Sana güveniyoruz Süreyya!
Bu sezon Süreyya, 3.55.60 koşarken bu sezon hiçbir atlet 4 dakikanın altına inemedi.
Finalde koşacak Rumen atlet Maria Cioncan, 2001 yılında Tunus'ta yapılan Akdeniz Oyunları'ndan bu yana, Süreyya Ayhan'ın katıldığı uluslararası yarışlarda Türk sporcuyu geçen ilk atlet oldu.
12 atlet içinde, Süreyya'dan sonra bu mesafeyi 4 dakikanın altında koşan 3 atlet var; 26 yaşındaki Kenyalı atlet Jackline Maranga (3.57.41), Naomi Mugo (3.58.12) ile 26 yaşındaki Rus atlet Yelena Zadorozhnaya (3.59.94).
Süreyya'nın bugünkü diğer rakipleri ise şöyle: Joanne Pavey, Hayley Tullet (İngiltere), Nelya Neporadna (Ukrayna), Daniela Yordanova (Bulgaristan), Tatyana Tomashova (Rusya), Yekaterina Rozenberg (Rusya), Jolanda Ceplak (Slovenya).
Bayanlar 1500 metrede dünya rekoru 3.50.46 ile Çin Halk Cumhuriyeti'nden Yunxia Qu'ya ait. Çinli atlet, 10 yıldır geçilemeyen bu zamanı, 11 Eylül 1993 tarihinde Pekin'de koştu. Bu arada Türk halkının, Süreyya Ayhan'a güveni tam.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Inter'den Hakan Çalhanoğlu'na teklif

Tedesco'nun Bologna macerası kısa sürdü!

Jose Mourinho'dan Arda Güler için flaş açıklama

Arda Güler yine sahnede! Real Madrid kazandı

Arsenal, Ipswich deplasmanında 4 golle turladı

Barcelona, genç yeteneği 2030'a bağladı: 150 milyon euro

Gonçalo Ramos: "Gol atarsam sevinmem"

Ruben Amorim: "Milan'a hayır diyemezdim"

Hakan Çalhanoğlu'ndan Inter'e kötü haber!

Rodri'den Real Madrid itirafı






















