisyonlarda milli koronun çektiği "ahhhh"lar yankılandı. Ne var ki, Şenol Güneş Hoca, bütün kozlarını sahaya sürmesine, son dakikalarda gelen baskılı oyuna rağmen gol atmayı başaramadık ve maç golsüz sonuçlandı. Yine hayal kırıklığı, yine buruk yürekler bizimdi. Tüm Türkiye, şeytanın bacağını kıramadığı İngiltere önünde, yine büyük bir "Ooofff!" çekti. Ama bir "play-off" umudumuz ve "centilmenlik zaferimiz" tesellimiz oldu.
Dev maçı yayınlamak üzere şimdiye dek yurtdışından 63 televizyon kanalı, yayıncı kuruluş TRT'ye başvururken, bunlardan 51'inin karşılaşmayı naklen yayınladığı belirlendi. Maçı yayınlayanlar arasında pekçok Avrupa ülkesinin yanı sıra, Çin, ABD, Ekvador, Hindistan, Singapur, Panama, Vietnam'ın da bulunduğu öğrenildi.
Milli maçı tam bir medya ordusu izledi. Büyük çoğunluğu İngiliz olmak üzere 157'si yabancı, yaklaşık 400 medya mensubu maçta görev yaptı. İngiliz gazetecilerin büyük ilgi gösterdiği maçta yabancı medya mensupları arasında Danimarka, Belçika, Portekiz, Almanya, Polonya, Rusya, Japonya, İtalya, Fransa ve Makedonya'dan gazetecileri vardı.
Maç saatinde Türkiye'de hayat durdu. Birçok işletme ve yerel yöneticiler dev ekranlar kurdu. Antalya’da dev ekranlar kuran işletmeler mekanı da Türk bayrakları ile donattı. Adana’da ise Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın 20 bin kişilik konser alanına 100 metrekarelik dev ekran konuldu. 3 bin sandalye yerleştirildi. İzmir'de de 1'inci Kordon ve Alsancak'taki kafeteryalar Türk bayraklarıyla süslendi. Garsonlar Türk bayraklı, kırmızı beyaz özel tişortlar giydi.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Hull City'den 1. Lig yıldızına 1.5 milyon sterlin!

NBA yıldızı Shai Gilgeous-Alexander, Atletico Madrid'e ortak oldu!

Bologna, Matteo Darmian'ı kadrosuna kattı

Erling Haaland'dan taraftarına birlik çağrısı: "Birbirimize kenetlenmeliyiz"

Mikel Arteta: "Damarlarımda hala o zehir var"

Domenico Tedesco için ayrılık itirafı!

Real Madrid'de Mbappe krizi: Gece kulübü görüntüleri tepki çekti!

Modric'ten Real Madrid'e dönüş sinyali!

Arda Güler, ödülünü aldı!

Barcelona'da Deco'nun başarısı gündem oldu






















