Rakibimiz Bellinzona
Eski Galatasaraylı futbolcu Kubilay Türkyılmaz'ın eski kulübü olan Bellinzona 1904 yılında kuruldu. 1948 yılında İsviçre'nin alt liginde şampiyon olan Bellinzona'nın Avrupa Kupaları'nda bir başarısı bulunmuyor. İtalyanın Roma kulübü ile kardeş kulüp olan Bellinzona özellikle kadrosunda genç İtalyan oyuncuları oynatıyor. 2007-2008 sezonunda İsviçre Süper Ligi'ne yükselme play-off karşılaşmasında St. Gallen'i 5-2 yenen Bellinzona, Süper Lig'e yükseldi.
Finalde Basel'e 4-1 yenilerek kupayı kazanamayan Bellinzona, Basel'in Şampiyonlar Ligi'ne katılmasıyla UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı. UEFA Kupası birinci eleme turunda Ermenistan temsilcisi Ararat Erivan'ı eleme başarısı gösteren Bellinzona, 2. Ön Eleme Turu'nda ise Ukrayna temsilcisi Dnipro'yu geçmeyi başararak adını 1. tura yazdırdı.
Maçlarını 6 bin kapasiteli Stadio Comunale Bellinzona'da oynayan İsviçre ekibini Marco Schällibaum çalıştırıyor. Bellinzona'nın bu sezon Roma'dan transfer ettiği Andrea Conti en iyi oyuncularından biri. Kaptanları Rivera'da dikkat edilmesi gereken diğer önemli oyuncuları, forvettte ise Brezilyalı Neri gol yollarında etkili.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Fulham'da Alvaro Arbeloa için geri sayım!

Pepe'den Real Madrid açıklaması!

Kenan Yıldız için 100 milyon euro

Nottingham Forest'tan Davide Frattesi'ye 25 milyon euro

Chicago Fire'dan Leon Goreztka hamlesi

Paulo Dybala: "Geleceğime karar vermedim"

Robert Lewandowski'nin yeni adresi için flaş iddia!

Jose Mourinho'nun Arda Güler heyecanı

Nico Schlotterbeck'ten Real Madrid yanıtı

Barcelona'dan Ferran Torres'e yeni sözleşme





















