Sınıfta kaldık!

 

Sınıfta kaldık!
G.Sarayımızda ilginç gelişmeler yaşanıyor. Sakatlıklar, izin krizleri, deplasman kâbusu, hoca sorunu derken şimdi de 'erteleme' talebinin zamanlaması ve şekli şaşkınlık yarattı.

Futbol Federasyonu'na bugün oynayacakları Ankaraspor maçının 2 gün ertelenmesi için başvuran ve olumsuz yanıt alan Sarı - Kırmızılıların neden böyle bir talepte bulunduğu tartışmalara yol açtı. Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, önceki gün ulusal takımlara 7 oyuncu gönderdiklerini, bu nedenle maçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirmişti.

G.Saray'ın bu 'erteleme' isteği akıllara geçen sezonki Konyaspor mücadelesini getirdi. Ne var ki o dönem Sarı - Kırmızılılar hem olumsuz yanıt hem de ağır darbe almıştı. Uğur'un sakatlığı, B.Leverkusen hezimeti faturayı kabartmıştı. Aynı hataya düşmek istemeyen yönetim, Ankaraspor karşılaşmasının pazartesi gününe ertelenmesi için başvuruda bulundu.

Ancak 27 Kasım Perşembe günü oynanacak Metalist Kharkiv mücadelesinin göz ardı edilmesi eleştiri konusu oldu. Oysa UEFA Kupası'nda gruptan çıkmak için büyük avantaj yakalayan Cim-Bom'un birincilik için Ukrayna temsilcisini yenmesi gerekiyor.

6 puanla en yakın rakibinin 4 puan önünde bulunan G.Saray'a tur için beraberlik dahi yetiyor. Ne var ki yönetimin konsantrasyonunu lige vererek UEFA'yı ikinci plana itmesi, 'Kadıköy'de final' olarak belirledikleri hedefin sanki dışına çıkıldığını gösteriyordu. Bir diğer yanlış da erteleme başvurusunda yapıldı. Federasyon yöneticilerinin Avusturya'da olmasına karşın talebin 'telefonla' yapılmasınının olumsuz yanıt verilmesine neden olduğu ifade ediliyor.

Bu arada yönetici Haldun Üstünel, son dönemde yaşananlara tepki göstererek, "Ortalıkta dolaşan ve fısıltıdan öteye geçen bu haberlerin kaynaklarının kesinlikle açıklanması gerekiyor. Şeffaf bir lig istiyorsak bu kaynakların bir an önce açıklanması gerekiyor" dedi. Teknik Direktör Michael Skibbe ise zor şartlarda önemli maçlar oynayan takımlarının takdiri hak ettiğini söyledi.

Nevzat DİNDAR / Cumhuriyet Gazetesi



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler