Terim'den geleceğe yatırım

 

G.Saray'da aynı mevkilere alınan futbolcular kadroyu şişirmek için değil, en iyiyi bulmak amacıyla transfer edildi. Kalede Mondragon, Kerem ve Mehmet var, gurbetçi Aykut da alındı. Stoper olarak Bülent, Emre, Vedat, Mehmet Polat kadrodayken Suat Usta transfer edildi. Xavier de bu mevkinin elemanı. Artık herkesin alternatifleri var. Terim üç yıllık yepyeni bir plan yaptı ve bunu adım adım uyguluyor. Beyaz sayfayı İspanya için planlamıştı ama transferler Antalya kampına denk geldiği için değişim takvimi bu kentten başlatıldı.

Kimseye forma vermek niyetinde olmayan Fatih Terim'in parolası her zaman 'Forma verilmez alınır' olmuştur. İlk yarıda zorunluluk ve yenilerin uyumsuzluğu sebebiyle bazı formsuzlara katlanmak zorunda kalan Terim bundan böyle kapris çekmeyecek. Kim hak ediyorsa onu sahaya sürecek. Artık başarıya ve paraya doymuşları değil Galatasaray'da oynamayı büyük nimet bilenleri ve Avrupa'da kendilerini göstermeyi isteyenleri görevlendirecek. Terim eskileri değil hedeflerini tüketmiş olanları gönderecek.

Sezon sonunda bonservis süreleri dolan Emre, Hasan ve Ümit Karan gibi futbolcularla, artık yaşları kemale eren Bülent ve Suat başta olmak üzere bazı oyuncularla yol ayırımı noktasına gelmesi muhtemel olan Terim, bu futbolcuların görevlerini üstleneceklerin performansına göre karar verecek. Seyircinin yeni yıldızlar görme arzularını dikkate alan tecrübeli teknik adam takım içinde tek ses istediğini bizzat Revivo'ya söylediği 'Sen konuş arkadaşların uysun. Sahada her kafadan ayrı ses çıkmasın'talimatıyla da ortaya koydu.

Terim hata yapsalar bile genç oyuncularına söz söyletmiyor. Başta İlker olmak üzere Sedat ve Sabri'den övgüyle söz eden Terim, onlara laf söyleyenlere 'Kendi işinize bakın' uyarısını da geciktirmiyor. Kaleci Aykut'a defalarca 'Aferin' diyen Fatih hoca, Arif'in yerine hazırladığı Berkant'ın şansını iyi kullanmasını istiyor. Gençler PAF takıma geri dönüş yapsalar bile Terim'in hazırladığı gelecek yılın takımı planında hep yer alacaklar. Terim eskilere ise eski gözüyle bakmıyor, heyecanlarını yitirenleri eskimiş kabul ediyor.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler