Sami Yen büyüsü: Size cehennem bize cennet

 

Sami Yen büyüsü: Size cehennem bize cennet
Galatasaray, geçen sezonun 32. haftasında, 13 Mayıs Pazar günü Ankaragücü’ne 2-1 yenildikleri lig maçının ardından Beşiktaş maçıyla birlikte, Ali Sami Yen Stadı’nda yaptıkları son 15 lig maçını da kazanırken, tam 300 gündür rakiplerine Mecidiyeköy’de puan kaptırmıyor.

Derbi maçta Galatasaray’a 1-0 yenilerek, liderliği ezeli rakibine kaptıran Beşiktaş, deplasmanda 150 gün sonra maç kaybetti. Bu sezon rakip sahada oynadığı maçlarda aldığı sonuçlarla ligin en başarılı takımı olan siyah-beyazlılar, 10 Ekim 2001’de Samsunspor’un cezası nedeniyle Ankara’da oynadığı maçı 2-1 yitirmişti. Daha sonraki maçlarda rakip sahada mağlubiyet yüzü görmeyen Beşiktaş, derbi maçta aldığı yenilgiyle 150 gün sonra rakip sahadan puansız ayrıldı.

Derbi maçı kaybeden Beşiktaş, ezeli rakibine karşı Ali Sami Yen Stadı’nda uzun süredir devam eden maç kazanamama geleneğini sürdürdü. Galatasaray’ı Mecidiyeköy’de en son 17 Aralık 1995’deki lig maçında, Daum yönetiminde 3-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, 7 yıla yakın süre içinde ezeli rakibini Ali Sami Yen Stadı’nda yenemedi. Bu arada, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Çankırı, Galatasaraylı Yönetici Osman Güneri ile girdiği iddia sonucu takım elbise kaybetti.  Öte yandan, ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kalan Galatasaray, rövanşta elde ettiği 1-0’lık neticeyle, Beşiktaş ile muhtemel bir puan eşitliği halinde rakibine ikili averajda üstünlük sağladı.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler