Topal şampiyonluktan umutlu
Galatasarayımız'ın başarılı orta saha oyuncusu Mehmet Topal, Galatasaray TV’de yayınlanan “Kaleydoskop” programında Derya Aydoğan’ın sorularını yanıtladı.
Webaslan.com

Bordeaux maçında bir sakatlık yaşadın, omzun çıktı ve yerini Kewell’a devrettin. Fenerbahçe derbisinde ise muhteşem bir performansla geri döndün sahalara.
Bordeaux maçının olduğu gün benim içime kötü şeyler doğuyordu. Mesela TV’de eski maçları izlediğimizde Bülent Hoca’nın omzunun çıktığını görmüştüm. O sakat omzuyla tekrar dönmüştü sahaya. Ben de “Ne kadar hırslı bak. Biz de öyle olmalıyız” gibi düşünmüştüm. O gün benim içime bir şeyler doğmuştu. Futbolcular maçtan önce hissederler çoğu zaman ve benim içime de bir şey olacağı hissi doğmuştu. O maçı da mutlaka kazanmamız lazımdı. Beraberlikle dönmüştük, burada 0-0’dı sonuç, mutlaka kazanmalıydık. Ben o maça açıkçası kendimi çok fazla konsantre etmiştim. Çok çok fazla hırslandım. Hiç girilmeyecek bir pozisyonda hiç yapmayacağım bir şeyi yaptım, dengesiz bir şekilde o pozisyona müdahale etmeye çalıştım ve omzum çıktı. Bana iki ay sonra döneceğimi söylediler sahalara. Ben de inşallah iki ay değil de bir ayda döneceğim demiştim. Sağolsun fizyoterapistlerimiz İlhan ağabey olsun hiçkimse bize desteklerini eksiltmediler. Destek oldular ve çok iyi çalıştık. İyi bir şekilde Fenerbahçe maçında döndüm. Derbide de elimden geldiğince iyi bir performans çıkarmak zorundaydım. Kendi mevkimde değil defans mevkisinde oynamıştım ve amacım takıma katkı sağlamaktı. Takıma faydalı olabilmekti, takıma gol yedirmemekti ve nitekim gol yedirmedik ama istediğimiz neticeyi de alamadık. İyi bir başlangıç yaptım Allah’a şükürler olsun ve şu an her şey iyi gidiyor.
Fenerbahçe maçında çıkan olayları ve verilen cezaları nasıl değerlendiriyorsun?
Öncelikle Türk halkından, medyadan ve izleyen herkesten özür dilemek istiyorum. İki büyük takıma yakışmadı olanlar. Futbolun içinde bazen böyle olaylar oluyor. İki takımın da üç puana ihtiyacı var, şampiyonluk yolunda ilerlemek için birinin kazanması lazım. İki takımın saha içindeki hırsından olan bir şeydi. Herkes kazanmak istiyordu ve adrenalin üst düzeydeydi. Ara sıra futbolda oluyor böyle şeyler.Umarım bir daha böyle şeyler olmaz diye düşünüyorum.
Sezonun bitmesine 6 hafta kaldı. 6 hafta denilince geçen yıl geliyor akıllarımıza. Galatasaray son 6 haftada kimseye bırakmamıştı şampiyonluğu. Geçen sene sana neler hatırlatıyor?
İnanın biz geçen sene tek yürek tek yumruk halinde mücadele ediyorduk. Bu sene de son 6 hafta kaldı. Yaşadığımız o 6 haftanın bize olan katkısı ile biz bu 6 haftayı kayıpsız geçmek istiyoruz. İstanbul BB maçında çok iyi oynamasak bile çok kritik bir 3 puan aldık. Bu 3 puan bizim şampiyonluk yolunda ilerlememizi sağladı. 6’da 6 yaparsak fikstürde iyi duruma geleceğimize inanıyorum. İnşallah 6’da 6 yapıp bu sezonun şampiyonu oluruz.
Galatasaray taraftarlarına, bütün takım arkadaşlarımız adına konuşmak istiyorum. Son 6 haftada ne olursa olsun bize desteklerini hiç esirgemesinler. Zaten sağolsunlar sezon başından beri hiçbir zaman kötü bir şey söylemediler. Kötü şeyler yapmadılar. Son 6 hafta kaldı. Hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Bütün camiamız kenetlenmiş durumda. İnşallah 6 hafta sonra tekrar konuşmak istiyoruz.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Diğer Haberler
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Baturina'nın yeni adresi: Cesc'e 'evet' dedi!

Sevilla'da Marcao'dan ayrılık kararı

Garnacho, Manchester United'dan ayrılıyor!

Inter, Luis Henrique'yi kadrosuna kattı!

Guardiola, Kulüpler Dünya Kupası için sabırsızlanıyor

Milan'dan Leao için 70 milyon euro'luk karar!

Borja Sainz konuştu: Athletic Bilbao!

Marotta: "Inzaghi ayrılık kararını finalden sonra aldı!"

Nemanja Matic 4 maç ceza aldı!

Manchester City, Reijnders için mutlu sona çok yakın!
